ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Κτήμα Φουντή 2019 - Κτήμα Φουντή
Κτήμα Φουντή

ΚΤΗΜΑ ΦΟΥΝΤΗ 2019 - ΚΤΗΜΑ ΦΟΥΝΤΗ

  Ελλάδα / Νάουσα
€21,90
€19,10
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Μια σταθερή αξία για το Ξινόμαυρο, που είναι έτοιμη να την απολαύσεις τώρα!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;
Το Κτήμα Φουντή από το ομώνυμο οινοποιείο ξεδιπλώνει στο ποτήρι σου το μεγαλείο της ποικιλίας Ξινόμαυρο. Η αμπελουργική ζώνη της Νάουσας, δεν μπορεί παρά να βγάζει μόνο πραγματικά μεγάλα κρασιά. Το συγκεκριμένο είναι και έτοιμο προς κατανάλωση, που σημαίνει πως πρέπει να νοιώθεις αρκετά τυχερός, αφού δεν θα χρειαστεί να μετράς το χρόνο αντίστροφα μέχρι τελικά να το απολαύσεις!
 
Η οικογένεια Φουντή έχει μακρά ιστορία στην καλλιέργεια αμπελώνων, που ανήκουν στη ζώνη ΠΟΠ Νάουσα. Το 1992 και μόλις 4 χιλιόμετρα έξω από τη Νάουσα Ημαθίας, ιδρύθηκε το οικογενειακό οινοποιείο, ενώ οι πρώτοι αμπελώνες τους από Ξινόμαυρο, είχαν φυτευτεί ήδη από το 1930. Με το χρόνο, η καλλιέργεια εξελίχθηκε τόσο προς τις εκτάσεις, όσο και προς τις νέες τεχνολογίες που εφαρμόστηκαν στο αμπέλι, με κατάληξη σε μονόδρομο, την παραγωγή μοναδικής ποιότητας κρασιών, με μεγάλες δυνατότητες παλαίωσης. Κάτι αντίστοιχο συνέβη και με το Κτήμα Φουντή, το οποίο προέρχεται από ένα συγκεκριμένο αμπελώνα 6 στρεμμάτων, στη θέση Καραούτσα σε υψόμετρο 200 μέτρων. H παλαίωση σε γαλλικά δρύινα βαρέλια για ένα χρόνο πριν την εμφιάλωσή του, του έδωσε πολυπλοκότητα και ντελικάτο μπαχαρένιο προφίλ, χωρίς να καλύπτει τη φρουτένια αρωματική του διάσταση, η οποία απογειώθηκε με την παραμονή του για ακόμα ένα χρόνο μέσα στη φιάλη, πριν τη διάθεσή του στη αγορά.
 
Αν σου αρέσουν τα ταννικά Ξινόμαυρα με φίνα αρώματα μπαχαρικών και ξύλου, αλλά θέλεις και την ισορροπία του ζουμερού κόκκινου φρούτου, τότε αυτό το κρασί θα το απολαύσεις πολύ. Και επειδή αυτά τα jackpot δεν πρέπει να χάνονται, πάρε και μερικά για λίγη παραπάνω παλαίωση! Θα μας ευγνωμονείς!

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή
Στο ποτήρι είναι βαθύ ρουμπινί με γκρενά ανταύγειες. Έντονος αρωματικός χαρακτήρας με τα ώριμα κόκκινα φρούτα να κυριαρχούν. Ώριμη φράουλα, βύσσινο, δαμάσκηνο, κόκκινα κεράσια, με νότες πελτέ τομάτας, βανίλιας και καφέ. Στη συνέχεια νότες γαρίφαλου, μαύρου πιπεριού, μπαχαριού και κανέλας, συνθέτουν ένα πολύπλοκο και πολύ ευχάριστο αποτέλεσμα.
 
Γεμάτο σώμα με πολλές βελούδινες ταννίνες και υπέροχα ισορροπημένη οξύτητα. Τα κόκκινα φρούτα είναι έντονα και στο στόμα, με το κόκκινο κεράσι, το κόκκινο μούρο, η μαρμελάδα φράουλα και η λιαστή τομάτα να πλαισιώνονται από πικάντικες νότες μπαχαρικών, βανίλιας, καπνού και κακάο. Η επίγευση είναι μακρά και πού απολαυστική.
Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2019
Αλκοόλ 13.5%
Προέλευση Νάουσα
Ποικιλία Ξινόμαυρο
Αρώματα Ώριμη φράουλα, βύσσινο, δαμάσκηνο, κόκκινο κεράσι, πελτές τομάτας, βανίλια, καφές, γαρίφαλο, μαύρο πιπέρι, κανέλα
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 12 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 18°C
Παλαίωση 8 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΚΤΗΜΑ ΦΟΥΝΤΗ 2019 - ΚΤΗΜΑ ΦΟΥΝΤΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με μοσχαράκι κοκκινιστό με μπαχάρι, μοσχαρίσια στηθοπλευρά φούρνου,  rib eye στα κάρβουνα με πικάντικη sauce.

Κοκκινιστό με κρέμα καπνιστής μελιτζάνας (hunkar begendi)

Για το κοκκινιστό
700 γρ. μοσχάρι για κατσαρόλα
2 κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλιά της σούπα τοματοπελτέ
400 γρ. ντομάτες κονκασέ
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
500 ml ζωμό κρέατος
1 ξυλάκι κανέλας
4 κόκκους μπαχάρι
½ κουταλάκι του γλυκού κύμινο
1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο θυμάρι
40 ml εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι


Για την κρέμα από καπνιστή μελιτζάνα
3 μελιτζάνες φλάσκες (400 γρ. πουρέ μελιτζάνας)
30 γρ. αλεύρι
50 γρ. βούτυρο
350 ml. χλιαρό γάλα
Μοσχοκάρυδο
Αλάτι

Για την κρέμα μελιτζάνας:

Με ένα πιρούνι τρυπάμε τις μελιτζάνες και τις καψαλίζουμε σε φωτιά ή στο γκριλ μέχρι να μαλακώσουν. Όταν είναι έτοιμες τις τοποθετούμε σε τρυπητό και τις αφήνουμε μέχρι να ετοιμάσουμε την μπεσαμέλ.

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο και μόλις λιώσει προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πάρει ξανθό χρώμα. Έπειτα προσθέτουμε το γάλα και χαμηλώνουμε τη φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να δέσει η κρέμα. Παράλληλα, ξεφλουδίζουμε τις μελιτζάνες, τις λιώνουμε με ένα πιρούνι και τις ρίχνουμε στη μπεσαμελ. Τέλος, προσθέτουμε πιπέρι, μοσχοκάρυδο και προσεκτικά αλάτι. Ανακατεύουμε για 2 περίπου λεπτά στη φωτιά και αποσύρουμε.

Για το κοκκινιστό:

Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα. Σε ευρύχωρο και βαθύ τηγάνι σωτάρουμε το κρέας σε ελαιόλαδο, λίγα κομμάτια κάθε φορά για να μην πέσει η θερμοκρασία του λαδιού και βράσει. Μόλις θωρακιστεί από όλες τις πλευρές προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα.

Προσθέτουμε τα μπαχαρικά, τον τοματοπελτέ, τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και τέλος τις ντομάτες. Σιγομαγειρεύουμε για 1 ώρα περίπου ή μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να δέσει η σάλτσα.

 

Σερβίρουμε το χιουνκιάρ μπεγιεντί βάζοντας κάτω την κρέμα μελιτζάνας και από πάνω το κοκκινιστό με τη σάλτσα.

Σημειώσεις για τη συνταγή:

- Προσοχή, μην καούν οι μελιτζάνες γιατί θα έχουν βαριά γεύση
- Αν θέλουμε μπορούμε αντί για γάλα να χρησιμοποιήσουμε κρέμα γάλακτος για πιο πλούσια γεύση
- Τα μπαχαρικά και τις ποσότητες τους τα ρυθμίζουμε σύμφωνα με τις γεύσεις μας

 

Εύα Μονόχαρη

Food Blogger

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}