ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
La Folie 2010 - Chateau Yvonne
Chateau Yvonne

LA FOLIE 2010 - CHATEAU YVONNE

  Saumur - Champigny, Λίγηρας
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Τυπικότατο Cabernet Franc από το Λίγηρα!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Γιατί αγαπάμε το La Folie 2010 από το Chateau Yvonne; Πως γίνεται να μην ερωτευτείς σφόδρα ένα κρασί που μυρίζει τσάι βιολέτας, φραγκοστάφυλο, κεράσι και πράσινο πιπέρι. Ε ναι, δε γίνεται! Αν είσαι λάτρης του Cabernet Franc όπως εμείς τότε αυτό το κρασί θα γίνει σίγουρα ένα από τα αγαπημένα σου.

Το οινοποιείο Chateau Yvonne βρίσκεται στο Λίγηρα, σε ένα οίκημα που είναι οινοποιείο από το 1813! Το 1997 πέρασε στα χέρια της Yvonne και του Jean-François Lamunière οι οποίοι ήταν παθιασμένοι με το κρασί και την βιολογική καλλιέργεια. Με προσήλωση και μεράκι, έστησαν τους αμπελώνες και έγιναν η ψυχή της περιοχής. Έτσι, όταν πέρασε στα χέρια του Mathieu Vallée, από σεβασμό στο πάθος και τη δουλειά τους, επέλεξε να κρατήσει το ίδιο όνομα!

Το La Folie λοιπόν είναι ένα Cabernet Franc από το περίφημο appellation Saumur – Champigny και προέρχεται από αμπέλια ηλικίας 15-50 ετών.Tο κρασί ζυμώνει σε τσιμεντένιες δεξαμενές, με γηγενείς ζύμες και έπειτα ωριμάζει σε μεγάλα δρύινα foudres για 12 μήνες, ενώ μέρος του παλιώνει για 4-5 μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια barrique. Μεταξένιες τανίνες και απίστευτα εντυπωσιακό μπουκέτο είναι αυτά που θα το βάλουν κατευθείαν στην καρδιά σου.

Κάτι τόσο όμορφο γίνεται να μην είναι σπάνιο; Όχι φυσικά!

ΧΡΩΜΑ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΣΩΜΑ

ΟΞΥΤΗΤΑ

Δοκιμή

Στο ποτήρι είναι μέτριο ρουμπινί.

Μύτη που εντυπωσιάζει από το πρώτο λεπτό. Μωβ βιολέτες, λεβάντα και φύλλα τσαγιού μπλέκονται γλυκά με ζουμερά κόκκινα φρούτα όπως φραγκοστάφυλο, κεράσι και κράνο. Νύξεις από μπαχάρια όπως πράσινο πιπέρι και μοσχοκάρυδο συμπληρώνουν το πολύπλοκο μπουκέτο.

Στο στόμα είναι φινετσάτο και ισορροπημένο, με μέτριο σώμα, τραγανή οξύτητα και μεταξένιες τανίνες. Αποξηραμένη βιολέτα, λεβάντα, τσάι, μπαχάρι, πιπέρι, βουτύρου, φραγκοστάφυλο, βύσσινο και κράνο συνθέτουν ένα πραγματικά νόστιμο κρασί. Επίγευση τσαγιού που επιμένει.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2010
Αλκοόλ 13%
Προέλευση Saumur - Champigny, Λίγηρας
Ποικιλία Cabernet Franc
Αρώματα βιολέτα, λεβάντα, φύλλα τσαγιού, φραγκοστάφυλο, κεράσι, κράνο, μπαχάρι, πράσινο πιπέρι, μοσχοκάρυδο.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 12 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16ºC
Παλαίωση 5 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Ναι

LA FOLIE 2010 - CHATEAU YVONNE

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με μαγειρευτά κρέατα με κόκκινες σάλτσες, κρεατόπιτα ή λουκάνικα στα κάρβουνα.

Roast beef με μπαχαρικά και σάλτσα κόκκινου κρασιού

  • 2 κουταλιές πιπέρι σε κόκκους
  • 2 κουταλιές σπόρους μουστάρδας λευκούς ή μαύρους
  • 2 κουταλιές σπόρους μάραθου
  • 1.5 κιλό φιλέτο βοδινού
  • 2 κουταλιές εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά μουστάρδα ολικής αλέσεως ή Αγγλικού τύπου (κατα προτίμηση χωρίς γλουτένη)
  • 3 χοντροκομμένα κόκκινα κρεμμύδια μαζί με τις φλούδες
  • Λίγο θυμάρι

Για τη σάλτσα:

  • 2 κουταλιές εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
  • 1.5 με 2 κουταλάκια κορν φλάουρ
  • 2 κύβους βοδινού
  • 3-4 κουταλιές ζελέ φραγκοστάφυλο
  • 400ml κόκκινο κρασί

 

  1. Δύο ημέρες πριν, αλέστε το πιπέρι και τους σπόρους χρησιμοποιώντας ένα γουδί. Αλοίψτε το φιλέτο με τη μουστάρδα και έπειτα κυλήστε το στο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σκεπάστε με μια ζελατίνα και τοποθετήστε το στο ψυγείο.
  2. Δύο ώρες πριν ξεκινήσετε το μαγείρεμα, βγάλτε το κρέας από το ψυγείο ώστε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  3. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180C. Τοποθετήστε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και τσιγαρίστε το κρέας μέχρι να αποκτήσει ένα όμορφο καφέ χρώμα. Χρησιμοποιείστε τα κρεμμύδια στη γάστρα σαν βάση στην οποία θα τοποθετήσετε το κρέας. Ψήστε για 20 λεπτά για μέτρια ψημένο ή 35 λεπτά για καλοψημένο βοδινό.
  4. Βγάλτε το βοδινό από τη γάστρα και τοποθετήστε το σε μια πιατέλα καλυμμένο με αλουμινόχαρτο για 30 λεπτά για να μην κρυώσει. Βάλτε τη γάστρα στην εστία και μαζί με τα κρεμμύδια και τους χυμούς του κρέατος, τοποθετήστε το κορν φλάουρ και τους κύβους βοδινού ψιλοκομμένους. Ανακατέψτε το ζελέ και σταδιακά ρίξτε το κρασί ανακατεύοντας. Σιγοβράστε μέχρι να ελαττωθεί λίγο η ποσότητα. Σουρώστε τη σάλτσα κρατώντας εκτός τα κρεμμύδια. Κόψτε σε φέτες το βοδινό, αρωματίστε το με το θυμάρι και σερβίρετε με τη σάλτσα του κόκκινου κρασιού.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}