Το Botilia.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση τους και την Πολιτική Cookies. Κλείσιμο

ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι
Λήξη Καλαθιού:

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια

ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΕΙΟ.
ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΕΒΑΖΕΣ ΜΕΡΙΚΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ;

Le Difese 2017 - Tenuta San Guido
Tenuta San Guido

LE DIFESE 2017 - TENUTA SAN GUIDO

  Ιταλία / Τοσκάνη
€25,90
22.10
€22,10

Διαθέσιμο μόνο για μέλη του botilia.gr

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ή ΕΙΣΟΔΟΣ

Ένα μεγαλειώδες κρασι από το πιο εμβληματικό οινοποιείο της Τοσκάνης!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Ήρθε η ώρα να σου συστήσουμε το μικρό αδερφάκι της Sassicaia, το Le Difese από το εμβληματικό οινοποιείο της Τοσκάνης Tenuta San Guido!

Marchese Mario Incisa della Rocchetta αποφάσισε στα 20’πως ήθελε να φτιάξει ένα κρασί “Thoroughbred” για εκείνον και τους φίλους του. Ο Mario είχε μεγάλη αγάπη στα άλογα και με τον όρο αυτό εννοούσε ένα κρασί «ράτσας», καθαρόαιμο και δυναμικό όπως ακριβώς ήταν και η ράτσα των Thoroughbred! Έχοντας στο μυαλό του το Bordeaux άρχισε τους πειραματισμούς καταφέρνοντας να κάνει ένα από τα πιο διάσημα Cabernet blends εκτός Γαλλίας. Το Tenuta San Guido δε σταμάτησε όμως εκεί τους πειραματισμούς του. Μιας και η Sassicaia έχει απαγορευτική τιμή για κάποιους, δημιούργησαν το Le Difese για να δώσουν στο κοινό μια πιο προσιτή γεύση της κομψότητας και του μεγαλείου τους. To Le Difese είναι 70% Cabernet Sauvignon και 30% Sangiovese. Μετά τη μηλογαλακτική, το κρασί ωριμάζει για 8 μήνες σε δρύινα γαλλικά barriques. Το αποτέλεσμα διακρίνεται για την κομψότητα και την απίστευτη δομή του, με τις βελούδινες τανίνες του!

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ (+)

Δοκιμή

Λαμπερό κερασί χρώμα που ταιριάζει απόλυτα στον ζουμερό φρουτώδη χαρακτήρα του. Φράουλες, κεράσια, βύσσινα, δαμάσκηνα, όλα φρέσκα, τραγανά και ζουμερά που έχουν εμποτιστεί με έναν γήινο και βοτανικό χαρακτήρα που εκφράζεται με αρώματα τσαγιού, βρεγμένων φύλλων και δεντρολίβανου. Στο στόμα έχει παραδειγματική ισορροπία, με αναζωογονητική οξύτητα και μεταξένιες τανίνες. 

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2017
Αλκοόλ 13,5%
Προέλευση Τοσκάνη
Ποικιλία Sangiovese, Cabernet Sauvignon
Αρώματα Φράουλα, κεράσι, βύσσινο, δαμάσκηνο, γήινο, βοτανικό, τσάι, βρεγμένα φύλλα, δεντρολίβανο.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 8 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16°C
Παλαίωση 8 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

LE DIFESE 2017 - TENUTA SAN GUIDO

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδυάστε το με πάπια ψητή στο φούρνο, μοσχαράκι ραγού αλλά ριζότο μανιταριών με τρούφα.

Κοκκινιστό με κρέμα καπνιστής μελιτζάνας (hunkar begendi)

Για το κοκκινιστό
700 γρ. μοσχάρι για κατσαρόλα
2 κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλιά της σούπα τοματοπελτέ
400 γρ. ντομάτες κονκασέ
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
500 ml ζωμό κρέατος
1 ξυλάκι κανέλας
4 κόκκους μπαχάρι
½ κουταλάκι του γλυκού κύμινο
1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο θυμάρι
40 ml εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι


Για την κρέμα από καπνιστή μελιτζάνα
3 μελιτζάνες φλάσκες (400 γρ. πουρέ μελιτζάνας)
30 γρ. αλεύρι
50 γρ. βούτυρο
350 ml. χλιαρό γάλα
Μοσχοκάρυδο
Αλάτι

Για την κρέμα μελιτζάνας:

Με ένα πιρούνι τρυπάμε τις μελιτζάνες και τις καψαλίζουμε σε φωτιά ή στο γκριλ μέχρι να μαλακώσουν. Όταν είναι έτοιμες τις τοποθετούμε σε τρυπητό και τις αφήνουμε μέχρι να ετοιμάσουμε την μπεσαμέλ.

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο και μόλις λιώσει προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πάρει ξανθό χρώμα. Έπειτα προσθέτουμε το γάλα και χαμηλώνουμε τη φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να δέσει η κρέμα. Παράλληλα, ξεφλουδίζουμε τις μελιτζάνες, τις λιώνουμε με ένα πιρούνι και τις ρίχνουμε στη μπεσαμελ. Τέλος, προσθέτουμε πιπέρι, μοσχοκάρυδο και προσεκτικά αλάτι. Ανακατεύουμε για 2 περίπου λεπτά στη φωτιά και αποσύρουμε.

Για το κοκκινιστό:

Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα. Σε ευρύχωρο και βαθύ τηγάνι σωτάρουμε το κρέας σε ελαιόλαδο, λίγα κομμάτια κάθε φορά για να μην πέσει η θερμοκρασία του λαδιού και βράσει. Μόλις θωρακιστεί από όλες τις πλευρές προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα.

Προσθέτουμε τα μπαχαρικά, τον τοματοπελτέ, τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και τέλος τις ντομάτες. Σιγομαγειρεύουμε για 1 ώρα περίπου ή μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να δέσει η σάλτσα.

 

Σερβίρουμε το χιουνκιάρ μπεγιεντί βάζοντας κάτω την κρέμα μελιτζάνας και από πάνω το κοκκινιστό με τη σάλτσα.

Σημειώσεις για τη συνταγή:

- Προσοχή, μην καούν οι μελιτζάνες γιατί θα έχουν βαριά γεύση
- Αν θέλουμε μπορούμε αντί για γάλα να χρησιμοποιήσουμε κρέμα γάλακτος για πιο πλούσια γεύση
- Τα μπαχαρικά και τις ποσότητες τους τα ρυθμίζουμε σύμφωνα με τις γεύσεις μας

 

Εύα Μονόχαρη

Food Blogger

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}