ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2019, 2020 & 2021
46k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.000.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Laurier Noir Nature 2019 - Οινοποιείο Τετράμυθος
Οινοποιείο Τετράμυθος

LAURIER NOIR NATURE 2019 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΤΕΤΡΑΜΥΘΟΣ

  Ελλάδα / Αιγιαλεία
€23,20
€18,00
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Η Μαυροδάφνη βάζει ξανά υποψηφιότητα για ένα από τα πιο κομψά κρασιά που θα δοκιμάσεις φέτος!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

To Laurier Noir Nature από το Οινοποιείο Τετράμυθος είναι μια υπέρκομψη έκφραση της «απαγορευμένης» ποικιλίας, της Μαυροδάφνης! Ελάχιστες, σχεδόν μηδενικές, παρεμβάσεις αφήνουν το terroir και την ποικιλία να μιλήσουν!

Το Οινοποιείο Τετράμυθος φημίζεται για τα κρασιά ήπιων παρεμβάσεων που κάνει, αλλά και τη σημασία που δίνει τόσο στο terroir όσο και στις τοπικές ποικιλίες. Για το λόγο αυτό, πριν περίπου 15 χρόνια, φύτεψαν στο χωριό Βρόσθενα Διακοπτού, σε υψόμετρο 915 μέτρων, τη Μαυροδάφνη τους. Ο αμπελώνες δεν ποτίστηκε, ούτε λιπάνθηκε ποτέ, στα πλαίσια της βιολογικής γεωργίας αλλά και της λογικής της φυσικής οινοποίησης. Ο τρύγος έγινε με το χέρι και το κρασί ζύμωσε με τις γηγενείς ζύμες του. Μετά τη ζύμωση μπήκε σε δρύινες δεξαμενές 1500 λίτρων όπου και παρέμεινε για 8 μήνες. Έπειτα, εμφιαλώθηκε αφιλτράριστο και χωρίς προσθήκη θειώδους για να φτάσει στο ποτήρι η πιο καθαρή έκφραση της Μαυροδάφνης.

To Laurier Noir Naturε από το Οινοποιείο Τετράμυθος είναι η Μαυροδάφνη που θα λατρέψεις!

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΕΝΤΟΝΗ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

To Laurier Noir Nature από το Οινοποιείο Τετράμυθος έχει μέτριο πορφυρό χρώμα και εντυπωσιακά αρώματα βιολέτας, λεβάντας, δάφνης, κερασιού, μύρτιλου και βύσσινου. Νύξεις ιωδίου, βανίλιας και σοκολάτας συμπληρώνουν το ιδιαίτερο μπουκέτο. Στο στόμα έχει μέτριο σώμα, τραγανή οξύτητα και μέτριες, ζουμερές τανίνες. Μωβ άνθη μπλέκονται με ώριμα κόκκινα και μαύρα φρούτα, γλυκά μπαχάρια και νότες βοτάνων.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2019
Αλκοόλ 13%
Προέλευση Αιγιαλεία
Ποικιλία Μαυροδάφνη
Αρώματα Βιολέτα, λεβάντα, δάφνη, κεράσι, μύρτιλο, βύσσινο, ιώδιο, βανίλια, σοκολάτα.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 8 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 14ºC
Παλαίωση 6 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Ναι

LAURIER NOIR NATURE 2019 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΤΕΤΡΑΜΥΘΟΣ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με ψητά κρεατικά με σάλτσα μπάρμπεκιου, roast beef με μπαχαρικά, κίτρινα τυριά ακόμα και με σοκολάτα.

Παραδοσιακά μακαρόνια με κεφτέδες

1 φέτα μαύρο ψωμί, κομμένο σε χοντρά κομμάτια

225 γρ κιμάς κόντρα

1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 μανιτάρι portobello, ψιλοκομμένο αφού αφαιρέσουμε το κοτσάνι

3 σκελίδες σκόρδο,  ψιλοκομμένο

3 κουταλιές της σούπας φρέσκα φύλλα μαϊντανού

Ασπράδι 1 μεγάλου αυγού

Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Φρέσκο τριμμένο μοσχοκάρυδο

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

700 γρ ολόκληρες αποφλοιωμένες ντομάτες σε χυμό, λυωμένες με το χέρι

120 ml ζωμό κρέατος

1 ματσάκι φρέσκο ​​βασιλικό

3 κλωναράκια φρέσκο ​​θυμάρι

225 γρ μακαρόνια

Παρμεζάνα, για το σερβίρισμα, προαιρετικά

 

Ψιλοκόβουμε το ψωμί σε χοντρά ψίχουλα. Τα τοποοθετούμε σε μια λεκάνη, προσθέτουμε τον κιμά, 3 κουταλιές της σούπας κρεμμύδι, το ψιλοκομμένο μανιτάρι, 1 κουταλιά της σούπας σκόρδο, το μαϊντανό, και το ασπράδι. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο. Πλάθουμε μέχρι όλα τα υλικά να δέσουν καλά σε ένα ομοιογενές μίγμα. Χωρίζουμε σε περίπου 20 στρογγυλά κεφτεδάκια και τα τοποθετούμε σε ένα πιάτο.

Σε ένα μέτριο τηγάνι, ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το υπόλοιπο σκόρδο και το κρεμμύδι. Μαγειρέψτε τα για περίπου 10 έως 12 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να μαλακώσουν. Ανακατεύουμε τις ντομάτες και το ζωμό. Προσθέστε τον βασιλικό και το θυμάρι σε κλωναράκια ώστε να μπορούν να αφαιρεθούν μετά. Αφήστε να σιγοβράσει, ανακατεύοντας περιστασιακά για 20 λεπτά. Προσθέστε τα κεφτεδάκια και αφήστε να σιγοβράσουν, χωρίς να ανακατεύετε για περίπου 10 λεπτά. Γυρίστε τα κεφτεδάκια και αφήστε τα για 10 ακόμη λεπτά.

Εν τω μεταξύ, μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου σε βραστό αλατισμένο νερό. Σερβίρετε τα μακαρόνια προσθέτοντας τη σάλτσα, τα κεφτεδάκια και όση παρμεζάνα επιθυμείτε. Πασπαλίστε με ψιλοκομμένο μαϊντανό για ντεκόρ.

 

Συνδυασμός με κρασί

Η κόκκινη σάλτσα και η πρωτεϊνη του κρέατος ταιριάζει απόλυτα με ένα πλούσιο Ξινόμαυρο, ένα Refosco ή μια Valpolicella. Η στιβαρή τανικότητα της ποικιλίας θα ισορροπήσει με τον κιμά ενώ η οξύτητά του και η αίσθηση ντομάτας θα συμπληρώσει όμορφα την κόκκινη σάλτσα. Από την άλλη το Refosco με την ένταση, την οξύτητα και τον γευστικό του πλούτο θα απογειώσει τη συνταγή της πατρίδας του 

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}