To La Quinta Toscana Rosso IGT 2019 είναι το πιο ανεπιτήδευτο και άμεσο κρασί του Carlo Ferrini, του Podere Giodo. Ο άνθρωπος πίσω από ένα από τα κορυφαία Brunello της Ιταλίας, αποφάσισε να δημιουργήσει ένα πιο ανάλαφρο και πιο προσιτό κρασί από την Τοσκάνη, χωρίς να θυσιάζει τίποτα από τον δυναμισμό και την τεχνική του. Το εγχείρημα πήγε τόσο καλά που η σοδειά του 2019 παρασημοφορήθηκε με 96pts από το Decanter και 94pts από Wine Advocate. Δεν το λες και άσχημα!
Ο Carlo Ferrini, ένας από τους πιο επιδραστικούς οινολόγους της Ιταλίας, δημιουργεί στο Montalcino κρασιά που αποσπούν διθυραμβικές κριτικές κάθε χρόνο. Το La Quinta γεννήθηκε από το 5ο αμπελοτόπι του Giodo, με στόχο να αποτυπώσει την πιο προσιτή και “φιλική” εκδοχή του Sangiovese και του Brunello. Τα σταφύλια προέρχονται από αμπελώνες χαμηλών στρεμματικών αποδόσεων, ενώ το κρασί μετά τη ζύμωση σε ανοξείδωτες δεξαμενές ωριμάζει για 12 μήνες σε δρύινα βαρέλια 700 λίτρων και κωνικές δρύινες δεξαμενές των 2.500 λίτρων. Στη συνέχεια μεταφέρεται και σε τσιμεντένιες δεξαμενές ώστε να ηρεμήσει και να δέσουν όλα τα αρώματα μεταξύ τους πριν κυκλοφορήσει και φτάσει στο ποτήρι σου!
Η χρονιά του 2019 ήταν μαγική και είσαι τύπος Sangiovese ή Brunello αλλά θέλεις κάτι πιο ζωηρό, αλλά εξίσου σοφιστικέ και επιβλητικό, το La Quinta Toscana Rosso IGT 2019 από Giodo θα γίνει το κρασί σου.