ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
La Cote 2018 - Chateau La Negly
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

91pts Robert Parker's Wine Advocate και 90pts Jeb Dunnuck!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

To La Cote Chateau La Negly είναι ένα ζουμερό και πικάντικο κόκκινο κρασί από την ανερχόμενη περιοχή του Languedoc και μάλιστα από ένα από τα καλύτερα και πιο αναγνωρισμένα οινοποιεία της περιοχής!

Το Chateau La Negly είναι από τα αγαπημένα οινοποιεία τόσο της Jancis Robinson όσο και του Robert Parker, που θεωρούν πως κάνει πολύ νόστιμα κρασιά, με έμφαση στο terroir και με εξαιρετική σχέση ποιότητας-τιμής. Το οινοποιείο βρίσκεται στην περιοχή Occitanie, στους λόφους του La Clape, με θέα στη Μεσόγειο. Το ιδανικό κλίμα, με έντονη ηλιοφάνεια, υψηλές θερμοκρασίες αλλά και δροσερά θαλασσινά αεράκια είναι υπεύθυνο για πλούσια, ώριμα και εντυπωσιακά κόκκινα κρασιά, όπως είναι και το La Cote.

Το χαρμάνι αποτελείται από Carignan, Grenache, Syrah και Mourvedre. Το Carignan οινοποιήθηκε με τη μέθοδο της ανθρακικής διαβροχής (maceration carbonique), έτσι ώστε να δώσει έντονο κόκκινο φρούτο και μαλακές τανίνες στο blend. To κρασί ζύμωσε και ωρίμασε σε τσιμεντένιες δεξαμενές (50%) και σε μεγάλα δρύινα βαρέλια (50%). Το αποτέλεσμα είναι πικάντικο και φρουτώδες, με μαρμελαδένια αρώματα.

To La Cote Chateau La Negly θα σε εντυπωσιάσει όπως εντυπωσίασε και το Wine Advocate!

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΕΝΤΟΝΗ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

To La Cote Chateau La Negly έχει βαθύ ρουμπινί χρώμα και πληθωρική μύτη με έντονα αρώματα βύσσινου, κερασιού, δαμάσκηνου, μύρτιλου και μαρμελάδας φράουλας πλαισιωμένα από νότες βανίλιας, κανέλας, δέρματος και καραμέλας βουτύρου.

Στο στόμα έχει μέτριο (+) σώμα, ισορροπημένη οξύτητα και μέτριες αλλά μαλακές τανίνες. Ώριμο κεράσι, δαμάσκηνο, μαρμελάδα βατόμουρο και μύρτιλο συνδυάζονται με νότες πιπεριού, κανέλας, βοτάνων και δέρματος.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2018
Αλκοόλ 14,5%
Προέλευση Languedoc, Νότια Γαλλία
Ποικιλία Carignan, Grenache, Syrah, Mourvedre
Αρώματα Μαρμελάδα βατόμουρο, βύσσινο, κεράσι, δαμάσκηνο, μύρτιλο, μαρμελάδα φράουλα, βανίλια, κανέλα, δέρμα, καραμέλα βουτύρου, πιπέρι, βότανα.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 15°C
Παλαίωση 5 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

LA COTE 2018 - CHATEAU LA NEGLY

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδυασέ το με ένα φιλέτο μοσχάρι και σάλτσα κόκκινου κρασιού, πάπια πεκίνου, ή ένα σπετζοφάι.

Φασολάδα με λουκάνικο

400 gr. φασόλια λευκά
300 gr. λουκάνικο χωριάτικο
2 μέτρια κρεμμύδια
1 σκελίδα σκόρδο
1 μικρό πράσο
1-2 κλωναράκια σέλινο
1 μεγάλο καρότο
1 κουταλιά της σούπας τοματοπελτέ
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 φύλλο δάφνη
150 ml. Ελαιόλαδο
Πάπρικα γλυκιά
Φρεσκοκομμένο μαύρο πιπέρι
Μαντζουράνα
Θυμάρι
Μπούκοβο (προαιρετικά)
Αλάτι

Βάζουμε τα φασόλια να μουλιάσουν σε νερό από το προηγούμενο βράδυ.
Την άλλη μέρα τα βράζουμε σε άφθονο νερό μέχρι να μαλακώσουν καλά αλλά όχι να λιώσουν.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C Κελσίου και ξεκινάμε να κόβουμε τα λαχανικά σε μέτρια κομμάτια και το λουκάνικο σε μέτριες φέτες.

Σε ένα βαθύ τηγάνι σωτάρουμε το λουκάνικο και μόλις πάρει χρώμα προσθέτουμε τα λαχανικά. Συνεχίζουμε το σωτάρισμα για 2-3 λεπτά.

Μέσα σε μια γάστρα ή πυρίμαχο σκεύος με καπάκι προσθέτουμε τα φασόλια, τα σωταρισμένα λαχανικά με το λουκάνικο, τα μυρωδικά και τα μπαχαρικά.
Προσθέτουμε τον τοματοπελτέ, την ζάχαρη, το ελαιόλαδο και αλατοπίπερο και ανακατεύουμε.
Τέλος προσθέτουμε ζεστό νερό, τόσο όσο για να καλυφθούν τα φασόλια.
Το παρακολουθούμε και αν χρειαστεί προσθέτουμε έξτρα ζεστό νερό για συμπλήρωμα.
Ψήνουμε για 4 περίπου ώρες σε μέτρια θερμοκρασία, μέχρι να χυλώσουν!


Σερβίρουμε την φασολάδα και αν θέλουμε προσθέτουμε λίγο μπούκοβο!

 

Εύα Μονόχαρη

Food Blogger

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}