ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 5 Έτη
70k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.800.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
1879 Legacy 2013 - Μπουτάρης Οινοποιητική
Οινοποιείο Μπουτάρη

1879 LEGACY 2013 - ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ

  Ελλάδα / Νάουσα
€33,30
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Ένα premium Ξινόμαυρο, φόρος τιμής στην ιστορία του οινοποιείου!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Η Νάουσα 1879 του 2013 από την Μπουτάρης Οινοποιητική, είναι ένα premium Ξινόμαυρο που αποτίνει φόρο τιμής στην ιστορία του οινοποιείου, μέσα από ένα κρασί με εντυπωσιακή πολυπλοκότητα και ζηλευτή δομή! Είναι παράλληλα, αυτό το κρασί που με το που φέρεις το ποτήρι κοντά στη μύτη σου νιώθεις την Ξινομαυρίσια φύση του να σε καλεί σε γαστριμαργικό πάρτι. Α και μιλάμε και για φοβερή χρονιά!

Η Μπουτάρης Οινοποιητική έχει πίσω της σχεδόν 145 χρόνια ιστορίας. Μέσα σε αυτά τα χρόνια, η εξέλιξη αλλά και ο συνεχής πειραματισμός, έχει αποτελέσει πολύ καθοριστικό κομμάτι στην εδραίωση του οινοποιείου, αλλά και των εμβληματικών κρασιών του. Η Νάουσα 1879 του 2013 είναι ένα κρασί που τιμά το παρελθόν μιας και το 1879 ήταν το έτος ίδρυσης της εταιρίας στη Νάουσα. Προέρχεται από ένα συγκεκριμένο αμπελοτόπι  στον Τρίλοφο Νάουσας. Η οινοποίηση έγινε με σκοπό να φανεί ο χαρακτήρας της ποικιλίας και η αριστοτεχνική ισορροπία μεταξύ φρούτου, φυτικότητας και βαρελιού. Το κρασί ωριμάζει σε νέα γαλλικά δρύινα βαρέλια για 24 μήνες, αποκτώντας βάθος, δομή και απολαυστικές νότες βανίλιας, χωρίς να χάνει την ταυτότητα του Ξινόμαυρου.

Αν θέλεις να δοκιμάσεις ένα πραγματικά εντυπωσιακό και ρωμαλέο Ξινόμαυρο  τότε η Νάουσα 1879 του 2013 Μπουτάρης δεν πρέπει να σου ξεφύγει.

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Η Νάουσα 1879 του 2013 από την Μπουτάρης Οινοποιητική, στη μύτη έχει αρώματα αποξηραμένου σύκου, μαρμελάδας τομάτας, κόκκινων μούρων, φραγκοστάφυλου και δαμάσκηνου, με διακριτικές νότες γαρύφαλλου, βανίλιας, δέρματος και βρεγμένης γης.

Στο στόμα έχει γεμάτο σώμα και ισορροπημένη οξύτητα με ώριμες ταννίνες. Πάστα λιαστής τομάτας, αστεροειδής γλυκάνισος, μαύρο τσάι, φράουλα, σύκο, αποξηραμένο cranberry πλαισιώνονται από νότες κανέλας και μοσχοκάρυδου.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2013
Αλκοόλ 14%
Προέλευση Νάουσα, Ελλάδα
Ποικιλία Ξινόμαυρο
Αρώματα αποξηραμένο σύκο, μαρμελάδα τομάτα, κόκκινα μούρα, φραγκοστάφυλο, δαμάσκηνο, γαρύφαλλο, βανίλια, δέρμα, βρεγμένη γη
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 24 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16–18°C
Παλαίωση 10 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

1879 LEGACY 2013 - ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Απόλαυσέ το με μοσχαράκι κοκκινιστό, αγριογούρουνο στιφάδο, μοσχαρίσια μάγουλα μπρεζέ με κρητικά σιουφιχτά και παλαιωμένα τυριά.

Αγριογούρουνο με vinsanto και άρωμα εσπεριδοειδών

1500 gr. αγριογούρουνο


Για την μαρινάδα
500 ml. κρασί βινσάντο
200 ml. κόκκινο κρασί
1½ κουταλιές της σούπας μέλι
3 κουταλιές της σούπας μπαλσάμικο
2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
1 κουταλιά της σούπας κόρν φλάουρ
2-3 φλούδες μανταρίνια, πορτοκάλια, γκρέiπ φρουτ, νεράτζια
1 κλωναράκι δενδρολίβανο
2-3 μοσχοκάρφια
4 κόκκους μπαχάρι
1 κουταλάκι του γλυκού διάφορα πιπέρια
Εστραγκόν
2 κρεμμύδια ξερά
80 gr. βούτυρο
Αλάτι

Η μαρινάδα:
Πλένουμε και καθαρίζουμε πάρα πολύ καλά το αγριογούρουνο, και αφαιρούμε τυχόν τρίχες.
Για να φτιάξουμε τη μαρινάδα, βάζουμε σε μία λεκάνη όλα τα υλικά της μαρινάδας και ανακατεύουμε καλά.
Τοποθετούμε μέσα τα κομμάτια του αγριογούρουνου.

Σκεπάζουμε και το αφήνουμε στο ψυγείο, να μαριναριστεί για 12 τουλάχιστον ώρες.

Το μαγείρεμα:
Αφαιρούμε το κρέας από την μαρινάδα και την κρατάμε στην άκρη.
Βάζουμε μία πλατιά κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, να ζεσταθεί και ρίχνουμε το κρέας για να το θωρακίσουμε.
Αρχικά δεν βάζουμε κάποια λιπαρή ουσία γιατί το κρέας θα βγάλει κάποια υγρά.

Μόλις τα υγρά εξατμιστούν προσθέτουμε το βούτυρο και σωτάρουμε το κρέας μέχρι να πάρει ομοιόμορφο καφετί χρώμα.
Προσθέτουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα ή πολτοποιημένα στο multi. Μόλις το κρεμμύδι πάρει ελαφρώς χρυσό χρώμα, σβήνουμε με την μαρινάδα.

Χαμηλώνουμε αρκετά την ένταση της φωτιάς.
Προσθέτουμε αλάτι και περίπου 2 φλυτζάνια ζεστό νερό και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα και να μαλακώσει το κρέας.
Σερβίρουμε με καστανό ρύζι, στο οποίο προσθέτουμε κουκουνάρι και σταφίδα.

 

Εύα Μονόχαρη

Food Blogger

 

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}