ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Las Guillermas 2019 - Tentenublo Wines
Tentenublo Wines

LAS GUILLERMAS 2019 - TENTENUBLO WINES

  Ισπανία / Rioja
€55,80
€48,20
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ... Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Ένα εκπληκτικό κρασί με 93pts από τον Tim Atkin!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Αν ακούς καμπάνες δεν έχεις παραισθήσεις, είναι απλά το Las Guillermas του οινοποιείου Tentenublo με 93pts από τον Tim Atkin! Μας εντυπωσίασε για πολλούς λόγους...Είσαι έτοιμος;

Ο ιδιοκτήτης του Tentenublo, Roberto Oliván γέννημα θρέμα "Ριοχανός", άλλαξε την εικόνα των γνωστών βαρελάτων κρασιών της Rioja, το 2011, όταν λάνσαρε το πρότζεκτ Tentenublo Wines. Αυτό ξεκίνησε σαν μια απλή επέκταση της οικογενειακής επιχείρησης και τότε, ούτε που θα φανταζόταν ότι το 2015 θα κατακτούσε τον τίτλο του πιο επαναστατικού νέου οινοποιού της Rioja. Και σε ηλικία μόλις 37 χρονών!

Το όνομα του οινοποιείου Tentenublo, είναι εμπνευσμένο από μια παλιά παράδοση στη Rioja που σημαίνει κυριολεκτικά «καμπάνες που κουδουνίζουν»! Με το κουδούνισμα των καμπανών, οι ντόπιοι έδιωχναν τις καταιγίδες και το χαλάζι, που κατέστερφαν τα σταφύλια κατά την ωρίμανσή τους. Ο Roberto Oliván βέβαια εφάρμοσε πιο αποδοτικές μεθόδους... Είναι οινοποιός 4ης γενιάς και ξέρει πια τα μυστικά της Rioja πολύ καλά! Οι πιο μεγάλοι σε ηλικία οικογενειακοί αμπελώνες, είναι μεταξύ 40 και 100 χρονών και μεγαλώνουν στην περιοχή της Rioja Alavesa (βόρεια της Rioja), ενώ οι πιο νέοι βρίσκονται στο Vinaspre και καλλιεργούνται όλοι βιολογικά. Μια οικογενειακή καινοτομία, είναι πως στα κόκκινα χαρμάνια, βάζει πάντα ένα μικρό ποσοστό λευκής ποικιλίας. Έτσι εξηγούνται ο ζουμερός χαρακτήρας, η φρεσκάδα και η πολυπλοκότητά τους!

Το όνομα του Roberto, έχει πλέον πάρει θέση δίπλα σε αυτό της Rioja, και αποτελεί έμπνευση για πολλούς νέους οινοποιούς!

Στο Las Guillermas Tentenublo, το Tempranillo πρωταγωνιστεί με επάξιο κομπάρσο λίγη λευκή Viura! Προέρχονται από αμπελώνες ηλικίας σχεδόν 70 χρονών, που σημαίνει μικρή παραγωγή, αλλά μεγάλη συμπύκνωση φρούτου. Για τον Roberto Oliván, τα must είναι: χειρωνακτικός τρύγος, ξεχωριστή οινοποίηση για κάθε αμπέλι και ελάχιστες παρεμβάσεις. Ακολουθεί αυθόρμητη ζύμωση με γηγενείς ζύμες και καθόλου φιλτράρισμα. Στη Rioja αγαπούν πολύ τα βαρελάτα αρώματα, αλλά στο Las Guillermas, ο Roberto ήθελε να είναι πολύ διακριτικά, για αυτό και εφάρμοσε μόνο 9 μήνες παραμονή του κρασιού, μέσα σε δεύτερης χρήσης γαλλική δρυ!

Πρόλαβέ το!

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Έχει έντονο ρουμπίνι χρώμα με μου ανταύγειες. Χρειάζεται το χρόνο του στο ποτήρι, αφού κάθε δευτερόλεπτο νέα αρώματα εκδηλώνονται. Η αρωματική ένταση είναι υψηλή στη μύτη μετά από λίγο χρόνο με αρώματα κόκκινων και μαύρων φρούτων, φρούτα του δάσους, σύκο, δαμάσκηνο, φράουλα και μύρτιλλα κυριαρχούν ενώ συμπληρώνει το σύνολο η επίδραση της δρυός με γλυκά μπαχάρια.

Στο στόμα είναι μετρίου (+) όγκου με υψηλή οξύτητα καλά ενσωματωμένη όπως και οι τανίνες, και παρόμοια αρώματα με τη μύτη. Η επίγευση είναι μακρά, και φρουτώδης.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2019
Αλκοόλ 14%
Προέλευση Rioja, Ισπανία
Ποικιλία Tempranillo, Viura
Αρώματα Κόκκινα και μαύρα φρούτα, φρούτα του δάσους, σύκο, δαμάσκηνο, φράουλα, μύρτιλλο, δρυς, γλυκά μπαχάρια
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 9 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16°C
Παλαίωση 8 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

LAS GUILLERMAS 2019 - TENTENUBLO WINES

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με κρεατικά στο bbq, ζουμερά πιπεράτα φιλέτα ή ώριμα κίτρινα τυριά.

Μοσχαράκι κατσαρόλας με κόκκινο κρασί

1 κιλό μοσχάρι  χωρίς κόκκαλο κομμένο σε μπουκιές

4 κ.σ. αλεύρι

1 & 1/2 κ.γ. αλάτι

1 κ.γ. πάπρικα

1/2 κ.γ. πιπέρι

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κούπα ξηρό κόκκινο κρασί

1 κύβο ζωμό μοσχάρι

1/2 κ.γ. ξερό θυμάρι

1 φύλλο δάφνη

1 συσκευασία μικρά φρέσκα μανιτάρια ολόκληρα

1 συσκεαυασία baby carrots

 

Σκουπίστε με χαρτί κουζίνας το κρέας για να απορροφήσει την υπερβολική υγρασία. Ανακατέψτε σε ένα μπολ 3 κουταλιές σούπας αλεύρι, 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, την πάπρικα και το πιπέρι και αλευρώστε το κρέας με το μίγμα αλευριού.

Σωτάρετε το κρέας σε καυτό λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας συχνά, 4-6 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει. Αφαιρέστε το κρέας από την κατσαρόλα. Προσθέστε το κόκκινο κρασί, ανακατεύοντας καλά ώστε να ενσωματωθούν τα υπολοίματα του κρέατος από τον πάτο της κατσαρόλας.

Τοποθετήτε ξανά το κρέας στην κατσαρόλα και προσθέστε το ζωμό, το θυμάρι, τη δάφνη, και 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι.

Μόλις πάρει βράση, σκεπάζετετε την κατσαρόλα , χαμηλώνετε τη φωτιά στο μισό και αφήνετε το κρέας να μαγειρευτεί για μία ώρα περίπου ανακατεύοντας κατά διαστήματα.

Μπορείτε να συνοδέψετε το κρέας σας με άγριο ρύζι.

Καλή σας όρεξη.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}