ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Langhe 2018 - Poderi Aldo Conterno
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Μόνο το όνομα του Aldo Conterno αρκεί για να προκαλέσει ρίγος συγκίνησης!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Langhe 2017 Poderi Aldo Conterno είναι ένα κόκκινο κρασί μεγάλης στόφας, που εντυπωσιάζει με την απαράμιλλη κομψότητά του και τον αιθέριο, πολύπλοκο χαρακτήρα του. O Aldo Conterno αποτελεί μεγάλο κεφάλαιο του Piemonte και μόνο το όνομά του αρκεί για να προκαλέσει ρίγος συγκίνησης σε κάθε οινόφιλο που σέβεται τον εαυτό του.

Το Langhe του Aldo Conterno είναι όμως εκτός υπέροχο κρασί και πολύ ιδιαίτερο. Σε αντίθεση με τα περισσότερα Langhe δεν φτιάχνεται από Nebbiolo αλλά από 80% Freisa, 10% Cabernet Sauvignon και 10% Merlot. Aν αναρωτιέστε τι είναι η Freisa έχω να σας πω πως είναι μια αρχαία ποικιλία, πρόγονος του Nebbiolo, που συναντάται κυρίως στο Monferrato και το Langhe. To όνομα προκύπτει από το λατινικό freisa που σημαίνει φράουλα και ναι ο φραουλένιος χαρακτήρας είναι κυρίαρχος στο κρασί αλλά πλαισιώνεται από τα λουλουδάτα και γήινα αρώματα και φυσικά τη δομή που συναντάμε στο Nebbiolo (μοιάζουν αφάνταστα πολύ οι δυο ποικιλίες αφού συγγενεύουν). Το Langhe 2017 Poderi Aldo Conterno προέρχεται κατά κύριο λόγο από παλιά κλήματα Freisa στη περιοχή Busia. Το κρασί ζυμώνει αρχικά σε ανοξείδωτες δεξαμενές και έπειτα παλαιώνει για λίγους μήνες σε δρύινα βαρέλια. Το κρασί εμφιαλώνεται αφιλτράριστο και έτοιμο να σε καταπλήξει.

Μη χάνεις καιρό, δοκίμασε το μαγικό Langhe 2017 Poderi Aldo Conterno τώρα!

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Έχει μέτριο ρουμπινί χρώμα και εντυπωσιακά αρώματα φράουλας, μαρμελάδας κερασιού, σμέουρου, κόκκινου δαμάσκηνου, τριαντάφυλλου, λεβάντας, τσαγιού, βανίλιας και κανέλας.

Στο στόμα έχει μέτριο (+) σώμα, τραγανή οξύτητα και μέτριες αλλά δαντελωτές τανίνες. Κόκκινα φρούτα μπλέκονται με μωβ και κόκκινα άνθη, γλυκά μπαχαρικά και μελάνι.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2017
Αλκοόλ 15%
Προέλευση Piemonte, Ιταλία
Ποικιλία Freisa, Cabernet Sauvignon, Merlot
Αρώματα φράουλα, μαρμελάδα κεράσι, σμέουρο, κόκκινο δαμάσκηνο, τριαντάφυλλο, λεβάντα, βανίλια, κανέλα
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 8 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16°C
Παλαίωση 10 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

LANGHE 2018 - PODERI ALDO CONTERNO

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Εξαιρετικός συνδυασμός με στηθοπλευρές ραγού, ραβιόλι γεμιστά με κόκορα κρασάτο, παπαρδέλες με μοσχαρίσια μάγουλα και μανιτάρια

Μοσχάρι Ραγού με Ματσάτα και Καλαθάκι Λήμνου

  • 1 πακέτο ματσάτα 
  • 100 γρ τυρί καλαθάκι Λήμνου
  • 1200 γρ μοσχαρίσιο κρέας (για κοκκινιστό)
  • 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • 2 μέτρια κρεμμύδια
  • 1 μεγάλο καρότο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 4-5 κρεμμυδάκια εσαλότ
  • 200 ml. κόκκινο κρασί
  • 350 ml. ζεστό ζωμό κρέατος
  • 250 gr. ντοματάκια κονκασέ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • 1 κλωναράκι φρέσκο δενδρολίβανο
  • 1 κλωναράκι φρέσκο θυμάρι
  • Μαϊντανό
  • Φρέσκο πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

 

:

Πλένουμε και στεγνώνουμε καλά το κρέας χρησιμοποιώντας απορροφητικό χαρτί.

Το κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια, το πασπαλίζουμε με το αλεύρι και το σωτάρουμε σε βαθιά κατσαρόλα με ελαιόλαδο εως ότου να ροδίσει. Μην τα σωτάρετε όλα μαζί για να διατηρηθεί η υψηλή θερμοκρασία της κατσαρόλας. Το κάνουμε τμηματικά και κρατάμε το κρέας ζεστό σε άλλο σκεύος μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.

Παράλληλα καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, το καρότο και τα σκόρδα. Τα σωτάρουμε στο σκεύος που ροδίσαμε το κρέας.

Σβήνουμε με το κόκκινο κρασί, διατηρούμε με δυνατή φωτιά, και με μια ξύλινη κουτάλα «ξύνουμε» την κατσαρόλα για να πάρουμε όλη τη «νοστιμιά» από το κρέας που σωτάραμε προηγουμένως.

Στη συνέχεια μεταφέρουμε το κρέας και πάλι στην κατσαρόλα με την  σάλτσα, προσθέτουμε τα ντοματάκια, τα μυρωδικά, την ζάχαρη και το πιπέρι.

Χαμηλώνουμε την φωτιά πολύ, προσθέτουμε τον ζωμό και αφήνουμε να σιγοβράσει για 3 περίπου ώρες, χωρίς να ξεχνάμε να ελέγχουμε τα υγρά του φαγητού μετά τις 2,5 ώρες.

Επειδή η σάλτσα που θέλουμε να πετύχουμε είναι πλούσια και πηχτή, αποσύρουμε όταν ακόμη επαρκούν τα υγρά. Βέβαια κράτα στο μυαλό σου ότι θα πήξει λίγο όσο κρυώνει.

Όταν το μοσχαράκι είναι πια έτοιμο, προσθέτουμε λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και ετοιμάζουμε τα ματσάτα.

Σε κατσαρόλα με άφθονο νερό που κοχλάζει προσθέτουμε λίγο αλάτι και τα ματσάτα. Όταν είναι έτοιμα, τα στραγγίζουμε και τα μεταφέρουμε ξανά στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε σχεδόν τη μισή ποσότητα της σάλτσας και λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.

Στο σερβίρισμα προσθέτουμε επιπλέον σάλτσα σε κάθε πιάτο και θρυμματισμένο τυρί.

 

Εύα Μονοχάρη
Food blogger

Συνδυασμός με κρασί

Ζουμερά κόκκινα με μέτριας έντασης τανίνες και ισορροπημένη οξύτητα ακούγονται ιδανικός συνδυασμός. Η οξύτητα θα δέσει με την αντίστοιχη οξύτητα της ντομάτας της σάλτσας. Οι τανίνες θα κάνουν το κρέας πιο ανάλαφρο χωρίς όμως περιττή ένταση που θα το μπουκώσει. Αυγουστιάτης, Cabernet Sauvignon μέτριας παλαίωσης και λημνιό ακούγονται καλοί συνδυασμοί.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}