ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Κτήμα Γαίας 2017 - Γαία Οινοποιητική
Γαία Οινοποιητική

ΚΤΗΜΑ ΓΑΙΑΣ 2017 - ΓΑΙΑ ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ

  Ελλάδα / Νεμέα
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Το πιο Εμβληματικό!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Κάθε χρόνο βρέχει η ίδια βροχή για το Κτήμα Γαίας ερυθρό. Βροχή διακρίσεων και βραβεύσεων. Από το Decanter μέχρι τον Parker, λαμβάνει σταθερά διθυραμβικές κριτικές και πως θα μπορούσε να ήταν αλλιώς, αφού αυτό το Αγιωργίτικο απλά τα σπάει!

Ο Γιάννης Παρασκευόπουλος ίδρυσε το 1997 το οινοποιείο του στο ημιορεινό Κούτσι της Νεμέας. Ο Παρασκευόπουλος αποτελεί πολύ σημαντική φιγούρα για το ελληνικό κρασί μιας και είναι εδώ και χρόνια καθηγητής στο ΤΕΙ Οινολογίας και έτσι έχει διαμορφώσει πολλούς επίδοξους οινολόγους μέσα στα χρόνια. Επίσης η μεγάλη του εμπειρία στην οινοποίηση είναι κάτι που εύκολα κανείς διαπιστώνει δοκιμάζοντας τα τέλεια κρασιά του. Το Κτήμα Γαίας ερυθρό είναι το πιο εμβληματικό κόκκινο κρασί του, με συμπύκνωση και δομή που εντυπωσιάζει. Χαμηλές στρεμματικές αποδόσεις εξασφαλίζουν τη συμπύκνωση ενώ η 12μηνη παραμονή σε καινούργια γαλλικά δρύινα βαρέλια καταφέρνει να δαμάσει τις τανίνες και να χαρίσει πικάντικο και πολύπλοκο χαρακτήρα.

Μη χάνεις καιρό, δοκίμασε το τώρα!

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Εντυπωσιακό, βαθύ ρουμπινί χρώμα και πολύπλοκα αρώματα κερασιού, βύσσινου, δαμάσκηνου, μούρου, βανίλια, κανέλας, γαρύφαλλου, πιπεριού, σοκολάτας και καφέ. Ελαφριές ανθικές νότες συμπληρώνουν το μπουκέτο. Πλούσιο σώμα, με τραγανή οξύτητα και μέτριες αλλά καλογυαλισμένες τανίνες.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2017
Αλκοόλ 14%
Προέλευση Νεμέα
Ποικιλία Αγιωργίτικο
Αρώματα Βύσσινο, μαύρο κεράσι, βατόμουρο, αποξηραμένο δαμάσκηνο, κανέλα, πιπέρι, καφές, δέρμα, σοκολάτα.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 12 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16ºC
Παλαίωση 6 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΚΤΗΜΑ ΓΑΙΑΣ 2017 - ΓΑΙΑ ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με σουτζουκάκια, μοσχαράκι κοκκινιστό ή μουσακά.

Κερκυραϊκή Παστιτσάδα με Κόκορα

  • 1 κιλό κόκορα, κομμένο σε μερίδες

  • 500 gr. Μακαρόνια (ιδανικά no. 2)

  • 1 σκελίδα σκόρδο

  • 2 μεγάλα κρεμμύδια 

  • 2 κουταλιές της σούπας Ξίδι από λευκό κρασί

  • 200 ml. κόκκινο κρασί

  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη

  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο

  • 2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας

  • 150 gr. σάλτσα ντομάτας

  • 2 φύλλα δάφνης

  • 1 ξυλάκι κανέλας

  • 3-4 κόκκους μπαχάρι

  • Ελαιόλαδο

  • Φρεσκοτριμένο μαύρο πιπέρι

  • Αλάτι

 

Πλένουμε τον κόκορα και τον στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι, ροδίζουμε καλά τα κομμάτια του κόκορα από όλες τις πλευρές και τα μεταφέρουμε σε μια πλατιά, βαθιά κατσαρόλα.

Στο τηγάνι (με το ελαιόλαδο) που χρησιμοποιήσαμε πριν, προσθέτουμε το βούτυρο, το σκόρδο και τα κρεμμύδια αφού τα ψιλοκόψουμε. Τα σωτάρουμε μέχρι να μαραθούν, και σβήνουμε με το ξίδι. Στη συνέχεια περιχύνουμε το κρέας στην κατσαρόλα.

Την τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά και περιχύνουμε με το κρασί. Αφήνουμε μερικά λεπτά να εξατμιστεί και κατόπιν προσθέτουμε τα μπαχαρικά, την ζάχαρη και αλατοπιπερο. Τέλος προσθέτουμε τον τοματοπελτέ διαλυμένο σε ένα φλυτζάνι καυτό νερό.

Χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να δέσει η σάλτσα.

Ελέγχουμε τακτικά ώστε να έχει αρκετή σάλτσα η παστιτσάδα και αν χρειαστεί προσθέτουμε επιπλέον ζεστό νερό.

Όταν ο κόκορας μαλακώσει, βράζουμε τα μακαρόνια σε άλλη κατσαρόλα.

Αφαιρούμε το κρέας από την κατσαρόλα και τοποθετούμε σε πιατέλα σερβιρίσματος. Ρίχνουμε τα μακαρόνια στην σάλτσα και ανακατεύουμε καλά για να τραβήξουν το ζουμί.

Σερβίρουμε τα μακαρόνια με το κρέας και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα και τριμμένο τυρί.

 

Εύα Μονοχάρη
Food blogger

Συνδυασμός με κρασί

Κόκορας, Κέρκυρα και σάλτσα ντομάτας. Αυτά είναι τα συστατικά που παίζουν τον σημαντικότερο ρόλο στην επιλογή του κρασιού μας. Νέας γενιάς μονοποικιλιακά ξινόμαυρα ή απαλά blends με βάση το merlot θα ταιριάξουν τέλεια δίπλα στην παστιτσάδα.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}