ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Λαβύρινθος 21 - Κτήμα Σκούρα
Κτήμα Σκούρα

ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ 21 - ΚΤΗΜΑ ΣΚΟΥΡΑ

  Ελλάδα / Νεμέα
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Το απόλυτα συλλεκτικό κρασί του Κτήματος Σκούρα περιλαμβάνει 21 χρονιές!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Ο επετειακός Λαβύρινθος 21 από το Κτήμα Σκούρα έφτασε στο κελάρι μας! Το απόλυτα συλλεκτικό κρασί του Κτήματος Σκούρα περιλαμβάνει 21 χρονιές και φτιάχτηκε για τον εορτασμό της επετείου 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821. Η πολυτελής κασετίνα, περιλαμβάνει και μια συλλογή με τα λόγια του Στρατηγού Μακρυγιάννη και κυκλοφορεί σε μόνο 1000 φιάλες, από τις οποίες θα διατεθούν μόνο 300 στην ελληνική αγορά!

Ο Λαβύρινθος είναι ένα πρωτοποριακό κρασί που φτιάχνεται με τη μέθοδο της solera, δηλαδή σε ένα βαρέλι 1000 λίτρων παλαιώνουν όχι μια, αλλά πολλές διαδοχικές χρονιές. Το 2001, στο βαρέλι των 1000 λίτρων μπήκε για πρώτη φορά η χρονιά 1999 του Μέγα Οίνου. Ο Μέγας Οίνος είναι η ναυαρχίδα του Γιώργου Σκούρα. Το χαρμάνι αποτελείται από Αγιωργίτικο (80%) και Cabernet Sauvignon (20%), τα οποία προέρχονται από παλιά κλήματα, που φύονται σε υψόμετρο 700 μέτρων. Το κρασί παλαιώνει για 18 μήνες σε καινούργια γαλλικά βαρέλια. Λίγο πριν εμφιαλωθεί ο Μέγας Οίνος, μια ποσότητα από επιλεγμένα βαρέλια, μπαίνει στο βαρέλι του Λαβύρινθου. Μετά την εμφιάλωση του Λαβύρινθου, το κρασί παλαιώνει και για 12 μήνες στη φιάλη.

Ο Λαβύρινθος 21 από το Κτήμα Σκούρα είναι ένα κρασί συμβολικό, που ενώνει το χθες με το σήμερα και είναι απόλυτα συλλεκτικό.

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή
Ο Λαβύρινθος 21 από το Κτήμα Σκούρα έχει βαθύ ρουμπινί χρώμα και πολύπλοκα αρώματα κερασιού, μαρμελάδας φράουλας, δαμάσκηνου, βύσσινου, αποξηραμένου σύκου, μούρου, βανίλιας, κανέλας, πιπεριού, μοσχοκάρυδου, ξηρών καρπών, καπνού, σοκολάτας και καφέ.

Στο στόμα έχει πλούσιο σώμα, στιβαρές αλλά ώριμες τανίνες και ισορροπημένη οξύτητα. Αποξηραμένα φρούτα όπως δαμάσκηνο και κεράσι, μπλέκονται με φρέσκο βύσσινο, βατόμουρο και μύρτιλο, σε ένα γήινο και πικάντικο φόντο. Απολαυστική επίνευση καφέ που διαρκεί.
Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 1999-2020
Αλκοόλ 14%
Προέλευση Νεμέα
Ποικιλία Αγιωργίτικο, Cabernet Sauvignon
Αρώματα Βιολέτα, τριαντάφυλλο, λεβάντα, κεράσι, cassis, καραμέλα βουτύρου, κανέλα, πράσινο πιπέρι, καπνού, πούρο, μαρμελάδα φράουλα, κεράσι, βύσσινο, δαμάσκηνο, μύρτιλο, βανίλια, σοκολάτα γάλακτος.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 12 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16°C
Παλαίωση 7+ χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ 21 - ΚΤΗΜΑ ΣΚΟΥΡΑ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με ένα rib-eye μέτρια ψημένο, burger με καραμελωμένα κρεμμύδια και κατσικίσιο τυρί, μοσχαράκι bourguignon ή με κανελόνια με κιμά και γραβιέρα.

Roast beef με μπαχαρικά και σάλτσα κόκκινου κρασιού

  • 2 κουταλιές πιπέρι σε κόκκους
  • 2 κουταλιές σπόρους μουστάρδας λευκούς ή μαύρους
  • 2 κουταλιές σπόρους μάραθου
  • 1.5 κιλό φιλέτο βοδινού
  • 2 κουταλιές εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά μουστάρδα ολικής αλέσεως ή Αγγλικού τύπου (κατα προτίμηση χωρίς γλουτένη)
  • 3 χοντροκομμένα κόκκινα κρεμμύδια μαζί με τις φλούδες
  • Λίγο θυμάρι

Για τη σάλτσα:

  • 2 κουταλιές εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
  • 1.5 με 2 κουταλάκια κορν φλάουρ
  • 2 κύβους βοδινού
  • 3-4 κουταλιές ζελέ φραγκοστάφυλο
  • 400ml κόκκινο κρασί

 

  1. Δύο ημέρες πριν, αλέστε το πιπέρι και τους σπόρους χρησιμοποιώντας ένα γουδί. Αλοίψτε το φιλέτο με τη μουστάρδα και έπειτα κυλήστε το στο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σκεπάστε με μια ζελατίνα και τοποθετήστε το στο ψυγείο.
  2. Δύο ώρες πριν ξεκινήσετε το μαγείρεμα, βγάλτε το κρέας από το ψυγείο ώστε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  3. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180C. Τοποθετήστε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και τσιγαρίστε το κρέας μέχρι να αποκτήσει ένα όμορφο καφέ χρώμα. Χρησιμοποιείστε τα κρεμμύδια στη γάστρα σαν βάση στην οποία θα τοποθετήσετε το κρέας. Ψήστε για 20 λεπτά για μέτρια ψημένο ή 35 λεπτά για καλοψημένο βοδινό.
  4. Βγάλτε το βοδινό από τη γάστρα και τοποθετήστε το σε μια πιατέλα καλυμμένο με αλουμινόχαρτο για 30 λεπτά για να μην κρυώσει. Βάλτε τη γάστρα στην εστία και μαζί με τα κρεμμύδια και τους χυμούς του κρέατος, τοποθετήστε το κορν φλάουρ και τους κύβους βοδινού ψιλοκομμένους. Ανακατέψτε το ζελέ και σταδιακά ρίξτε το κρασί ανακατεύοντας. Σιγοβράστε μέχρι να ελαττωθεί λίγο η ποσότητα. Σουρώστε τη σάλτσα κρατώντας εκτός τα κρεμμύδια. Κόψτε σε φέτες το βοδινό, αρωματίστε το με το θυμάρι και σερβίρετε με τη σάλτσα του κόκκινου κρασιού.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}