ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2019 & 2020
40k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.000.000 φιάλες
Εγγυημένη απόλαυση
Λημνιώνα 2018 - Oenops
Oenops

ΛΗΜΝΙΩΝΑ 2018 - OENOPS

  Ελλάδα / Δράμα
€18,50
15.80
€15,80
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1- 3 μέρες

Έτοιμη να αναμετρηθεί στα ίσια με πολλά Pinot Noir!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;
Η πιο αγνή και ατόφια έκφραση της Λημνιώνας, η Limniona Oenops Wines, έφτασε και είναι έτοιμη να αναμετρηθεί στα ίσια με πολλά Pinot Noir, εντός κι εκτός Γαλλίας. Φινέτσα, καθαρότητα φρούτου και το αποτύπωμα του terroir, θα τη βάλουν αυτόματα στη λίστα με τα αγαπημένα σου!

Ο Νίκος Καρατζάς οργώνει την Ελλάδα και βρίσκει τα καλύτερα αμπέλια, στα καλύτερα σημεία. H Λημνιώνα προέρχεται από ένα μικρό αμπελοτόπι, στο Μεσενικόλα Καρδίτσας. Παρακολουθώντας όλη την διαδικασία στενά, ο Νίκος επιλέγει την κατάλληλη στιγμή για τον χειρωνακτικό τρύγο. Μετά από αυστηρή διαλογή, προχωράει σε αλκοολική ζύμωση, με γηγενείς ζύμες, σε μεγάλα ανοιχτά βαρέλια. Έπειτα το κρασί ωριμάζει σε αμφορείς, με τις φίνες οινολάσπες του, για 10 μήνες. Εμφιαλώνεται αφιλτράριστο και με μηδαμινές εξωτερικές παρεμβάσεις, ώστε να διατηρήσει αναλλοίωτο τον ζουμερό και εκφραστικό χαρακτήρα του.

Η Limniona Oenops Wines πίνεται τώρα, μετά μανίας!

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΕΝΤΟΝΗ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή
Έχει μέτριο πορφυρό χρώμα και πολύπλοκα αρώματα φράουλας, κερασιού, κράνου, βύσσινου, μαρμελάδας φραμπουάζ, λεβάντας, βιολέτας, πηλού και βοτάνων. Στο στόμα έχει μέτριο σώμα, με τραγανή οξύτητα και μέτριες αλλά ώριμες τανίνες. Ζουμερά κόκκινα και μαύρα φρούτα όπως δαμάσκηνο, κεράσι, βύσσινο και φραμπουάζ συνδυασμένα με νότες σοκολάτας και νωπού χώματος. 
Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2018
Αλκοόλ 12,5%
Προέλευση Δράμα
Ποικιλία Λημνιώνα
Αρώματα Φράουλα, κεράσι, κράνο, βύσσινο, μαρμελάδα φραμπουάζ, λεβάντα, βιολέτα, πηλός, βότανα.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 15°C
Παλαίωση 6+ χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΛΗΜΝΙΩΝΑ 2018 - OENOPS

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με κοτόπουλο γιουβέτσι, ψαρονέφρι με λιαστή ντομάτα και βότανα ή pasta alla norma.

Μακαρόνια με κιμά φούρνου

Για την Σάλτσα Μπολονέζ
500 gr. κιμά μοσχαρίσιο
1 κρεμμύδι ξερό
2 σκελίδες σκόρδο
1 καρότο
3-4 κλωναράκια μαϊντανό
2 ντομάτες ή ντοματακια κονκασέ
1 κουταλάκι του γλυκού τοματοπελτέ
150 ml. κρασί λευκό
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
Μαντζουράνα αποξηραμένη
Θυμάρι αποξηραμένο
Ελαιόλαδο
Φρεσκοττριμμένο πιπέρι
Αλάτι


Για τα Ζυμαρικά
500 gr. βρασμένα σπαγγέτι
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
400 ml. κρέμα γάλακτος
300 gr. τυρί μοτσαρέλα
150 gr. τυρί παρμεζάνα
150 gr. τυρί ρεγκάτο
2 κουταλιές της σούπας φρυγανιά ή γαλέτα

Για τη σάλτσα Μπολονέζ
Σε 3 κουταλιές ελαιόλαδο σωτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα υπόλοιπα λαχανικά μέχρι να γυαλίσουν.
Προσθέτουμε τον κιμά, ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα για να σπάσουν οι σβόλοι και το σωτάρουμε μέχρι να καβουρδιστεί ελαφρά.
'Επειτα προσθέτουμε το κρασί και ανακατευούμε 2-3 λεπτά για να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέτουμε τον ζωμό, τα ντοματάκια κονκασέ, τον πελτέ, την ζαχαρη, τα μυρωδικά και αλατοπίπερο. Αφήνουμε να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει. Όταν είναι έτοιμη την κατεβάζουμε από την φωτιά, προσθέτουμε μερικές κουταλιές παρμεζάνα και ανακατεύουμε.

Για τα ζυμαρικά
Ανακατευούμε τα τυριά με την κρέμα γάλακτος, προσθέτοντας μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Σε ένα πυρέξ ή ατομικά πυρίμαχα σκεύη βάζουμε εναλλάξ στρώσεις κιμά και μακαρόνια. Τέλος καλύπτουμε όλη την επιφάνεια με το μείγμα τυριών - κρέμας και πασπαλίζουμε με γαλέτα.
Ψήνουμε στους 170°C μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να ροδίσει.  

 

Εύα Μονόχαρη

Food Blogger

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}