ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
La Poulosa 2019 - Bodegas Raul Perez
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Μια οινοποιητική ιδιοφυϊα!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

To La Poulosa Bodegas Raul Perez είναι το κρασί που έφερε αναστάτωση στο γραφείο του botilia γιατί έγινε μακελειό για το ποιος θα πάρει τη φιάλη! Ναι, αυτό το κρασί είναι τόσο καλό! Φινέτσα και χαρακτήρας που θυμίζει Pinot Noir συνδυάζονται με έντονα αρώματα λουλουδιών, φανταστική συμπύκνωση και μεταξένιες τανίνες που κατακτούν και τους πιο απαιτητικούς!

Ο Raul Perez είναι ένας θρύλος. Γιατί; Μα φυσικά λόγω της ιδιαίτερης φυσιογνωμίας του, της απόλυτης αφοσίωσης στη βιοδυναμική καλλιέργεια και τη «φυσική» οινοποίηση, των απίστευτων συνεργασίων με τον Eben Sadie και τον Dirk Niepport (της γνωστής οικογενείας του Port) και των αμέτρητων διακρίσεων που έχει κατακτήσει. Τον έχουν ανακηρύξει Winemaker of the Year (οινοποιό της χρονιάς), Best Winemaker of the World (καλύτερο οινοποιό του κόσμου) αλλά και οινοποιό-ιδιοφυία. Παράλληλα, ούτε μια, ούτε δυο, αλλά 200 ετικέτες του έχουν μπει στις λίστες του Robert Parker!

Αν σε όλα αυτά τα παραπάνω βάλεις την πολλά υποσχόμενη ερυθρή ποικιλία της Ισπανίας (και της Πορτογαλίας), τη Mencia και αμπέλια που ξεπερνάνε την ηλικία των 50 ετών, καταλαβαίνεις πως τα πράγματα έχουν μεγάλο ενδιαφέρον! Συγκεκριμένα το La Poulosa Bodegas Raul Perez προέρχεται από αμπέλια που φυτεύτηκαν το 1940, σε υψόμετρο 550 μέτρων.

Το χαρμάνι βασίζεται στη Mencia αλλά συμπληρώνεται από Bastardo και Garnacha Tintorera. To 80% του κρασιού ζυμώνει με ολόκληρα τσαμπιά όπως κάνουν στη Βουργουνδία, ενισχύοντας τη φρεσκάδα και τη φινέτσα του. Ζυμώνει με γηγενείς ζύμες κι έπειτα μεταφέρεται σε παλιά γαλλικά δρύινα βαρέλια όπου ωριμάζει για 12 μήνες. Τέλος, εμφιαλώνεται αφιλτράριστο και είναι απολαυστικό τώρα αλλά και μετά από 15 χρόνια.

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

To La Poulosa Bodegas Raul Perez έχει μέτριο ρουμπινί χρώμα και εντυπωσιακή μύτη με μεθυστικά αρώματα κερασιού, φράουλας, ροδιού, φραμπουάζ, βιολέτας και λεβάντας. Νότες βανίλιας, τσαγιού, πράσινου πιπεριού και αποξηραμένων βοτάνων συμπληρώνουν το ιδιαίτερο σύνολο.

Στο στόμα έχει μέτριο σώμα, ζουμερές, μεταξένιες τανίνες και δροσιστική οξύτητα. Πληθωρικά κόκκινα φρούτα μπλέκονται με ανθικές και βοτανικές νότες σε ένα διακριτικά μπαχαρένιο φόντο.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2019
Αλκοόλ 13,5%
Προέλευση Bierzo, Ισπανία
Ποικιλία Mencia, Bastardo, Garnacha Tintonera
Αρώματα Κεράσι, φράουλα, ρόδι, φραμπουάζ, βιολέτα, λεβάντα, βανίλια, τσάι, πράσινο πιπέρι, αποξηραμένα βότανα.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 12 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16°C
Παλαίωση 10+ χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Ναι

LA POULOSA 2019 - BODEGAS RAUL PEREZ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με ριζότο με μανιτάρια, μοσχαρίσιο carpaccio ή με φιλέτο τόνου με caponata .


Λαζάνια στο φούρνο με μανιτάρια και προσούτο

  • 20gr βούτυρο
  • 2 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 750gr μανιτάρια Portobelloκομμένα στη μέση
  • 15gr αποξηραμένα μανιτάρια porcini εμποτισμένα σε 150ml βραστό νερό
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκα φύλλα θυμαριού
  • 200gr λεπτές φέτες προσούτο
  • 200gr τριμμένη μοτσαρέλα
  • 8 φύλλα φρέσκα λαζάνια
  • 2 κουταλιές της σούπας τριμμένη φρυγανιά
  • 2 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα

Για την μπεσαμέλ :

  • 100gr βούτυρο
  • 100gr αλεύρι
  • 850ml  ημι-αποβουτυρωμένο γάλα ζεστό
  • 3 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα

 

 

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ° C. Λιώστε το βούτυρο σε ένα τηγάνι και τσιγαρίστε τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε για λίγα λεπτά ακόμη.  Προσθέστε τα μανιτάρια portobello, τα porciniαφού τα στραγγίσετε και το θυμάρι. Μαγειρέψτε για 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τις προτιμήσεις σας .

Για την μπεσαμέλ, λιώστε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο και προσθέστε σταδιακά το αλεύρι ανακατεύοντας καλά. Αφήνουμε το μίγμα να βράσει για λίγα λεπτά και στη συνέχεια, προσθέτουμε το γάλα , ανακατεύοντας μέχρι να πήξει . Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Τέλος προσθέτουμε την παρμεζάνα .

Σε ένα ταψί πυρέξ απλώστε το ένα τρίτο από τα μανιτάρια , το προσούτο και τη μοτσαρέλα. Πάνω τους απλώστε μια στρώση λαζάνια και το ένα τρίτο της μπεσαμέλ . Επαναλάβετε, τελειώνοντας με μια στρώση σάλτσας. Απλώστε τη φρυγανιά και την παρμεζάνα από πάνω και ψήστε στο φούρνο για 45 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.

 

 

Συνδυασμός με κρασί

Μια πεντανόστιμη συνταγή που θα αναδειχθεί ακόμη περισσότερο αν συνδυαστεί με ένα Λημνιό ή ένα Merlot, κρασιά που δεν είναι τόσο φρουτώδη, δεν έχουν επιθετικές τανίνες και θα σταθούν επάξια δίπλα στο αλμυρό προσούτο. Η ισορροπημένη οξύτητά τους θα ισορροπήσει την κρεμώδη υφή της μπεσαμέλ αναδεικνύοντας τις γεύσεις.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}