ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2019 & 2020
40k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.000.000 φιάλες
Εγγυημένη απόλαυση
Λημνιό 2018 - Οινοποιείο Ασλάνη
Οινοποιείο Ασλάνη

ΛΗΜΝΙΟ 2018 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΑΣΛΑΝΗ

  Ελλάδα / Θεσσαλονίκη
€15,00
12.90
€12,90
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1- 3 μέρες

Μια από τις αρχαιότερες ελληνικές ποικιλίες δίνει τον καλύτερο εαυτό της!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;
Το Λημνιό του Οινοποιείου Ασλάνη είναι ένα κόκκινο κρασί με πολύπλοκο χαρακτήρα και εντυπωσιακή φινέτσα. Μια από τις αρχαιότερες ποικιλίες του κόσμου δίνει τον καλύτερο εαυτό της στα χέρια του Λάσκαρη Ασλάνη.

Το Οινοποιείο Ασλάνη είναι μια οικογενειακή επιχείρηση μιας και κάθε μέλος της οικογένειας Ασλάνη έχει το πόστο και το ρόλο του από την παραγωγή, μέχρι το marketing και τα λογιστικά. Οι ιδιόκτητοι αμπελώνες του κτήματος απλώνονται σε έναν πανέμορφο κομμάτι γης στη Νέα Μηχανιώνα Θεσσαλονίκης και καλλιεργούνται βιολογικά. Το μεράκι του μπαμπά Λάσκαρη κρύβεται σε κάθε κρασί του κτήματος και το Λημνιό είναι ένα από τα δυνατά χαρτιά του. Η τέλεια ωρίμαση των σταφυλιών ακολουθείται από προσεκτική οινοποίηση με σύντομη εκχύλιση και παλαίωση για 8 μήνες σε δρύινα βαρέλια. Εκεί οφείλεται και η κομψότητα του κρασιού αλλά και η καθαρότητα του κόκκινου φρούτου που το χαρακτηρίζει.

Το Λημνιό Ασλάνη θέλει το δρόσισμά του, αλλά μετά είναι έτοιμο για όλα, από τόνο μέχρι μοσχάρι!

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή
Έχει μέτριο ρουμπινί χρώμα και εντυπωσιακά αρώματα τριαντάφυλλου, βανίλιας, κανέλας, κερασιού, μερμελάδας κράνου και ροδιού. Νόστιμο στόμα με μέτριο σώμα, τραγανή οξύτητα και μεταξένιες τανίνες. Το φρούτο είναι ώριμο και εδώ τα λουλούδια δίνουν τη θέση τους σε βότανα και φύλλα τσαγιού.
Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2018
Αλκοόλ 14%
Προέλευση Θεσσαλονίκη
Ποικιλία Λημνιό
Αρώματα Τριαντάφυλλο, βανίλια, κανέλα, κεράσι, μερμελάδα κράνο, ρόδι, βότανα, φύλλα τσαγιού.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 8 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 14ºC
Παλαίωση 5 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Ναι

ΛΗΜΝΙΟ 2018 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΑΣΛΑΝΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με κοκκινιστά κρέατα, ψητά στη σχάρα ή κυνήγια.

Μοσχάρι Ραγού με Ματσάτα και Καλαθάκι Λήμνου

  • 1 πακέτο ματσάτα 
  • 100 γρ τυρί καλαθάκι Λήμνου
  • 1200 γρ μοσχαρίσιο κρέας (για κοκκινιστό)
  • 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • 2 μέτρια κρεμμύδια
  • 1 μεγάλο καρότο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 4-5 κρεμμυδάκια εσαλότ
  • 200 ml. κόκκινο κρασί
  • 350 ml. ζεστό ζωμό κρέατος
  • 250 gr. ντοματάκια κονκασέ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • 1 κλωναράκι φρέσκο δενδρολίβανο
  • 1 κλωναράκι φρέσκο θυμάρι
  • Μαϊντανό
  • Φρέσκο πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

 

:

Πλένουμε και στεγνώνουμε καλά το κρέας χρησιμοποιώντας απορροφητικό χαρτί.

Το κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια, το πασπαλίζουμε με το αλεύρι και το σωτάρουμε σε βαθιά κατσαρόλα με ελαιόλαδο εως ότου να ροδίσει. Μην τα σωτάρετε όλα μαζί για να διατηρηθεί η υψηλή θερμοκρασία της κατσαρόλας. Το κάνουμε τμηματικά και κρατάμε το κρέας ζεστό σε άλλο σκεύος μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.

Παράλληλα καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, το καρότο και τα σκόρδα. Τα σωτάρουμε στο σκεύος που ροδίσαμε το κρέας.

Σβήνουμε με το κόκκινο κρασί, διατηρούμε με δυνατή φωτιά, και με μια ξύλινη κουτάλα «ξύνουμε» την κατσαρόλα για να πάρουμε όλη τη «νοστιμιά» από το κρέας που σωτάραμε προηγουμένως.

Στη συνέχεια μεταφέρουμε το κρέας και πάλι στην κατσαρόλα με την  σάλτσα, προσθέτουμε τα ντοματάκια, τα μυρωδικά, την ζάχαρη και το πιπέρι.

Χαμηλώνουμε την φωτιά πολύ, προσθέτουμε τον ζωμό και αφήνουμε να σιγοβράσει για 3 περίπου ώρες, χωρίς να ξεχνάμε να ελέγχουμε τα υγρά του φαγητού μετά τις 2,5 ώρες.

Επειδή η σάλτσα που θέλουμε να πετύχουμε είναι πλούσια και πηχτή, αποσύρουμε όταν ακόμη επαρκούν τα υγρά. Βέβαια κράτα στο μυαλό σου ότι θα πήξει λίγο όσο κρυώνει.

Όταν το μοσχαράκι είναι πια έτοιμο, προσθέτουμε λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και ετοιμάζουμε τα ματσάτα.

Σε κατσαρόλα με άφθονο νερό που κοχλάζει προσθέτουμε λίγο αλάτι και τα ματσάτα. Όταν είναι έτοιμα, τα στραγγίζουμε και τα μεταφέρουμε ξανά στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε σχεδόν τη μισή ποσότητα της σάλτσας και λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.

Στο σερβίρισμα προσθέτουμε επιπλέον σάλτσα σε κάθε πιάτο και θρυμματισμένο τυρί.

 

Εύα Μονοχάρη
Food blogger

Συνδυασμός με κρασί

Ζουμερά κόκκινα με μέτριας έντασης τανίνες και ισορροπημένη οξύτητα ακούγονται ιδανικός συνδυασμός. Η οξύτητα θα δέσει με την αντίστοιχη οξύτητα της ντομάτας της σάλτσας. Οι τανίνες θα κάνουν το κρέας πιο ανάλαφρο χωρίς όμως περιττή ένταση που θα το μπουκώσει. Αυγουστιάτης, Cabernet Sauvignon μέτριας παλαίωσης και λημνιό ακούγονται καλοί συνδυασμοί.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}