ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Les Piliers 2016 - Chateau Maison Blanche
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Δες πως είναι τα πολύ καλά Bordeaux!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;
Και Saint Emilion και βιολογικό και βιοδυναμικό, το Les Piliers de Maison Blanche 2016 είναι όλα όσα έψαχνες από ένα Bordeaux και δεν το ήξερες μέχρι σήμερα. Με το που θα δοκιμάσεις το δημιούργημα του Nicolas Despagne θα αναθεωρήσεις όλα όσα πίστευες κι όλα όσα ήξερες μέχρι τώρα. Ναι, είναι τόσο καλό!

Η οικογένεια Despagne ασχολείται με το αμπέλι στο Saint Emilion από το 1812. Όσο να πεις έχουν αρκετά χρόνια εμπειρίας τόσο στην καλλιέργεια όσο και στην οινοποίηση. Από το 2009 το οινοποιείο έχει πιστοποίηση για βιολογική καλλιέργεια και από το 2013 για βιοδυναμική. Ο Nicolas δεν αφήνει τίποτα στην τύχη του για παραπάνω από 5 λεπτά. Αντιθέτως ψάχνει συνεχώς τι, πως και γιατί σε οτιδήποτε αφορά τη γη και το κρασί του.

Εμπνευσμένος από το Chateau Palmer και το Chateau Margaux, φύτεψε πορτοκαλιές και άλλα δέντρα ανάμεσα στα αμπέλια του. Λόγω της κλιματικής αλλαγής τόλμησε και άλλαξε τη σύσταση των κρασιών του, φυτεύοντας στη θέση του Merlot, Cabernet Franc. Έτσι το Les Piliers de Maison Blanche αποτελείται από 55% Cabernet Franc και 45% Merlot. Το κρασί ζυμώνει με γηγενείς ζύμες και ωριμάζει σε δρύινα γαλλικά βαρέλια για 18 μήνες και εμφιαλώνεται αφιλτράριστο χωρίς την προσθήκη διορθωτικών παραγόντων. Το αποτέλεσμα έχει εντυπωσιακή συμπύκνωση φρούτου και μοναδική πολυπλοκότητα.

Το Les Piliers de Maison Blanche 2016 είναι ένα απίθανο κρασί που θα κατακτήσει και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους!

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή
Το Les Piliers de Maison Blanche 2016 έχει βαθύ ρουμπινί χρώμα και μεθυστικά αρώματα βύσσινου, κερασιού, δαμάσκηνου, μούρου, βανίλιας, πιπεριού, τσαγιού, καπνού, κέδρου συνοδευόμενα από νύξεις πούρου και βιολέτας.

Πληθωρικό στόμα με μέτριο προς γεμάτο σώμα, τραγανή οξύτητα και μέτριες αλλά καλοδουλεμένες τανίνες. Μαρμελάδα δαμάσκηνου, κερασιού, φραμπουάζ και βύσσινου, βανίλια, βιολέτα, λεβάντα, καπνός και σοκολάτα γεμίζουν το στόμα σε κάθε γουλιά.
Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2016
Αλκοόλ 13,5%
Προέλευση Bordeaux, Γαλλία
Ποικιλία Cabernet Franc, Merlot
Αρώματα Βύσσινο, κεράσι, δαμάσκηνο, μούρο, βανίλια, πιπέρι, τσάι, καπνός, κέδρος, πούρο, βιολέτα.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 18 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16%
Παλαίωση 10 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Ναι

LES PILIERS 2016 - CHATEAU MAISON BLANCHE

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με ένα ζουμερό burger, μοσχαράκι κοκκινιστό ή ένα rib-eye με σάλτσα κόκκινου κρασιού και λαχανικά.

Μοσχαράκι Bourguignon

 

  • 1 κιλό άπαχο μοσχαρίσιο κρέας, κομμένο σε κύβους των 5 εκατοστών
  • 1 ποτήρι κόκκινο κρασί κατά προτίμηση pinot noir ή cabernet. Μην ξεχνάτε ότι με αυτό μπορείτε να συνοδεύσετε το πιάτο σας στο σερβίρισμα.
  • 30 γρ αλεύρι
  • 100 γρ καπνιστό άπαχο μπέικον, ψιλοκομμένο
  • 3 κουταλιές βούτυρο
  • 4 καρότα, καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
  • 4 ξερά κρεμμύδια, καθαρισμένα και κομμένα στα τέσερα
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο σκόρδο
  • 500 ml ζωμός βοδινού
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 3 κλωναράκια θυμάρι
  • 3 κλωναράκια μαϊντανό
  • ½ κιλό μανιτάρια porto bello
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Φέτες χωριάτικου ψωμιού για το σερβίρισμα

Σε μια λεκάνη, μαρινάρετε το κρέας με το κόκκινο κρασί. Καλύψτε το με αλουμινόχαρτο και βάλτε το στο ψυγείο για τη διάρκεια της νύχτας. Το επόμενο πρωί, αφαιρέστε το κρέας από το κόκκινο κρασί και στεγνώστε το.
Μην πετάξετε το κρασί.

Αλοίφουμε το κρέας με το αλεύρι. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το μπέικον και αμέσως μετά το βούτυρο για να αναμειχθεί στο λίπος του μπέικον και να λιώσει.
Προσθέστε το κρέας και γυρίστε το για να ροδίσει σε όλες τις πλευρές. Αφαιρέστε το κρέας και τοποθετήστε το σε ένα πιάτο.


Προσθέστε τα καρότα, τα κρεμμύδια και το σκόρδο και μαγειρέψτε μέχρι τα κρεμμύδια να γίνουν ημιδιαφανή, περίπου 5 λεπτά. Προσθέστε και πάλι το κρέας στην κατσαρόλα, το κόκκινο κρασί, τον ζωμό βοδινού, τη δάφνη, το θυμάρι και τον μαϊντανό.

Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για 2 ώρες σε χαμηλή φωτιά, μέχρι το κρέας να γίνει πολύ τρυφερό. Προσθέστε τα μανιτάρια και μαγειρέψτε για άλλα 15 λεπτά. Κατά διαστήματα δοκιμάζουμε προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τα γούστα μας.

Πρόταση σερβιρίσματος: Φρυγανίστε φέτες χωριάτικου ψωμιού από καρβέλι, τρίψτε τις με μια σκελίδα καθαρισμένο σκόρδο και από τις δύο πλευρές. Σερβίρετε το μοσχαράκι πάνω στη φέτα ψωμιού και πασπαλίστε με μαϊντανό.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}