ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Kudos Carignan 2014 - Οινοποιείο Ντουράκη
Οινοποιείο Ντουράκη

KUDOS CARIGNAN 2014 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΝΤΟΥΡΑΚΗ

  Χανιά, Κρήτη
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Σπάνια μονοποικιλιακή οινοποίηση μιας άγνωστης στο ευρύ κοινό ποικιλίας!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Αν και άγνωστη στο ευρύ κοινό η ποικιλία Carignan ήταν η πιο ευρέως καλλιεργούμενη ποικιλία στην κατεξοχήν οινοπαραγωγική χώρα, τη Γαλλία πριν ξεπεραστεί από το Merlot στα τέλη του 20ου αιώνα. Προτιμά τα ξηρικά κλίματα καθώς είναι ευάλωτη σε ασθένειες που σχετίζονται με την υγρασία και εκεί δίνει τα καλύτερά της αποτελέσματα.

Στα Χανιά βρήκε ιδανικό περιβάλλον ανάπτυξης και στα χέρια της οικογένειας Ντουράκη αποκάλυψε τα χαρίσματά και τον δυναμικό χαρακτήρα της. Κύδος σημαίνει δόξα και το κρασί αυτό δανείζεται το όνομά του από κείμενα του Αριστοφάνη. Πλούσιο και τανικό συνοδεύει άψογα καλομαγειρεμένα κρεατικά κατσαρόλας ή μπάρμπεκιου.

ΧΡΩΜΑ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΣΩΜΑ

ΟΞΥΤΗΤΑ

Δοκιμή

Βαθύ ρουμπινί χρώμα στο ποτήρι.

Στη μύτη εκφραστικά αρώματα ώριμων κόκκινων φρούτων και αποξηραμένου δαμάσκηνου συνδυάζονται όμορφα με μαύρο πιπέρι, κάρδαμο και αρώματα δρυός.

Στo στόμα καλού όγκου σώμα με μέτριας(+) έντασης τανίνες και ισορροπημένη οξύτητα που δένει αρμονικά με το σύνολο. Στα αρώματα στόματος ξεχωρίζει το δαμάσκηνο και το κάρδαμο ενώ για το τέλος επιφυλάσσει πικάντικη και μακριά επίγευση ξηρών καρπών.

Τα τεχνικά
Χρώμα κόκκινο
Τύπος ξηρό
Χρονιά 2014
Αλκοόλ 13%
Προέλευση Χανιά, Κρήτη
Ποικιλία Carignan
Αρώματα κόκκινα φρούτα, αποξηραμένο δαμάσκηνο, μαύρο πιπέρι, δρυς, κάρδαμο
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16°C
Παλαίωση
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

KUDOS CARIGNAN 2014 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΝΤΟΥΡΑΚΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδυάστε το με μοσχαράκι κοκκινιστό ή bourguignon. Εναλλακτικά συνοδέψτε χοιρινές μπριζόλες στα κάρβουνα ή χωριάτικα λουκάνικα.

Μοσχαράκι κατσαρόλας με κόκκινο κρασί

1 κιλό μοσχάρι  χωρίς κόκκαλο κομμένο σε μπουκιές

4 κ.σ. αλεύρι

1 & 1/2 κ.γ. αλάτι

1 κ.γ. πάπρικα

1/2 κ.γ. πιπέρι

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κούπα ξηρό κόκκινο κρασί

1 κύβο ζωμό μοσχάρι

1/2 κ.γ. ξερό θυμάρι

1 φύλλο δάφνη

1 συσκευασία μικρά φρέσκα μανιτάρια ολόκληρα

1 συσκεαυασία baby carrots

 

Σκουπίστε με χαρτί κουζίνας το κρέας για να απορροφήσει την υπερβολική υγρασία. Ανακατέψτε σε ένα μπολ 3 κουταλιές σούπας αλεύρι, 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, την πάπρικα και το πιπέρι και αλευρώστε το κρέας με το μίγμα αλευριού.

Σωτάρετε το κρέας σε καυτό λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας συχνά, 4-6 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει. Αφαιρέστε το κρέας από την κατσαρόλα. Προσθέστε το κόκκινο κρασί, ανακατεύοντας καλά ώστε να ενσωματωθούν τα υπολοίματα του κρέατος από τον πάτο της κατσαρόλας.

Τοποθετήτε ξανά το κρέας στην κατσαρόλα και προσθέστε το ζωμό, το θυμάρι, τη δάφνη, και 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι.

Μόλις πάρει βράση, σκεπάζετετε την κατσαρόλα , χαμηλώνετε τη φωτιά στο μισό και αφήνετε το κρέας να μαγειρευτεί για μία ώρα περίπου ανακατεύοντας κατά διαστήματα.

Μπορείτε να συνοδέψετε το κρέας σας με άγριο ρύζι.

Καλή σας όρεξη.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}