Το Botilia.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση τους και την Πολιτική Cookies. Κλείσιμο

ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι
Λήξη Καλαθιού:

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια

ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΕΙΟ.
ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΕΒΑΖΕΣ ΜΕΡΙΚΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ;

Les Obriers 2008 - La Peira
La Peira

LES OBRIERS 2008 - LA PEIRA

  Γαλλία
€19,80
16.90
€16,90

Διαθέσιμο μόνο για μέλη του botilia.gr

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ή ΕΙΣΟΔΟΣ

"Ένα από τα καλύτερα οινοποιεία της Γαλλίας": Wine Advocate

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Έφτασε το Les Οbriers de La Peira 2008! Ναι διάβασες καλά, η υπερκρασάρα που έκανε τους πάντες να παραμιλούν στο Οινόραμα μόλις προσγειώθηκε στο κελάρι μας. Και αν είσαι γρήγορος και προνοητικός θα φτάσει και στο δικό σου.

Θα σου πούμε αρχικά δυο πικάντικες πληροφορίες για το οινοποιείο. Πρώτον, ο απίστευτος τύπος πίσω από αυτό είναι ο Rob Dougan ο οποίος στον ελεύθερο χρόνο του γράφει μουσικές για ταινίες όπως το Matrix(!). Δεύτερον σε μια τυφλή γευσιγνωσία που οργάνωσε το Wine Advocate το 2017, το πρώτο κρασί του κτήματος, το La Peira, αντιμετώπισε τα First Growths του BordeauxKαι… τα κατατρόπωσε! Ήρθε δεύτερο, αφήνοντας πίσω του ιστορικά κρασιά πολλών εκατοντάδων ευρώ, όπως το Chateau Margaux και το Chateau Lafite Rothschild (NAI KI ΟΜΩΣ). Η έξτρα πληροφορία είναι πως το Wine Advocate το έχει χαρακτηρίσει σαν ένα από τα κορυφαία οινοποιεία όλης της Γαλλίας! 

Το Les Obriers de La Peira 2008 είναι ένα από τα διαμαντάκια του οινοποιείου La Peira. Το χαρμάνι αποτελείται από Cinsault και Carignan που παλαιώνουν σε καινούργια γαλλικά δρύινα βαρέλια. Να ξέρεις ότι το 2008 θεωρείται κατά κοινή ομολογία μια πολύ καλή χρονιά για το Languedoc και θα το καταλάβεις από την πρώτη γουλιά. Μας ευχαριστείς μετά...

Το μόνο σίγουρο είναι πως μια δοκιμή θα σε πείσει (αν δεν έχεις πειστεί ήδη!).

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΑ ΦΡΟΥΤΩΔΕΣ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Στο ποτήρι είναι μέτριο ρουμπινί.

Αρώματα μαύρων ώριμων φρούτων όπως κεράσι, μούρο και δαμάσκηνο συναντούν νότες δέρματος, κρέατος, γλυκόριζας, πιπεριού, κανέλας και μπαχαριού.

Στο στόμα έχει μέτριο σώμα, ισορροπημένη οξύτητα και ζουμερές, βελούδινες τανίνες. Η αίσθηση μαρμελαδένιων μαύρων φρούτων μπλέκεται με λιωμένη κουβερτούρα, καπνό και γλυκά μπαχάρια. Απλά τέλειο! Η σοκολατένια επίγευση παραμένει μέχρι την επόμενη γουλιά. 

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2008
Αλκοόλ 14,5%
Προέλευση Larzac, Languedoc
Ποικιλία Cinsault, Carignan
Αρώματα κεράσι, μούρο, δαμάσκηνο, δέρμα, γλυκόριζα, πιπέρι, κανέλα, μπαχάρι
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 12 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16°C
Παλαίωση 5 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

LES OBRIERS 2008 - LA PEIRA

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδυασέ το με σιγομαγειρεμένα κυνήγια, πάπια πεκίνου με hoisin sauce ή ταλιατέλες με ραγού μανιταριών.

Αγριογούρουνο στη γάστρα με ταλιατέλες

  • 1 κιλό αγριογούρουνο
  • 1 καρότο χοντροκομμένο
  • 1 σέλινο χοντροκομμένο
  • 1/2 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα ντιζόν
  • 3 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
  • 5 σπυριά μπαχάρι
  • 1 φύλλο δάφνης
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 200 γρ. ελαιόλαδο
  • 250 ml κόκκινο κρασί (κατά προτίμηση ξινόμαυρο)
  • 500 γρ ταλιατέλες

 

 

Κόβουμε το αγριογούρουνο σε μερίδες. Σε μια λεκάνη τοποθετούμε όλα τα υλικά εκτός από το λάδι και τις ταλιατέλες. Μαρινάρουμε για τουλάχιστον 12 ώρες.

Όταν είμαστε έτοιμοι για το μαγείρεμα, αφαιρούμε το αγριογούρουνο από τη μαρινάτα, το στραγγίζουμε για να φύγουν τα πολλά υγρά και το σοτάρουμε με το λάδι έως ότου πάρει σκούρο χρώμα. Προσθέτουμε τη μαρινάδα και χαμηλώνουμε τη φωτιά για να σιγοβράσει για 30 λεπτά.

Τα μεταφέρουμε όλα στη γάστρα και την τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150°C. Ανακατεύουμε τακτικά για να μην κολλήσει και ελέγχουμε τα υγρά. Εάν χρειαστεί να συμπληρώσουμε, προσθέτουμε λίγο ζωμό λαχανικών.  

Βράζουμε τις ταλιατέλες σύμφωνα με τις οδηγίες. Κατά προτίμηση τις κάνουμε al dente.

Σερβίρουμε γαρνίροντας με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό στο πιάτο.

 

Συνδυασμός με κρασί
Δύσκολα θα σου προτείναμε κάτι άλλο από ξινόμαυρο. Άντε, μια Γουμένισσα... Έντονες γεύσεις, ζουμερές και πικάντικες, ζητούν ένα κρασί με ένταση, τανίνες και οξύτητα. Σοβαρό πέρασμα από βαρέλι θα συνεισφέρει την απαραίτητη πολυπλοκότητα.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}