Το Botilia.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση τους και την Πολιτική Cookies. Κλείσιμο

ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι
Λήξη Καλαθιού:

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια

ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΕΙΟ.
ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΕΒΑΖΕΣ ΜΕΡΙΚΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ;

Λημνιό 2017 - Κτήμα Τάτση
Κτήμα Τάτση

ΛΗΜΝΙΟ 2017 - ΚΤΗΜΑ ΤΑΤΣΗ

  Ελλάδα / Γουμένισσα
€17,30
14.70
€14,70

Διαθέσιμο μόνο για μέλη του botilia.gr

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ή ΕΙΣΟΔΟΣ

Ό,τι πιο νέο κυκλφόρησε!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

H αρχαιότερη ελληνική ποικιλία έπεσε στα χέρια των απόλυτων rockstars της οινικής σκηνής, των αδερφών Τάτση. Ε ναι όπως καλά φαντάζεσαι το Λημνιό 2017 του Κτήματος Τάτση είναι ένα κρασί που αν ήταν μουσικό όργανο θα ήταν ηλεκτρική κιθάρα, γιατί πολύ απλά τα σπάει!

Ο Περικλής και ο Στέργιος έχουν υιοθετήσει εδώ και χρόνια τη βιοδυναμική καλλιέργεια και έχουν αφοσιωθεί στη δημιουργία κρασιών χωρίς πολλές φιοριτούρες. Με λίγα λόγια μηδαμινές παρεμβάσεις, γηγενείς ζύμες, ελάχιστα θειώδη (τα οποία παράγονται φυσικά κατά τη ζύμωση και δεν προστίθενται), χωρίς φιλτράρισμα. Το Λημνιό ακολουθεί ακριβώς αυτή τη φιλοσοφία. Η μικρή παραμονή σε δρύινα βαρέλια χαρίζει φινέτσα και πολυπλοκότητα. 

Το Λημνιό 2017 του Κτήματος Τάτση είναι ένα ακόμα εντυπωσιακό κρασί από εκείνα που μας έχουν συνηθίσει και επειδή είναι ελάχιστες φιάλες ξέρεις τι πρέπει να κάνεις!

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΑ ΦΡΟΥΤΩΔΕΣ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Στο ποτήρι είναι μέτριο ρουμπινί με πορφυρές ανταύγειες.

Μύτη που εντυπωσιάζει με τον πλούτο και την ένταση της. Νότες λουλουδιών όπως λεβάντα και τριαντάφυλλο μπλέκονται αρμονικά με ζουμερά κόκκινα φρούτα όπως κεράσι, κράνο και σμέουρο. Νύξεις γλυκών μπαχαρικών όπως κανέλα και πιπέρι συμπληρώνουν το απίθανο αρωματικό μπουκέτο.

Στο στόμα μεταξένιο, με καλοδουλεμένες τανίνες και τραγανή οξύτητα. Τα κόκκινα φρούτα συναντούν τα βότανα και τα μπαχάρια σε ένα τριανταφυλλένιο φόντο. Πιπεράτη επίγευση που διαρκεί.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2017
Αλκοόλ 13,5 %
Προέλευση Γουμένισσα
Ποικιλία Λημνιό
Αρώματα λεβάντα, βιολέτα, κεράσι, κράνο, σμέουρο, γλυκά μπαχάρια, κανέλα, γαρύφαλλο
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 6-8 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 15°C
Παλαίωση 8 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Ναι

ΛΗΜΝΙΟ 2017 - ΚΤΗΜΑ ΤΑΤΣΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Ταιριάζει άψογα με ένα μοσχαράκι κοκκινιστό με ρύζι ή μακαρόνια, με σουτζουκάκια με κόκκινη σάλτσα ή με χωριάτικο λουκάνικο στα κάρβουνα.

Αγριογούρουνο στη γάστρα με ταλιατέλες

  • 1 κιλό αγριογούρουνο
  • 1 καρότο χοντροκομμένο
  • 1 σέλινο χοντροκομμένο
  • 1/2 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα ντιζόν
  • 3 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
  • 5 σπυριά μπαχάρι
  • 1 φύλλο δάφνης
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 200 γρ. ελαιόλαδο
  • 250 ml κόκκινο κρασί (κατά προτίμηση ξινόμαυρο)
  • 500 γρ ταλιατέλες

 

 

Κόβουμε το αγριογούρουνο σε μερίδες. Σε μια λεκάνη τοποθετούμε όλα τα υλικά εκτός από το λάδι και τις ταλιατέλες. Μαρινάρουμε για τουλάχιστον 12 ώρες.

Όταν είμαστε έτοιμοι για το μαγείρεμα, αφαιρούμε το αγριογούρουνο από τη μαρινάτα, το στραγγίζουμε για να φύγουν τα πολλά υγρά και το σοτάρουμε με το λάδι έως ότου πάρει σκούρο χρώμα. Προσθέτουμε τη μαρινάδα και χαμηλώνουμε τη φωτιά για να σιγοβράσει για 30 λεπτά.

Τα μεταφέρουμε όλα στη γάστρα και την τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150°C. Ανακατεύουμε τακτικά για να μην κολλήσει και ελέγχουμε τα υγρά. Εάν χρειαστεί να συμπληρώσουμε, προσθέτουμε λίγο ζωμό λαχανικών.  

Βράζουμε τις ταλιατέλες σύμφωνα με τις οδηγίες. Κατά προτίμηση τις κάνουμε al dente.

Σερβίρουμε γαρνίροντας με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό στο πιάτο.

 

Συνδυασμός με κρασί
Δύσκολα θα σου προτείναμε κάτι άλλο από ξινόμαυρο. Άντε, μια Γουμένισσα... Έντονες γεύσεις, ζουμερές και πικάντικες, ζητούν ένα κρασί με ένταση, τανίνες και οξύτητα. Σοβαρό πέρασμα από βαρέλι θα συνεισφέρει την απαραίτητη πολυπλοκότητα.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}