ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
La Court Nizza Riserva 2018 - Michele Chiarlo
Michele Chiarlo

LA COURT NIZZA RISERVA 2018 - MICHELE CHIARLO

  Ιταλία / Piemonte
€64,20
€55,40
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Eντυπωσιακή συμπύκνωση και μοναδική πολυπλοκότητα!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

To La Court Nizza Riserva 2018 - Michele Chiarlo είναι ίσως η καλύτερη Barbera που έχουμε δοκιμάσει ποτέ! Η εντυπωσιακή συμπύκνωση και η μοναδική πολυπλοκότητά της θα σε ενθουσιάσει. Ο μεγάλος ευεργέτης της Barbera και της Nizza, Michele Chiarlo, δε θα μπορούσε να κάνει τίποτα λιγότερο άλλωστε.

O Michele Chiarlo ήταν ο άνθρωπος που πίστεψε στο δυναμικό της Barbera όσο κανείς άλλος. Επένδυσε (πολλά) στην επιλογή των καλύτερων αμπελοτοπιών και ήταν ο πρώτος που δοκίμασε να κάνει στη Barbera μηλογαλακτική ζύμωση, πιστεύοντας πως έτσι θα αναδείξει ακόμη περισσότερο τον χαρακτήρα της ποικιλίας. Και είχε απόλυτο δίκιο. Παράλληλα αγωνίστηκε πολύ για την αναγνώριση και την καθιέρωση του DOCG Nizza η οποία ήρθε τελικά το 2014.

Το αμπελοτόπι La Court ήρθε στα χέρια της οικογένειας το 1995 και αποτελεί το καλύτερο κομμάτι γης στο Monferrato και αυτό με τις καλύτερες προδιαγραφές για ασύλληπτης ποιότητας Barbera. Τα κλήματα φυτεύτηκαν το 1976, σε υψόμετρο 240 μέτρων ενώ όλο το αμπελοτόπι είναι 3 εκτάρια. Τα σταφύλια για το La Court Nizza Riserva 2018 - Michele Chiarlo προέρχονται αποκλειστικά από εκεί και δίνουν μια κορυφαίας έκφρασης Barbera. To κρασί ωριμάζει σε μεγάλα γαλλικά δρύινα βαρέλια (50%) και σε δρύινες δεξαμενές (50%) για 12 μήνες. Ακολουθούν άλλοι 18 μήνες ωρίμασης στη φιάλη μέχρι αυτό το βελούδινο κόκκινο κρασί να φτάσει στα χέρια μας. Εμφιαλώνεται φυσικά αφιλτράριστο και είναι απολαυστικό τόσο τώρα όσο και μετά από μια πενταετία.

Αν το απολαύσεις τώρα, κάνε το παρέα με ένα πιάτο agnolotti γεμιστά με ραγού! Μας ευχαριστείς αργότερα...

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

Δοκιμή

Το La Court Nizza Riserva 2018 - Michele Chiarlo έχει βαθύ πορφυρό χρώμα και μεθυστικά αρώματα βύσσινου, μαύρου κερασιού, δαμάσκηνου και μαύρου μούρου, πλαισιωμένα από νότες βανίλιας, πιπεριού, καφέ, αποξηραμένων βοτάνων, κανέλας και σοκολάτας.

Στο στόμα είναι πλούσιο, βελούδινο, με τραγανή οξύτητα και μέτριες (+) τανίνες. Ζουμερά κόκκινα και μαύρα φρούτα μπλέκονται με νότες γλυκών μπαχαρικών, λεβάντας, κακάο και καπνού.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2018
Αλκοόλ 14%
Προέλευση Piemonte, Ιταλία
Ποικιλία Barbera
Αρώματα βύσσινο, μαύρο κεράσι, δαμάσκηνο, μαύρο μούρο, βανίλια, πιπέρι, καφές, αποξηραμένα βοτάνα, κανέλα, σοκολάτα
Μέγεθος Φιάλης 750 ml
Παραμονή σε βαρέλι 12 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16°C
Παλαίωση 8+ χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

LA COURT NIZZA RISERVA 2018 - MICHELE CHIARLO

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με agnolotti με μοσχαρίσιο ραγού, αρνί γιουβέτσι, sirloin με σάλτσα κόκκινου κρασιού

Μοσχάρι Ραγού με Ματσάτα και Καλαθάκι Λήμνου

  • 1 πακέτο ματσάτα 
  • 100 γρ τυρί καλαθάκι Λήμνου
  • 1200 γρ μοσχαρίσιο κρέας (για κοκκινιστό)
  • 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • 2 μέτρια κρεμμύδια
  • 1 μεγάλο καρότο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 4-5 κρεμμυδάκια εσαλότ
  • 200 ml. κόκκινο κρασί
  • 350 ml. ζεστό ζωμό κρέατος
  • 250 gr. ντοματάκια κονκασέ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • 1 κλωναράκι φρέσκο δενδρολίβανο
  • 1 κλωναράκι φρέσκο θυμάρι
  • Μαϊντανό
  • Φρέσκο πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

 

:

Πλένουμε και στεγνώνουμε καλά το κρέας χρησιμοποιώντας απορροφητικό χαρτί.

Το κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια, το πασπαλίζουμε με το αλεύρι και το σωτάρουμε σε βαθιά κατσαρόλα με ελαιόλαδο εως ότου να ροδίσει. Μην τα σωτάρετε όλα μαζί για να διατηρηθεί η υψηλή θερμοκρασία της κατσαρόλας. Το κάνουμε τμηματικά και κρατάμε το κρέας ζεστό σε άλλο σκεύος μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.

Παράλληλα καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, το καρότο και τα σκόρδα. Τα σωτάρουμε στο σκεύος που ροδίσαμε το κρέας.

Σβήνουμε με το κόκκινο κρασί, διατηρούμε με δυνατή φωτιά, και με μια ξύλινη κουτάλα «ξύνουμε» την κατσαρόλα για να πάρουμε όλη τη «νοστιμιά» από το κρέας που σωτάραμε προηγουμένως.

Στη συνέχεια μεταφέρουμε το κρέας και πάλι στην κατσαρόλα με την  σάλτσα, προσθέτουμε τα ντοματάκια, τα μυρωδικά, την ζάχαρη και το πιπέρι.

Χαμηλώνουμε την φωτιά πολύ, προσθέτουμε τον ζωμό και αφήνουμε να σιγοβράσει για 3 περίπου ώρες, χωρίς να ξεχνάμε να ελέγχουμε τα υγρά του φαγητού μετά τις 2,5 ώρες.

Επειδή η σάλτσα που θέλουμε να πετύχουμε είναι πλούσια και πηχτή, αποσύρουμε όταν ακόμη επαρκούν τα υγρά. Βέβαια κράτα στο μυαλό σου ότι θα πήξει λίγο όσο κρυώνει.

Όταν το μοσχαράκι είναι πια έτοιμο, προσθέτουμε λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και ετοιμάζουμε τα ματσάτα.

Σε κατσαρόλα με άφθονο νερό που κοχλάζει προσθέτουμε λίγο αλάτι και τα ματσάτα. Όταν είναι έτοιμα, τα στραγγίζουμε και τα μεταφέρουμε ξανά στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε σχεδόν τη μισή ποσότητα της σάλτσας και λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.

Στο σερβίρισμα προσθέτουμε επιπλέον σάλτσα σε κάθε πιάτο και θρυμματισμένο τυρί.

 

Εύα Μονοχάρη
Food blogger

Συνδυασμός με κρασί

Ζουμερά κόκκινα με μέτριας έντασης τανίνες και ισορροπημένη οξύτητα ακούγονται ιδανικός συνδυασμός. Η οξύτητα θα δέσει με την αντίστοιχη οξύτητα της ντομάτας της σάλτσας. Οι τανίνες θα κάνουν το κρέας πιο ανάλαφρο χωρίς όμως περιττή ένταση που θα το μπουκώσει. Αυγουστιάτης, Cabernet Sauvignon μέτριας παλαίωσης και λημνιό ακούγονται καλοί συνδυασμοί.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}