ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2019 & 2020
40k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.000.000 φιάλες
Εγγυημένη απόλαυση
Κράτιστος 2015 - Οινοποιείο Λύκου
Οινοποιείο Λύκου

ΚΡΑΤΙΣΤΟΣ 2015 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΛΥΚΟΥ

  Ελλάδα / Νεμέα
€17,10
€14,60
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΙΑΣΤΕΙΣ Στην πόρτα σου σε 1- 3 μέρες

Ένα Κλασικό Αγιωργίτικο με εντάσεις, διψάει για αίμα!!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;
Ο Κράτιστος του Οινοποιείου Λύκος είναι ένα Αγιωργίτικο με έδρα την Εύβοια! Ο Απόστολος Λύκος πιστεύει τόσο στην σπουδαία ερυθρή ποικιλία που ήταν σχεδόν αδύνατο να μην καταπιαστεί μαζί της. Και το κάνει καλά, πολύ καλά!

Το οικογενειακό οινοποιείο της Νανάς και του Aπόστολου Λύκου μπορεί να βρίσκεται στο Μαλακώντα Ευβοίας, όμως οι άκρες τους φτάνουν μέχρι τη Νεμέα, συγκεκριμένα μέχρι το Κούτσι της Νεμέας, από όπου προέρχεται ο Κράτιστος. Ενεργά πλέον συμμετέχει στην οινοποίηση και ο Δημήτρης Λύκος και μαζί τον πατέρα του δε σταματούν να πειραματίζονται, εξελίσσοντας τα κρασιά τους κάθε χρόνο και περισσότερο. Για τον Κράτιστο τους κάνουν κλασσική ερυθρή οινοποίηση με εκχύλιση 15 ημερών. Ακολουθεί παλαίωση σε γαλλικά δρύινα βαρέλια για 12 μήνες και 6 μήνες στη φιάλη.

Αν έψαχνες το κατάλληλο κρασί για τα κυριακάτικα τραπέζια σου μόλις το βρήκες!

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή
Έχει μέτριο ρουμπινί χρώμα και έντονα αρώματα γλυκών μπαχαρικών όπως βανίλια, κανέλα και γαρύφαλλο και ώριμων φρούτων όπως δαμάσκηνο, κεράσι, μούρο. Πλούσιο στόμα με μέτριο προς γεμάτο σώμα, μαλακές τανίνες και ισορροπημένη οξύτητα. Στο στόμα τα φρούτα είναι πιο γλυκά και πικάντικα ενώ νότες καραμέλας και πικρής σοκολάτας δίνουν έξτρα πόντους πολυπλοκότητας στο σύνολο.
Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2015
Αλκοόλ 14%
Προέλευση Νεμέα
Ποικιλία Αγιωργίτικο
Αρώματα Βανίλια, κανέλα, γαρύφαλλο, δαμάσκηνο, κεράσι, μούρο, καραμέλα, πικρή σοκολάτα.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 12 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16°C
Παλαίωση 5+ χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΚΡΑΤΙΣΤΟΣ 2015 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΛΥΚΟΥ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με σουτζουκάκια, μοσχαράκι κοκκινιστό ή μουσακά.

Παραδοσιακά μακαρόνια με κεφτέδες

1 φέτα μαύρο ψωμί, κομμένο σε χοντρά κομμάτια

225 γρ κιμάς κόντρα

1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 μανιτάρι portobello, ψιλοκομμένο αφού αφαιρέσουμε το κοτσάνι

3 σκελίδες σκόρδο,  ψιλοκομμένο

3 κουταλιές της σούπας φρέσκα φύλλα μαϊντανού

Ασπράδι 1 μεγάλου αυγού

Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Φρέσκο τριμμένο μοσχοκάρυδο

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

700 γρ ολόκληρες αποφλοιωμένες ντομάτες σε χυμό, λυωμένες με το χέρι

120 ml ζωμό κρέατος

1 ματσάκι φρέσκο ​​βασιλικό

3 κλωναράκια φρέσκο ​​θυμάρι

225 γρ μακαρόνια

Παρμεζάνα, για το σερβίρισμα, προαιρετικά

 

Ψιλοκόβουμε το ψωμί σε χοντρά ψίχουλα. Τα τοποοθετούμε σε μια λεκάνη, προσθέτουμε τον κιμά, 3 κουταλιές της σούπας κρεμμύδι, το ψιλοκομμένο μανιτάρι, 1 κουταλιά της σούπας σκόρδο, το μαϊντανό, και το ασπράδι. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο. Πλάθουμε μέχρι όλα τα υλικά να δέσουν καλά σε ένα ομοιογενές μίγμα. Χωρίζουμε σε περίπου 20 στρογγυλά κεφτεδάκια και τα τοποθετούμε σε ένα πιάτο.

Σε ένα μέτριο τηγάνι, ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το υπόλοιπο σκόρδο και το κρεμμύδι. Μαγειρέψτε τα για περίπου 10 έως 12 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να μαλακώσουν. Ανακατεύουμε τις ντομάτες και το ζωμό. Προσθέστε τον βασιλικό και το θυμάρι σε κλωναράκια ώστε να μπορούν να αφαιρεθούν μετά. Αφήστε να σιγοβράσει, ανακατεύοντας περιστασιακά για 20 λεπτά. Προσθέστε τα κεφτεδάκια και αφήστε να σιγοβράσουν, χωρίς να ανακατεύετε για περίπου 10 λεπτά. Γυρίστε τα κεφτεδάκια και αφήστε τα για 10 ακόμη λεπτά.

Εν τω μεταξύ, μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου σε βραστό αλατισμένο νερό. Σερβίρετε τα μακαρόνια προσθέτοντας τη σάλτσα, τα κεφτεδάκια και όση παρμεζάνα επιθυμείτε. Πασπαλίστε με ψιλοκομμένο μαϊντανό για ντεκόρ.

 

Συνδυασμός με κρασί

Η κόκκινη σάλτσα και η πρωτεϊνη του κρέατος ταιριάζει απόλυτα με ένα πλούσιο Ξινόμαυρο, ένα Refosco ή μια Valpolicella. Η στιβαρή τανικότητα της ποικιλίας θα ισορροπήσει με τον κιμά ενώ η οξύτητά του και η αίσθηση ντομάτας θα συμπληρώσει όμορφα την κόκκινη σάλτσα. Από την άλλη το Refosco με την ένταση, την οξύτητα και τον γευστικό του πλούτο θα απογειώσει τη συνταγή της πατρίδας του 

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}