Το Botilia.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση τους και την Πολιτική Cookies. Κλείσιμο

ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι
Λήξη Καλαθιού:

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια

ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΕΙΟ.
ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΕΒΑΖΕΣ ΜΕΡΙΚΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ;

Le Sang de la Pierre 2016 (Αίμα της Πέτρας) - Οινοποιία Αϊβαλή
Οινοποιία Αϊβαλή

LE SANG DE LA PIERRE 2016 (ΑΙΜΑ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ) - ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΑΪΒΑΛΗ

  Ελλάδα / Νεμέα
€30,20
27.20
€27,20

Διαθέσιμο μόνο για μέλη του botilia.gr

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ή ΕΙΣΟΔΟΣ

Το καλύτερο αίμα της πέτρας έως τώρα!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Τον Χρήστο Αϊβαλή ή τον λατρεύεις ή δεν τον αντέχεις. Το πάθος του, ο ανορθόδοξος τρόπος σκέψης του, η εμμονή του στο terroir και την ιδιαιτερότητά του, συχνά τον κάνουν να φτάνει στα άκρα. Είναι όμως ένας άνθρωπος με στόχο. Σκοπός της ζωής του η ανάδειξη της άγνωστης πλευράς της Νεμέας. Αυτής που κρατάει από το χέρι όλα αυτά τα χρόνια και μαζί πορεύονται έχοντας κάνει κάποια από τα καλύτερα κρασιά της Ελλάδας στη διαδρομή. Κρασιά τα οποία έχουν κοιτάξει στα μάτια και κάποιες φορές έχουν ξεπεράσει τεράστιες ετικέτες της Βουργουνδίας και του παγκόσμιου αμπελώνα γενικότερα.

Σε ρόλο αμπελουργού πλέον, δίνει πάσα στον Σωτήρη. Τον γιο του που επιστρέφοντας από τις οινολογικές σπουδές του στην Βουργουνδία ήταν ακριβώς ο παράγοντας που έλειπε από την εξίσωση. Νέος τρόπος σκέψης που βάζει τη φινέτσα πάνω από τη brutal, με λίγες εξαιρέσεις, προσέγγιση της ποικιλίας. Και το Le Sang de la Pierre της Οινοποιίας Αϊβαλή είναι δικό του παιδί. Από τον καρπό στο αμπέλι, την επιλογή του ονόματος μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια στη φιάλη, ο Σωτήρης είχε τον απόλυτο έλεγχο. Και τα έκανε όλα σωστά.

Le Sang de la Pierre θα πει το Αίμα της Πέτρας. Και αυτό ακριβώς είναι. Το γεμάτο κροκάλες άνυδρο αμπελοτόπι Τραγάνες με τα πάνω από 30 ετών αμπέλια έχει να λιπανθεί για πάνω από 12 χρόνια. Τα σκληραγωγημένα φυτά παλεύουν ρουφώντας ότι μπορούν να ρουφήξουν από το άγονο έδαφος για να δώσουν την ελάχιστη ποσότητα καρπού που θα τα διαιωνίσει. Και στα ελάχιστα τσαμπιά δίνουν όλο τους το είναι και ότι έχουν καταφέρει να απορροφήσουν από το περιβάλλον τους. Και αυτό είναι ο ορισμός του terroir. Και αυτό είναι το καλύτερο Le Sang de la Pierre της Οινοποιίας Αϊβαλή έως τώρα.

Πότε να το πιείς;

Ποτέ. Γιατί αν δοκιμάσεις θα στενοχωρηθείς πολύ όταν εξαντληθεί.

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΑ ΦΡΟΥΤΩΔΕΣ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Η συμπύκνωση δεν κρύβεται. 

Χρώμα βαθύ πορφυρό με βιολετί ανταύγειες.

Μύτη έντονη, με το πυκνό  φρούτο να κυριαρχεί. Βύσσινο, μαρμελάδα κεράσι, μύρτιλο και ζουμερό βατόμουρο για αρχή. Δαμάσκηνο και μαρμελάδα αγριοφράουλας ακολουθούν. Στη συνέχεια αρχίζουν τα μπαχάρια. Νότες από κανέλα, βανίλια και πιπέρι. Το βαρέλι τέλεια ενταγμένο στο σύνολο αφήνει να φανεί και ο πιο «τρυφερός» χαρακτήρας του αγιωργίτικου: βιολέτα και κόκκινο τριαντάφυλλο υπάρχουν στο φόντο του πυκνού μπαχαρένιου φρούτου. Σοκολάτα κουβερτούρα, καπνός και κέδρος συμπληρώνουν το μοναδικά πολύπλοκο μπουκέτο που συνεχώς εξελίσσεται.

Στο στόμα γεμάτο αλλά παράλληλα φινετσάτο, με μέτριας έντασης, μεταξένιες τανίνες και οξύτητα απόλυτα ισορροπημένη. Γενναιόδωρες γεύσεις ώριμου κερασιού, γλυκού βύσσινου, δαμάσκηνου, βατόμουρου και μύρτιλου συμπληρώνονται μοναδικά από νύξεις βανίλιας, κανέλας, πιπεριού και μπαχαριού. Τσάι, φασκόμηλο, βιολέτα και λεβάντα εμφανίζονται σε δεύτερο χρόνο. Η μακράς διάρκειας σοκολατένια επίγευση θα σε κάνει να αναζητάς την επόμενη γουλιά.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2016
Αλκοόλ 15 %
Προέλευση Νεμέα
Ποικιλία Αγιωργίτικο
Αρώματα βύσσινο, μαρμελάδα κεράσι, μύρτιλο, βατόμουρο, δαμάσκηνο, μαρμελάδα αγριοφράουλας, κανέλα, βανίλια, πιπέρι, βιολέτα, κόκκινο τριαντάφυλλο, σοκολάτα κουβερτούρα, καπνός, κέδρος
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 18 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 15ºC
Παλαίωση 10 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

LE SANG DE LA PIERRE 2016 (ΑΙΜΑ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ) - ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΑΪΒΑΛΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με αγριογούρουνο με πικάντικη σάλτσα ή σάλτσα μανιταριών, καπνιστά τυριά ή μοσχαρίσιες μπριζόλες στα κάρβουνα.

Roast beef με μπαχαρικά και σάλτσα κόκκινου κρασιού

  • 2 κουταλιές πιπέρι σε κόκκους
  • 2 κουταλιές σπόρους μουστάρδας λευκούς ή μαύρους
  • 2 κουταλιές σπόρους μάραθου
  • 1.5 κιλό φιλέτο βοδινού
  • 2 κουταλιές εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά μουστάρδα ολικής αλέσεως ή Αγγλικού τύπου (κατα προτίμηση χωρίς γλουτένη)
  • 3 χοντροκομμένα κόκκινα κρεμμύδια μαζί με τις φλούδες
  • Λίγο θυμάρι

Για τη σάλτσα:

  • 2 κουταλιές εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
  • 1.5 με 2 κουταλάκια κορν φλάουρ
  • 2 κύβους βοδινού
  • 3-4 κουταλιές ζελέ φραγκοστάφυλο
  • 400ml κόκκινο κρασί

 

  1. Δύο ημέρες πριν, αλέστε το πιπέρι και τους σπόρους χρησιμοποιώντας ένα γουδί. Αλοίψτε το φιλέτο με τη μουστάρδα και έπειτα κυλήστε το στο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σκεπάστε με μια ζελατίνα και τοποθετήστε το στο ψυγείο.
  2. Δύο ώρες πριν ξεκινήσετε το μαγείρεμα, βγάλτε το κρέας από το ψυγείο ώστε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  3. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180C. Τοποθετήστε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και τσιγαρίστε το κρέας μέχρι να αποκτήσει ένα όμορφο καφέ χρώμα. Χρησιμοποιείστε τα κρεμμύδια στη γάστρα σαν βάση στην οποία θα τοποθετήσετε το κρέας. Ψήστε για 20 λεπτά για μέτρια ψημένο ή 35 λεπτά για καλοψημένο βοδινό.
  4. Βγάλτε το βοδινό από τη γάστρα και τοποθετήστε το σε μια πιατέλα καλυμμένο με αλουμινόχαρτο για 30 λεπτά για να μην κρυώσει. Βάλτε τη γάστρα στην εστία και μαζί με τα κρεμμύδια και τους χυμούς του κρέατος, τοποθετήστε το κορν φλάουρ και τους κύβους βοδινού ψιλοκομμένους. Ανακατέψτε το ζελέ και σταδιακά ρίξτε το κρασί ανακατεύοντας. Σιγοβράστε μέχρι να ελαττωθεί λίγο η ποσότητα. Σουρώστε τη σάλτσα κρατώντας εκτός τα κρεμμύδια. Κόψτε σε φέτες το βοδινό, αρωματίστε το με το θυμάρι και σερβίρετε με τη σάλτσα του κόκκινου κρασιού.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}