Γιατί το αγαπάμε;
Les Acacias Malbec ή αλλιώς Το Μεγάλο Malbec του Cahors, που δείχνει τα δόντια του με θράσος στην Αργεντινή! Το έχουμε ξαναπεί πως το Cahors της Γαλλίας είναι η πατρίδα του Malbec και σίγουρα ο Fabien Jouves του Mas del Perie, είναι ο βασιλιάς της περιοχής.
O Fabien Jouves ανήκει σε μια από τις παλαιότερες οικογένειες του Cahors και από το 2006 ίδρυσε το οινοποιείο Mas del Perie με σκοπό να κάνει single vineyard, φυσικά κρασιά με βάση το Malbec και να αναδείξει τα πολλά και διαφορετικά πρόσωπα της ποικιλίας. Ο νεότατος Fabien μάλλον κάτι κάνει πολύ καλά, γιατί έχουν ήδη γράψει γι’ αυτόν το Decanter, o Robert Parker, η Jancis Robinson και όλα τα γαλλικά έντυπα. Ο στόχος του είναι να παράγει φυσικά Malbec με χαρακτήρα Βουργουνδίας!
Ναι, καλά διάβασες! Ακολουθεί τα πρότυπα της Βουργουνδίας σε ότι αφορά την οινοποίηση και την παλαίωση. Συγκεκριμένα για το Les Acacias τα σταφύλια συλλέγονται με το χέρι, την κατάλληλη στιγμή, ακολουθεί εκχύλιση 30 ημερών και έπειτα το κρασί ζυμώνει σε τσιμεντένιες δεξαμενές με γηγενείς ζύμες. Μετά ωριμάζει για 18 μήνες σε δρύινα foudres 600 λίτρων. Εμφιαλώνεται αφιλτράριστο και χωρίς καμία άλλη παρέμβαση. Το αποτέλεσμα είναι η δική του εκδοχή για ένα πλούσιο, υπερσυμπυκνωμένο αλλά παράλληλα κομψό Malbec που έχει ήδη αποκτήσει φανατικό κοινό σε όλο τον κόσμο.
Αν ψάχνεις ένα ώριμο, μαρμελαδένιο Malbec πήγαινε παρακάτω. Το Les Acacias είναι για εκείνους που θέλουν να δοκιμάσουν ένα πραγματικά μεγάλο Malbec, με χαρακτήρα και προσωπικότητα.
Δοκιμή
Βαθύ βιολετί χρώμα και πληθωρικά αρώματα βύσσινου, μούρου, δαμάσκηνου, cassis και μύρτιλου συνοδευόμενα από νότες βανίλιας, καπνού, δέρματος, πιπεριού, ευκάλυπτου, μωβ λουλουδιών και γραφίτη.
Εντυπωσιακό στόμα, με στιβαρή δομή, πλούσιο σώμα, τραγανή οξύτητα και ρωμαλέες αλλά δαντελωτές τανίνες.