ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Le Medoc De Cos 2016 - Cos d’ Estournel
Chateau Cos d’ Estournel

LE MEDOC DE COS 2016 - COS D’ ESTOURNEL

  Γαλλία / Bordeaux
€46,40
€40,50
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Η φινέτσα των μεγάλων Chateau του Bordeaux αλλά σε προσιτή τιμή!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

To Le Medoc de Cos 2016 είναι ένα κρασί από το Medoc και συγκεκριμένα από το Saint Estephe που όπως ίσως να υποπτεύεσαι ανήκει στο Second Growth και υπερδιάσημο Cos d’ Estournel. To γοητευτικό αυτό κρασί γίνεται με τον ίδιο τρόπο και το ίδιο μεράκι που γίνονται και τα μεγάλα κρασιά του οινοποιείου αλλά στο ένα ψήγμα της τιμής.

Το Cos d’ Estournel βρίσκεται στο Saint Estephe και «συνορεύει» με το Lafite. Οι αμπελώνες του εκτείνονται στο οροπέδιο Cos, σε 91 εκτάρια. Cos σημαίνει λόφος από βότσαλα σε μια παλιά διάλεκτο της Γασκώνης. Έδωσε το όνομα του στο οροπέδιο λόγω του εδάφους του που είναι αρκετά πετρώδες. Αυτό το έδαφος είναι υπεύθυνο για την τέλεια ωρίμαση του δύστροπου Cabernet το οποίο και καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος των αμπελώνων του chateau. Εκεί τα Cabernet είναι πληθωρικά, και ρωμαλέα και εξελίσσονται όμορφα στο χρόνο όπως το Le Medoc de Cos. To χαρμάνι του Le Medoc de Cos αποτελείται από 70% Cabernet Sauvignon και 30% Merlot και ωριμάζει για 14 μήνες σε χρησιμοποιημένα γαλλικά δρύινα βαρέλια.

Αν έψαχνες την ευκαιρία να γευτείς λίγη από τη φινέτσα των μεγάλων Chateau του Bordeaux μόλις τη βρήκες.

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Έχει μέτριο ρουμπινί χρώμα και πολύπλοκα αρώματα κερασιού, βύσσινου, φραγκοστάφυλου, δαμάσκηνου, βανίλιας, ευκαλύπτου, γλυκόριζας και τσαγιού.

Στο στόμα έχει μέτριο (+) σώμα και οξύτητα ενώ οι τανίνες είναι στιβαρές αλλά αρκετά ώριμες. Ζουμερά κόκκινα και μαύρα φρούτα του δάσους μπλέκονται με νότες βιολέτας, βοτάνων, σοκολάτας και καφέ.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2016
Αλκοόλ 14%
Προέλευση Bordeaux, Γαλλία
Ποικιλία Cabernet Sauvignon, Merlot
Αρώματα Κεράσι, βύσσινο, φραγκοστάφυλο, δαμάσκηνο, βανίλια, ευκάλυπτο, γλυκόριζα
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 14 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 18°C
Παλαίωση 10+ χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

LE MEDOC DE COS 2016 - COS D’ ESTOURNEL

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Εξαιρετικός συνδυασμός με μοσχαράκι με σάλτσα πάπρικα, μακαρόνια με κιμά, σπετσοφάι 

Σιγομαγειρεμένο μοσχάρι κατσαρόλας με καπνιστή πάπρικα και μανιτάρια

600 gr. μοσχάρι για κατσαρόλα (ελιά ή ποντίκι)
300 gr. μανιτάρια λευκά
20 γρ. αποξηραμένα μανιτάρια
1 κρεμμύδι ξερό
1 πράσο
2 σκελίδες σκόρδο
1 μεγάλο καρότο
800 ml. ζεστό νερό
100 ml. χυμό ντομάτας
30 ml. ελαιόλαδο
20 ml. βούτυρο
3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1½ κουταλιά της σούπας πάπρικα γλυκιά καπνιστή
1 δαφνόφυλλο
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
150 γρ. σπιτικές χυλοπίτες ή ταλιατέλες
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Θαλασσινό αλάτι
Φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό για το σερβίρισμα

Κόβουμε το πράσο, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα καρότα σε παρόμοια κομμάτια. Βάζουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια σε καυτό νερό για να μαλακώσουν.

Στεγνώνουμε καλά το μοσχάρι με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και πασπαλίζουμε με τις 2 κουταλιές τις σούπας αλεύρι και ανακατεύουμε για να πάει παντού. Σωτάρουμε το μοσχάρι σε ελαιόλαδο, σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές και το τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα.
Στο ίδιο τηγάνι σωτάρουμε τα λαχανικά και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Εκεί προσθέτουμε την πάπρικα, το δαφνόφυλο, τη ζάχαρη και το πιπέρι.

Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και μόλις έχει ζεσταθεί καλά, προσθέτουμε το χυμό ντομάτας και το ζωμό των μανιταριών. Σιγοβράζουμε για περίπου 2 ώρες ελέγχοντας προς το τέλος τα υγρά.

Κόβουμε τα μανιτάρια σε χοντρές φέτες, τα πασπαλίζουμε με 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι και τα σωτάρουμε με το βούτυρο μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν ωραίο χρώμα.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τις χυλοπίτες στην κατσαρόλα. Τσεκάρουμε τα υγρά και αν χρειάζεται, προσθέτουμε 150ml ζεστό νερό.Αλατίζουμε και συνεχίζουμε το βράσιμο για 10 λεπτά.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε με φρυγανισμένο ψωμί και φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό.

Σημειώσεις 
– Αν αποφεύγουμε το κρέας μπορούμε να φτιάξουμε το φαγητό μόνο με μανιτάρια μικρά λευκά κομμένα στη μέση
– Αν δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε ζυμαρικά τα παραλείπουμε, αν δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε χυλοπίτες μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και noodles
– Ελέγχουμε τα υγρά του φαγητού φροντίζοντας στο τέλος να έχει αρκετή παχύρευστη σάλτσα
– Αν δεν έχουμε αποξηραμένα μανιτάρια χρησιμοποιούμε ζωμό λαχανικών

 

Εύα Μονόχαρη

Food Blogger

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}