Το Botilia.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση τους και την Πολιτική Cookies. Κλείσιμο

ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι
Λήξη Καλαθιού:

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια

ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΕΙΟ.
ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΕΒΑΖΕΣ ΜΕΡΙΚΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ;

Les Bancels 2015 - Domaine de Cebene
Domaine de Cebene

LES BANCELS 2015 - DOMAINE DE CEBENE

  Γαλλία
€24,80
21.20
€21,20

Διαθέσιμο μόνο για μέλη του botilia.gr

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ή ΕΙΣΟΔΟΣ

“Αυτό είναι το κρασί που με έκανε να λιποθυμήσω από ευτυχία” Ned Goodwin, MW

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

“Αυτό είναι το κρασί που με έκανε να λιποθυμήσω από ευτυχία” Ned Goodwin, MW*, “Πόσο νόστιμα είναι τα κόκκινα της Brigitte Chevalier του Domaine de Cébène” Jancis Robinson, MW*, "ένα κρασί – υπόδειγμα από το Faugeres (περιοχή)" δημοσιεύμα γαλλικού τύπου.

Αυτά είναι μόνο μερικά από όσα έχουν ειπωθεί για το επικό Les Bancels 2015 από το Domaine de Cebene.

Ναι, είναι τόσο εντυπωσιακό όσο ακούγεται και σίγουρα θα κλέψει και την δική σου καρδιά. Η Brigitte Chevalier διάλεξε την εμβληματική περιοχή του Faugeres – ένα από τα παλιότερα appelations της Γαλλίας – για να αφοσιωθεί και να δημιουργήσει τα δικά της, πολύ προσωπικά και ιδιαίτερα κρασιά. Τα κρασιά της θεωρούνται από πολλούς γνώστες υποδειγματικά και εκείνη μια από τους κορυφαίους οινοποιούς της περιοχής αλλά και της Γαλλίας γενικότερα. Η γαλατική θεά Cebenna, την οποία ο Καίσαρας μετονόμασε σε Cevenne, έδωσε το όνομα της, Les Cevennes, στα βουνά που περιβάλουν την περιοχή. Η Brigitte διάλεξε το όνομα της θεάς για το «θεϊκό» οινοποιείο της (πολύ ταιριαστό δε νομίζεις;). Το Les Bancels είναι μια τοπική έκφραση για τις πεζούλες σχιστόλιθου που είναι τα αμπέλια της περιοχής. To χαρμάνι αποτελείται από Syrah (>60%), Grenache και Mourvedre. Καθόλου βαρέλι, μόνο προσεκτική οινοποίηση, χωρίς πολλές παρεμβάσεις και ανοξείδωτες δεξαμενές. Έκρηξη φρούτου με εντυπωσιακή πολυπλοκότητα και μεταξένιες τανίνες συνδυάζονται με διακριτικό mineral χαρακτήρα και το κάνουν απλά ακαταμάχητο.

*MW = Master of Wine

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΕΝΤΟΝΗ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Στο ποτήρι είναι μέτριο πορφυρό με βιολετί ανταύγειες.

Εντυπωσιακή μύτη με πυκνά κόκκινα και μαύρα φρούτα όπως βύσσινο, μύρτιλο, φραγκοστάφυλο και κεράσι, ντυμένα με γλυκά και πικάντικα μπαχάρια. Νότες βιολέτας και λεβάντας με ήπιες ζωικές νύξεις συμπληρώνουν το πληθωρικό μπουκέτο.

Στο στόμα έχει μέτριο σώμα, τραγανή οξύτητα και μέτριες αλλά μεταξένιες τανίνες. Ζουμερό κεράσι, μύρτιλο, μαύρο μούρο και βύσσινο μπλέκονται με νότες από γλυκόριζα, βιολέτα, μαύρο τσάι, πιπέρι, μπαχάρι και μοσχοκάρυδο. Απολαυστική επίγευση κακάο που επιμένει.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Κόκκινο
Χρονιά 2015
Αλκοόλ 13,5%
Προέλευση Faugeres, Γαλλία
Ποικιλία Syrah, Grenache, Mourvedre
Αρώματα κεράσι, μύρτιλο, μαύρο μούρο, βύσσινο, γλυκόριζα, βιολέτα, μαύρο τσάι, πιπέρι, μπαχάρι, μοσχοκάρυδο, κακάο
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16ºC
Παλαίωση 5 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Ναι

LES BANCELS 2015 - DOMAINE DE CEBENE

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδυασέ το με πάπια με σάλτσα δαμάσκηνο, πιπεράτο μοσχαρίσιο φιλέτο ή μια χοιρινή porchetta.

Coq au vin (κόκορας κρασάτος)

2000 gr. κόκορα
Για την Μαρινάδα
1200 ml. κόκκινο κρασί ξηρό
3 καρότα
3 κρεμμύδια ξερά
2-3 κλωναράκια θυμάρι
1 φύλλο δάφνης
15 κόκκους μαύρο πιπέρι


Για το Μαγείρεμα
2 κρεμμύδια ξερά
250 gr. μανιτάρια champignon μικρά
2 σκελίδες σκόρδο
1 ώριμη ντομάτα
6-7 κλωναράκια μαϊντανό
200 gr. καπνιστή πανσέτα ή μπέικον
250 ml. ζωμό κοτόπουλου
250 ml. κόκκινο κρασί ξηρό
100 ml. μπράντυ ή κονιάκ
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
Ελαιόλαδο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι

Zητάμε από τον χασάπη να μας κόψει τον κόκορα σε μερίδες.
Έπειτα τον πλένουμε και τον καθαρίζουμε από τυχόν υπολείμματα φτερών.

Προετοιμασία
Θα πρέπει ο κόκορας να μαριναριστεί για 24 τουλάχιστον ώρες. Αυτό θα βοηθήσει το κρέας του κόκορα να μαλακώσει ακόμη περισσότερο!Καθαρίζουμε τα καρότα και τα κρεμμύδια και τα κόβουμε σε χοντρά κομμάτια.
Καθαρίζουμε και κόβουμε τα κρεμμύδια σε χοντρές φέτες. Σε μια λεκάνη βάζουμε τα κομμάτια του κόκορα και ρίχνουμε τα καρότα, τα κρεμμύδια, τους κόκκους πιπεριού, τις δάφνες και το φρέσκο θυμάρι. Καλύπτουμε με το κόκκινο κρασί, από το οποίο κρατάμε 1 φλυτζάνι για το μαγείρεμα. Αφήνουμε τον κόκορα σκεπασμένο, στη μαρινάδα μέσα στο ψυγείο.

Για το Μαγείρεμα

Αφαιρούμε τον κόκορα από την μαρινάδα και το σκουπίζουμε καλά με απορροφητικό χαρτί, ώστε να τον στεγνώσουμε και να μην έχει καθόλου υγρασία. Αφαιρούμε τη δάφνη, το θυμάρι και τα πιπέρια, σουρώνουμε την μαρινάδα και κρατάμε τα λαχανικά στην άκρη.

Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε 2 κουταλιές ελαιόλαδο και 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο να κάψουν. Σωτάρουμε τα κομμάτια του κόκορα μέχρι να πάρουν ένα ομοιόμορφο χρυσοκαφέ χρώμα. Έπειτα μεταφέρουμε τα κομμάτια του κόκορα σε πλατιά κατσαρόλα, με χοντρό πάτο και το βάζουμε σε δυνατή φωτιά. Σβήνουμε με το μπράντυ και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τα λαχανικά της μαρινάδας, τα οποία έχουμε σωτάρει για 2 λεπτά στο τηγάνι που σωτάραμε και τον κόκορα. Προθέτουμε  στην κατσαρόλα το σκόρδο σωταρισμένο, την ντομάτα κομμένη σε κύβους, την ζάχαρη, τον ζωμό, το θυμάρι και την μαρινάδα. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 2 ώρες, μεχρι να μαλακώσει το κρέας και να μείνει περίπου το 1/4 από τα υγρά.

Κόβουμε την πανσέτα ή το μπέικον σε κύβους, σωτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Στο ίδιο τηγάνι σωτάρουμε ελαφρά τα μανιτάρια, τα κρεμμύδια σε φέτες και τα προσθέτουμε και αυτά στην κατσαρόλα. Βράζουμε περίπου 5 λεπτά, προσθέτουμε ψιλοκομμένο τον μαϊντανό. Διαλύουμε το αλεύρι στο κρασί, το προσθέτουμε στην κατσαρόλα και σιγοβράζουμε άλλα 10 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Αφήνουμε το φαγητό το φαγητό περίπου 15-20 λεπτά να κάτσει και σερβίρουμε.

 

Εύα Μονόχαρη

Food Blogger

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}