ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Les Charmes 2020 - Domaine Saint-Cyr
Domaine Saint-Cyr

LES CHARMES 2020 - DOMAINE SAINT-CYR

  Γαλλία / Burgundy
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Ένα καλά κρυμμένο μυστικό ανάμεσα στους κύκλους των sommelier!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Morgon Les Charmes Domaine Saint-Cyr είναι μια υπέροχη έκφραση του Gamay που μας συστήνει την άλλη πλευρά της ποικιλίας. Το Morgon θεωρείται ένα καλά κρυμμένο μυστικό ανάμεσα στους κύκλους των sommelier και των κριτικών γιατί έχει όλη τη φινέτσα της Βουργουνδίας με το 1/3 της τιμής. Αν νομίζεις πως υπερβάλουμε μια δοκιμή θα σε πείσει.

Ο Raphael Saint-Cyr είναι η τέταρτη γενιά του Domaine Saint-Cyr, το οποίο δημιουργήθηκε από τον προπάππου του, Pierre Saint-Cyr. Το κτήμα βρίσκεται στο Anse, στο νότιο άκρο του Beaujolais ενώ από το 2008, που ανέλαβε ο Raphael απέκτησε κι άλλα αμπέλια, βορειότερα, στα crus των Morgon, Regnié, Chénas και Moulin-à-Vent. Έχοντας δει τον παππού και τον θείο του να αρρωσταίνουν από τα χημικά που χρησιμοποιούσαν στο αμπέλι, ο Raphael είχε πειστεί πως η βιολογική αμπελοκαλλιέργεια ήταν μονόδρομος. Έτσι, σήμερα το Domaine Saint Cyr είναι ένα από τα μεγαλύτερα domaine που καλλιεργούνται βιολογικά στο Beaujolais. Το Morgon Les Charmes Domaine Saint-Cyr προέρχεται από το αμπελοτόπι Les Charmes στο Morgon, σε υψόμετρο 500 μέτρων, με κλήματα ηλικίας άνω των 60 ετών. Τα σταφύλια υπόκεινται σε ανθρακική διαβροχή (maceration carbonique) για 2 βδομάδες και έπειτα το κρασί ζυμώνει με γηγενείς ζύμες και ωριμάζει για 8 μήνες, σε χρησιμοποιημένα δρύινα βαρέλια. Το αποτέλεσμα είναι εκφραστικό, γήινο και παράλληλα φρουτώδες με μεταξένιες τανίνες.

Απόλαυσε το με ελαφριά πιάτα κρεατικών και μανιταριών!

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΕΝΤΟΝΗ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Το Morgon Les Charmes Domaine Saint-Cyr έχει μέτριο πορφυρό χρώμα και μεθυστικά αρώματα φράουλας, κερασιού, σμέουρου, ροδιού, βύσσινου, λεβάντας, τσαγιού και κανέλας.

Στο στόμα έχει μέτριο σώμα, τραγανή οξύτητα και μεταξένιες τανίνες. Ζουμερά κόκκινα φρούτα μπλέκονται με γήινες νότες, νύξεις κανέλας, πιπεριού, μπαχαριού, αποξηραμένων βοτάνων και μωβ λουλουδιών.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2020
Αλκοόλ 12,5%
Προέλευση Beaujolais, Γαλλία
Ποικιλία Gamay
Αρώματα Φράουλα, κεράσι, σμέουρο, ρόδι, βύσσινο, λεβάντα, τσάι, κανέλα
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 8 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16°C
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Ναι

LES CHARMES 2020 - DOMAINE SAINT-CYR

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με tagliatelle με μανιτάρια και prosciutto, carpaccio μοσχάρι, κοτόπουλο cacciatore

Λαζάνια στο φούρνο με μανιτάρια και προσούτο

  • 20gr βούτυρο
  • 2 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 750gr μανιτάρια Portobelloκομμένα στη μέση
  • 15gr αποξηραμένα μανιτάρια porcini εμποτισμένα σε 150ml βραστό νερό
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκα φύλλα θυμαριού
  • 200gr λεπτές φέτες προσούτο
  • 200gr τριμμένη μοτσαρέλα
  • 8 φύλλα φρέσκα λαζάνια
  • 2 κουταλιές της σούπας τριμμένη φρυγανιά
  • 2 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα

Για την μπεσαμέλ :

  • 100gr βούτυρο
  • 100gr αλεύρι
  • 850ml  ημι-αποβουτυρωμένο γάλα ζεστό
  • 3 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα

 

 

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ° C. Λιώστε το βούτυρο σε ένα τηγάνι και τσιγαρίστε τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε για λίγα λεπτά ακόμη.  Προσθέστε τα μανιτάρια portobello, τα porciniαφού τα στραγγίσετε και το θυμάρι. Μαγειρέψτε για 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τις προτιμήσεις σας .

Για την μπεσαμέλ, λιώστε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο και προσθέστε σταδιακά το αλεύρι ανακατεύοντας καλά. Αφήνουμε το μίγμα να βράσει για λίγα λεπτά και στη συνέχεια, προσθέτουμε το γάλα , ανακατεύοντας μέχρι να πήξει . Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Τέλος προσθέτουμε την παρμεζάνα .

Σε ένα ταψί πυρέξ απλώστε το ένα τρίτο από τα μανιτάρια , το προσούτο και τη μοτσαρέλα. Πάνω τους απλώστε μια στρώση λαζάνια και το ένα τρίτο της μπεσαμέλ . Επαναλάβετε, τελειώνοντας με μια στρώση σάλτσας. Απλώστε τη φρυγανιά και την παρμεζάνα από πάνω και ψήστε στο φούρνο για 45 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.

 

 

Συνδυασμός με κρασί

Μια πεντανόστιμη συνταγή που θα αναδειχθεί ακόμη περισσότερο αν συνδυαστεί με ένα Λημνιό ή ένα Merlot, κρασιά που δεν είναι τόσο φρουτώδη, δεν έχουν επιθετικές τανίνες και θα σταθούν επάξια δίπλα στο αλμυρό προσούτο. Η ισορροπημένη οξύτητά τους θα ισορροπήσει την κρεμώδη υφή της μπεσαμέλ αναδεικνύοντας τις γεύσεις.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}