ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2019, 2020, 2021 & 2022
50k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Λιάτικο Γηγενείς Ζύμες 2019 - Αμπελώνες Καραβιτάκη
Αμπελώνες Καραβιτάκη

ΛΙΑΤΙΚΟ ΓΗΓΕΝΕΙΣ ΖΥΜΕΣ 2019 - ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ ΚΑΡΑΒΙΤΑΚΗ

  Ελλάδα / Χανιά
€41,00
€37,20
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Ένα Λιάτικο με 94pts που θυμίζει Pinot Noir!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Λιάτικο Γηγενείς Ζύμες των Αμπελώνων Καραβιτάκη είναι το πιο εντυπωσιακό και παράλληλα κομψό κόκκινο κρασί του Κρητικού αμπελώνα που έχουμε δοκιμάσει. Τα παλιά, αυτόριζα αμπέλια έδωσαν τον καλύτερο καρπό τους και το μαγικό χέρι του Νίκου έκανε όλα τα υπόλοιπα! Απλά υπέροχο!

Σύμφωνα με τον James Suckling που το ξεχώρισε ως ένα από τα κορυφαία ελληνικά κρασία, είναι ένα συναρπαστικό κόκκινο κρασί, αρωματικό, εκλεπτυσμένο, με ελαφρύ σώμα και ντελικάτες τανίνες, που επιδεικνύει όμως πολυπλοκότητα και φινέτσα. Γι' αυτό το λόγο μάζεψε και 94pts!

Ο Νίκος Καραβιτάκης θέλοντας να εξερευνήσει το δυναμικό των Κρητικών ποικιλιών και των παλαιών κλημάτων που κρύβει ο κρητικός αμπελώνας αποφάσισε να ασχοληθεί με ένα νέο project, το project Indigenous Yeast. Για τις ανάγκες του όργωσε όλο το νησί και βρήκε γηραιά και αυτόριζα αμπέλια από Κοτσιφάλι και Λιάτικο και έπειτα άφησε το terroir να κάνει τη δουλειά του. Τι εννοούμε με αυτό; Γηγενείς ζύμες, μηδαμινό φιλτράρισμα και μετρημένη χρήση βαρελιού (μόνο 9 μήνες για το Λιάτικο), ώστε να λάμπουν τα χαρακτηριστικά της κάθε ποικιλίας. Το Λιάτικο Γηγενείς Ζύμες είναι το πιο φίνο κρασί του project μιας και υπογραμμίζει την κομψή πλευρά της ποικιλίας, μια πλευρά που θυμίζει Pinot Noir και πολύ μας αρέσει. Ελαφρώς δροσερό, είναι ένα από τα κόκκινα που θα σε συντροφεύσουν το καλοκαίρι αλλά και όλο το χρόνο, αν φυσικά φτάσουν οι περίπου 1000 φιάλες του.

Πρόλαβε όσες φιάλες Λιάτικο Γηγενείς Ζύμες των Αμπελώνων Καραβιτάκη μπορείς, τώρα!

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΕΝΤΟΝΗ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Το Λιάτικο Γηγενείς Ζύμες των Αμπελώνων Καραβιτάκη έχει μέτριο πορφυρό χρώμα και εντυπωσιακά αρώματα φράουλας, σμέουρου, κερασιού, βύσσινου, βανίλιας, αποξηραμένων λουλουδιών, τσαγιού και βοτάνων.

Στο στόμα έχει μέτριο σώμα, αναζωογονητική οξύτητα και μεταξένιες τανίνες. Ζουμερά κόκκινα φρούτα μπλέκονται με νότες λουλουδιών, τσαγιού, βανίλιας και αποξηραμένων βοτάνων σε ένα πολύπλοκο σύνολο.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2019
Αλκοόλ 12,5%
Προέλευση Χανιά, Κρήτη
Ποικιλία Λιάτικο
Αρώματα Φράουλα, σμέουρο, κεράσι, βύσσινο, βανίλια, αποξηραμένα λουλούδια, βότανα
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 9 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16°C
Παλαίωση 6 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΛΙΑΤΙΚΟ ΓΗΓΕΝΕΙΣ ΖΥΜΕΣ 2019 - ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ ΚΑΡΑΒΙΤΑΚΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Ταιριάζει με ψαρονέφρι με σάλτσα μανιταριών και κόκκινο κρασί, cacio e pepe, κανελόνια με κοτόπουλο και guanciale

Λαζάνια στο φούρνο με μανιτάρια και προσούτο

  • 20gr βούτυρο
  • 2 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 750gr μανιτάρια Portobelloκομμένα στη μέση
  • 15gr αποξηραμένα μανιτάρια porcini εμποτισμένα σε 150ml βραστό νερό
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκα φύλλα θυμαριού
  • 200gr λεπτές φέτες προσούτο
  • 200gr τριμμένη μοτσαρέλα
  • 8 φύλλα φρέσκα λαζάνια
  • 2 κουταλιές της σούπας τριμμένη φρυγανιά
  • 2 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα

Για την μπεσαμέλ :

  • 100gr βούτυρο
  • 100gr αλεύρι
  • 850ml  ημι-αποβουτυρωμένο γάλα ζεστό
  • 3 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα

 

 

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ° C. Λιώστε το βούτυρο σε ένα τηγάνι και τσιγαρίστε τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε για λίγα λεπτά ακόμη.  Προσθέστε τα μανιτάρια portobello, τα porciniαφού τα στραγγίσετε και το θυμάρι. Μαγειρέψτε για 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τις προτιμήσεις σας .

Για την μπεσαμέλ, λιώστε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο και προσθέστε σταδιακά το αλεύρι ανακατεύοντας καλά. Αφήνουμε το μίγμα να βράσει για λίγα λεπτά και στη συνέχεια, προσθέτουμε το γάλα , ανακατεύοντας μέχρι να πήξει . Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Τέλος προσθέτουμε την παρμεζάνα .

Σε ένα ταψί πυρέξ απλώστε το ένα τρίτο από τα μανιτάρια , το προσούτο και τη μοτσαρέλα. Πάνω τους απλώστε μια στρώση λαζάνια και το ένα τρίτο της μπεσαμέλ . Επαναλάβετε, τελειώνοντας με μια στρώση σάλτσας. Απλώστε τη φρυγανιά και την παρμεζάνα από πάνω και ψήστε στο φούρνο για 45 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.

 

 

Συνδυασμός με κρασί

Μια πεντανόστιμη συνταγή που θα αναδειχθεί ακόμη περισσότερο αν συνδυαστεί με ένα Λημνιό ή ένα Merlot, κρασιά που δεν είναι τόσο φρουτώδη, δεν έχουν επιθετικές τανίνες και θα σταθούν επάξια δίπλα στο αλμυρό προσούτο. Η ισορροπημένη οξύτητά τους θα ισορροπήσει την κρεμώδη υφή της μπεσαμέλ αναδεικνύοντας τις γεύσεις.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}