ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 5 Έτη
70k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.800.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
La Quinta Toscana Rosso IGT 2019 - Podere Giodo
Podere Giodo (Azienda Agricola Ferrini Carlo)

LA QUINTA TOSCANA ROSSO IGT 2019 - PODERE GIODO

  Ιταλία / Tuscany
€54,80
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

“Baby Brunello” με 96pts από το Decanter!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

To La Quinta Toscana Rosso IGT 2019 είναι το πιο ανεπιτήδευτο και άμεσο κρασί του Carlo Ferrini, του Podere Giodo. Ο άνθρωπος πίσω από ένα από τα κορυφαία Brunello της Ιταλίας, αποφάσισε να δημιουργήσει ένα πιο ανάλαφρο και πιο προσιτό κρασί από την Τοσκάνη, χωρίς να θυσιάζει τίποτα από τον δυναμισμό και την τεχνική του. Το εγχείρημα πήγε τόσο καλά που η σοδειά του 2019 παρασημοφορήθηκε με 96pts από το Decanter και 94pts από Wine Advocate. Δεν το λες και άσχημα!

Ο Carlo Ferrini, ένας από τους πιο επιδραστικούς οινολόγους της Ιταλίας, δημιουργεί στο Montalcino κρασιά που αποσπούν διθυραμβικές κριτικές κάθε χρόνο. Το La Quinta γεννήθηκε από το 5ο αμπελοτόπι του Giodo, με στόχο να αποτυπώσει την πιο προσιτή και “φιλική” εκδοχή του Sangiovese και του Brunello. Τα σταφύλια προέρχονται από αμπελώνες χαμηλών στρεμματικών αποδόσεων, ενώ το κρασί μετά τη ζύμωση σε ανοξείδωτες δεξαμενές ωριμάζει για 12 μήνες σε δρύινα βαρέλια 700 λίτρων και κωνικές δρύινες δεξαμενές των 2.500 λίτρων. Στη συνέχεια μεταφέρεται και σε τσιμεντένιες δεξαμενές ώστε να ηρεμήσει και να δέσουν όλα τα αρώματα μεταξύ τους πριν κυκλοφορήσει και φτάσει στο ποτήρι σου!

Η χρονιά του 2019 ήταν μαγική και είσαι τύπος Sangiovese ή Brunello αλλά θέλεις κάτι πιο ζωηρό, αλλά εξίσου σοφιστικέ και επιβλητικό, το La Quinta Toscana Rosso IGT 2019 από Giodo θα γίνει το κρασί σου.

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Η μύτη του La Quinta Toscana Rosso IGT 2019 από Giodo είναι πολύ εκφραστική με αρώματα από κόκκινο κεράσι, φράουλα, δαμάσκηνο, βατόμουρο και βιολέτα, που πλαισιώνονται από νύξεις γαρύφαλλου, λευκού πιπεριού, δεντρολίβανου και διακριτικής βανίλιας.

Στο στόμα έχει μεσαίο σώμα, βελούδινες ταννίνες, ζουμερή υφή και βυσσινάτη οξύτητα. Οι γεύσεις ακολουθούν τη μύτη με φράουλα, κεράσι και ώριμα βατόμουρα να κυριαρχούν και να ενισχύονται από κέδρο, κανέλα και πάστα μαύρης ελιάς.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2019
Αλκοόλ 14%
Προέλευση Τοσκάνη, Ιταλία
Ποικιλία Sangiovese
Αρώματα κόκκινο κεράσι, φράουλα, δαμάσκηνο, βατόμουρο, βιολέτα, γαρύφαλλο, λευκό πιπέρι, δεντρολίβανο, βανίλια
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 12 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16–18°C
Παλαίωση 5-10 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

LA QUINTA TOSCANA ROSSO IGT 2019 - PODERE GIODO

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Απόλαυσέ το με risotto με μανιτάρια portobello, τρούφα και brie, ραγού με παπαρδέλες και παλαιωμένα τυριά.

Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι φούρνου

1 μεγάλο χταπόδι
250 gr. μακαρονάκι κοφτό 
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
1 γεμάτο κουταλάκι του γλυκού τοματοπελτέ
150 gr. σάλτσα ντομάτας ή ντοματάκια κονκασέ
50 ml. κονιάκ
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
2 φύλλα δάφνης                                                                                      3-4 κόκκους μπαχάρι
1 μικρό ξυλάκι κανέλα
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι
Ελαιόλαδο
1.100 ml. ζεστό ζωμό λαχανικών ή θαλασσινών ή νερό

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το χταπόδι ολόκληρο, με ένα φύλλο δάφνης, να βράσει σε χαμηλή φωτιά. Το χταπόδι θα βγάλει τα υγρά του, ειδικά αν είναι κατεψυγμένο,για να βράσει αλλά αν χρειάζεται προσθέτουμε επιπλεόν λίγο ζεστό νερό. Όταν μαλακώσει και κοκκινίσει το αποσύρουμε από την φωτιά και το κόβουμε σε μικρά κομματάκια.

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σωτάρουμε σε 50 ml. ελαιόλαδο μαζί με το χταπόδι, για 3-4 λεπτά. Μετά σβήνουμε με το κονιάκ, προσθέτουμε τα μπαχαρικά και το άλλο φύλλο δάφνης. Προσθετουμε τον τοματοπελτέ, την ζάχαρη, τα ντοματάκια ή τη σάλτσα και ένα φλυτζάνι από το ζωμό ή το νερό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά.

Κατόπιν μεταφέρουμε σε ένα μέτριο ταψί, προσθέτουμε τον υπόλοιπο καυτό ζωμό ή το νερό, 50 ml. ελαιόλαδο και το κοφτό μακαρονάκι και ανακατεύουμε. Δοκιμάζουμε και αν χρειαστεί προσθέτουμε αλάτι.
Ψήνουμε σε καλά προσθερμασμένο φούρνο στους 175ο C. για περίπου 25 λεπτά και μέχρι να βράσει το κοφτό μακαρονάκι, ανακατεύοντας τακτικά.

Σερβίρουμε το κοφτό μακαρονάκι με το χταπόδι ζεστό, μόλις βγει από τον φούρνο!

 

Εύα Μονόχαρη

Food Blogger

 

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}