ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
5 + 1  Κοτσιφάλι-Merlot 2017 - Αμπελώνες Καραβιτάκη
Αμπελώνες Καραβιτάκη

5 + 1 ΚΟΤΣΙΦΑΛΙ-MERLOT 2017 - ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ ΚΑΡΑΒΙΤΑΚΗ

  Χανιά, Κρήτη
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Δύο διαφορετικοί κόσμοι!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά ότι μπορεί να υπάρχουν απίστευτα απολαυστικά κρασιά που δεν κοστίζουν μια περιουσία, ο Μανόλης Καραβιτάκης επιστρέφει με ένα από τα αγαπημένα σου κρασιά. Από αυτά που προκαλούν τόσο με την ετικέτα τους όσο και με την τιμή τους.

Έχοντας στο ιστορικό του κάποια από τα γνωστότερα κρασιά της Κρήτης, αποφάσισε να αναλάβει το οικογενειακό οινοποιείο στα Ποντικιανά, στην περιοχή Κολυμβαρίου Χανίων. Μαζί με τον γιο του Νίκο που ακολουθεί στα βήματά του, αρέσκονται να πειραματίζονται με τις τοπικές αλλά και διεθνείς ποικιλίες με σκοπό την ιδανική ανάδειξή τους στο terroir του νησιού.

Στο Κοτσιφάλι – Merlot 2017 των Αμπελώνων Καραβιτάκη, Κοτσιφάλι από τη ζώνη Πεζών στο Ηράκλειο και Merlot από την περιοχή των Χανίων συναντιούνται ενώνοντας τις ιδανικές εκφράσεις των δύο ποικιλών σε ένα χαρμάνι.

Με το Κοτσιφάλι να μην μπορεί να κρύψει τον φρουτένιο και έντονο χαρακτήρα του και το Merlot να δίνει κοσμοπολίτικο αέρα και βελούδινη αίσθηση, ο συνδυασμός ενώνει τα καλύτερα δύο διαφορετικών κόσμων. Το χαρμάνι παραμένει για 11 μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια αποκτώντας επιπλέον βάθος και χαρακτήρα.

Το Κοτσιφάλι – Merlot 2017 των Αμπελώνων Καραβιτάκη είναι ένα πολύ απολαυστικό κόκκινο κρασί. Μαλακό και φινετσάτο, σίγουρα θα σε κάνει να ξανακοιτάξεις με απορία την τιμή του όταν το δοκιμάσεις! Πόσο μάλλον αν στις 5 φιάλες σου κάνουμε 1 δώρο.

ΧΡΩΜΑ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΣΩΜΑ

ΟΞΥΤΗΤΑ

Δοκιμή

Φωτεινό ρουμπινί χρώμα με πορφυρές ανταύγειες στο ποτήρι.

Εκφραστική μύτη με κυρίως κόκκινα, αλλά και μαύρα φρούτα να εκφράζονται όμορφα σε φόντο γλυκών μπαχαρικών και καραμέλας. Κεράσι, μύρτιλο και ώριμη φράουλα συνδυάζονται με βατόμουρο και βύσινο. Βανίλια, κανέλα, γλυκόριζα, καραμέλα και νύξεις μαύρου πιπεριού εκφράζουν το όμορφα ενσωματωμένο βαρέλι.

Βελούδινο και ζουμερό στόμα, με καλοδουλεμένες, μέτριας έντασης τανίνες και ισορροπημένη οξύτητα. Κεράσι, βατόμουρο, βύσσινο γλυκόριζα και πιπέρι ξεχωρίζουν και επιμένουν στην καπνιστή, μακράς διάρκειας επίγευση.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2017
Αλκοόλ 13,5 %
Προέλευση Χανιά, Κρήτη
Ποικιλία Κοτσιφάλι, Merlot
Αρώματα βατόμουρο, βύσσινο, κεράσι, μύρτιλο, φράουλα, βανίλια, κανέλα, γλυκόριζα, καραμέλα, μαύρο πιπερι
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 11 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16ºC
Παλαίωση 5 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

5 + 1 ΚΟΤΣΙΦΑΛΙ-MERLOT 2017 - ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ ΚΑΡΑΒΙΤΑΚΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδυάστε με μοσχαράκι κοκκινιστό, ζυμαρικά με κόκκινη σάλτσα ή τυριά μεσαίας παλαίωσης.

Μοσχάρι Ραγού με Ματσάτα και Καλαθάκι Λήμνου

  • 1 πακέτο ματσάτα 
  • 100 γρ τυρί καλαθάκι Λήμνου
  • 1200 γρ μοσχαρίσιο κρέας (για κοκκινιστό)
  • 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • 2 μέτρια κρεμμύδια
  • 1 μεγάλο καρότο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 4-5 κρεμμυδάκια εσαλότ
  • 200 ml. κόκκινο κρασί
  • 350 ml. ζεστό ζωμό κρέατος
  • 250 gr. ντοματάκια κονκασέ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • 1 κλωναράκι φρέσκο δενδρολίβανο
  • 1 κλωναράκι φρέσκο θυμάρι
  • Μαϊντανό
  • Φρέσκο πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

 

:

Πλένουμε και στεγνώνουμε καλά το κρέας χρησιμοποιώντας απορροφητικό χαρτί.

Το κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια, το πασπαλίζουμε με το αλεύρι και το σωτάρουμε σε βαθιά κατσαρόλα με ελαιόλαδο εως ότου να ροδίσει. Μην τα σωτάρετε όλα μαζί για να διατηρηθεί η υψηλή θερμοκρασία της κατσαρόλας. Το κάνουμε τμηματικά και κρατάμε το κρέας ζεστό σε άλλο σκεύος μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.

Παράλληλα καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, το καρότο και τα σκόρδα. Τα σωτάρουμε στο σκεύος που ροδίσαμε το κρέας.

Σβήνουμε με το κόκκινο κρασί, διατηρούμε με δυνατή φωτιά, και με μια ξύλινη κουτάλα «ξύνουμε» την κατσαρόλα για να πάρουμε όλη τη «νοστιμιά» από το κρέας που σωτάραμε προηγουμένως.

Στη συνέχεια μεταφέρουμε το κρέας και πάλι στην κατσαρόλα με την  σάλτσα, προσθέτουμε τα ντοματάκια, τα μυρωδικά, την ζάχαρη και το πιπέρι.

Χαμηλώνουμε την φωτιά πολύ, προσθέτουμε τον ζωμό και αφήνουμε να σιγοβράσει για 3 περίπου ώρες, χωρίς να ξεχνάμε να ελέγχουμε τα υγρά του φαγητού μετά τις 2,5 ώρες.

Επειδή η σάλτσα που θέλουμε να πετύχουμε είναι πλούσια και πηχτή, αποσύρουμε όταν ακόμη επαρκούν τα υγρά. Βέβαια κράτα στο μυαλό σου ότι θα πήξει λίγο όσο κρυώνει.

Όταν το μοσχαράκι είναι πια έτοιμο, προσθέτουμε λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και ετοιμάζουμε τα ματσάτα.

Σε κατσαρόλα με άφθονο νερό που κοχλάζει προσθέτουμε λίγο αλάτι και τα ματσάτα. Όταν είναι έτοιμα, τα στραγγίζουμε και τα μεταφέρουμε ξανά στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε σχεδόν τη μισή ποσότητα της σάλτσας και λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.

Στο σερβίρισμα προσθέτουμε επιπλέον σάλτσα σε κάθε πιάτο και θρυμματισμένο τυρί.

 

Εύα Μονοχάρη
Food blogger

Συνδυασμός με κρασί

Ζουμερά κόκκινα με μέτριας έντασης τανίνες και ισορροπημένη οξύτητα ακούγονται ιδανικός συνδυασμός. Η οξύτητα θα δέσει με την αντίστοιχη οξύτητα της ντομάτας της σάλτσας. Οι τανίνες θα κάνουν το κρέας πιο ανάλαφρο χωρίς όμως περιττή ένταση που θα το μπουκώσει. Αυγουστιάτης, Cabernet Sauvignon μέτριας παλαίωσης και λημνιό ακούγονται καλοί συνδυασμοί.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}