ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
La Casilla Bobal 2020 - Bodegas Ponce
Bodegas Ponce

LA CASILLA BOBAL 2020 - BODEGAS PONCE

  Castilla La Mancha, Ισπανία
€23,20
€20,10
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

94 pts από τους experts του ισπανικού αμπελώνα, το Guia Penin!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;
Το La Casilla Bobal 2020 Bodegas Ponce είναι το κόκκινο κρασί που θα πίνεις συνέχεια! Γιατί; Μα φυσικά γιατί είναι ζουμερό, φρουτώδες και με μεταξένιες τανίνες, αλλά και γιατί οι experts του ισπανικού αμπελώνα από το Guia Penin, του έδωσαν 94 pts!

Άκου πως έχουν τα πράγματα. Ο Juan Antonio Ponce, έχοντας μαθητεύσει δίπλα στον τρομερό Telmo Rodriguez, αποφάσισε στα 23 του να κάνει το δικό του οινοποιείο στη ζώνη της Manchuela και να εστιάσει στην τοπική ποικιλία Bobal. Το Bobal είναι μια ερυθρή ισπανική ποικιλία με πολύ κερασένιο φρούτο, φίνες τανίνες και ζουμερή οξύτητα και σοκολατένια επίγευση. Ενώ οι φυτεύσεις του είναι αρκετές, συνήθως συμμετείχε σε πολλά και διάσημα blend και μόλις τα τελευταία χρονιά το συναντάμε μόνο του. Υπεύθυνος αυτός γι’ αυτό, φυσικά είναι ο Ponce με τα εντυπωσιακά μονοποικιλιακά του Bobal!

Το La Casilla Bobal 2019 Bodegas Ponce είναι ένα από αυτά! Το La Casilla προέρχεται από κλήματα ηλικίας 35 -70 ετών που καλλιεργούνται βιολογικά. Το κρασί ζυμώνει με γηγενείς ζύμες, σε ολόκληρα τσαμπιά, σε δρύινες δεξαμενές 4.500 λίτρων. Έπειτα μεταφέρεται σε δρύινα βαρέλια 600 λίτρων όπου και παραμένει για 10 μήνες. Το κρασί εμφιαλώνεται αφιλτράριστο και χωρίς καμία άλλη παρέμβαση.

Δοκίμασε το La Casilla Bobal 2020 Bodegas Ponce τώρα!

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΣΩΜΑ

ΕΛΑΦΡΥ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Έχει μέτριο ρουμπινί χρώμα και διακριτικά αρώματα φράουλας, κερασιού, βύσσινου και δαμάσκηνου. Νότες λεβάντας, βανίλιας, πιπεριού και γλυκόριζας συμπληρώνουν το ιδιαίτερο σύνολο.

Στο στόμα έχει μέτριο σώμα, δροσιστική οξύτητα και μέτριες τανίνες. Κράνο, ρόδι, βύσσινο και φράουλα μπλέκονται με νότες λουλουδιών και μπαχαρικών.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2019
Αλκοόλ 13%
Προέλευση Castilla La Mancha, Ισπανία
Ποικιλία Bobal
Αρώματα Φράουλα, κεράσι, βύσσινο, δαμάσκηνο, λεβάντα, βανίλια, πιπέρι, γλυκόριζα, κράνο, ρόδι.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 10 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16°C
Παλαίωση 7+ χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Ναι

LA CASILLA BOBAL 2020 - BODEGAS PONCE

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με ένα μοσχαρίσιο φιλέτο με αρωματικό βούτυρο, χταπόδι κρασάτο με φάβα, ή με ricetta saltimbocca alla romana.

Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι φούρνου

1 μεγάλο χταπόδι
250 gr. μακαρονάκι κοφτό 
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
1 γεμάτο κουταλάκι του γλυκού τοματοπελτέ
150 gr. σάλτσα ντομάτας ή ντοματάκια κονκασέ
50 ml. κονιάκ
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
2 φύλλα δάφνης                                                                                      3-4 κόκκους μπαχάρι
1 μικρό ξυλάκι κανέλα
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι
Ελαιόλαδο
1.100 ml. ζεστό ζωμό λαχανικών ή θαλασσινών ή νερό

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το χταπόδι ολόκληρο, με ένα φύλλο δάφνης, να βράσει σε χαμηλή φωτιά. Το χταπόδι θα βγάλει τα υγρά του, ειδικά αν είναι κατεψυγμένο,για να βράσει αλλά αν χρειάζεται προσθέτουμε επιπλεόν λίγο ζεστό νερό. Όταν μαλακώσει και κοκκινίσει το αποσύρουμε από την φωτιά και το κόβουμε σε μικρά κομματάκια.

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σωτάρουμε σε 50 ml. ελαιόλαδο μαζί με το χταπόδι, για 3-4 λεπτά. Μετά σβήνουμε με το κονιάκ, προσθέτουμε τα μπαχαρικά και το άλλο φύλλο δάφνης. Προσθετουμε τον τοματοπελτέ, την ζάχαρη, τα ντοματάκια ή τη σάλτσα και ένα φλυτζάνι από το ζωμό ή το νερό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά.

Κατόπιν μεταφέρουμε σε ένα μέτριο ταψί, προσθέτουμε τον υπόλοιπο καυτό ζωμό ή το νερό, 50 ml. ελαιόλαδο και το κοφτό μακαρονάκι και ανακατεύουμε. Δοκιμάζουμε και αν χρειαστεί προσθέτουμε αλάτι.
Ψήνουμε σε καλά προσθερμασμένο φούρνο στους 175ο C. για περίπου 25 λεπτά και μέχρι να βράσει το κοφτό μακαρονάκι, ανακατεύοντας τακτικά.

Σερβίρουμε το κοφτό μακαρονάκι με το χταπόδι ζεστό, μόλις βγει από τον φούρνο!

 

Εύα Μονόχαρη

Food Blogger

 

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}