Το Botilia.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση τους και την Πολιτική Cookies. Κλείσιμο

ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι
Λήξη Καλαθιού:

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια

ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΕΙΟ.
ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΕΒΑΖΕΣ ΜΕΡΙΚΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ;

Λημνιώνα 2017 - Κτήμα Καρανίκα
Κτήμα Καρανίκα

ΛΗΜΝΙΩΝΑ 2017 - ΚΤΗΜΑ ΚΑΡΑΝΙΚΑ

  Ελλάδα / Αμύνταιο
€23,90
20.40
€20,40

Διαθέσιμο μόνο για μέλη του botilia.gr

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ή ΕΙΣΟΔΟΣ

Ένα Ασύληπτο Κρασί, που κόβει την ανάσα!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Η σπάνια και τρομερά δυσεύρετη Λημνιώνα του Κτήματος Καρανίκα, την πρώτη χρονιά κυκλοφόρησε σε ελάχιστες φιάλες. Την έψαχνες παντού αλλά υπήρχε μόνο στο οινοποιείο. Φέτος καταφέραμε και κρατήσαμε λίγες μόνο φιάλες από αυτό το μοναδικά συλλεκτικό κρασί, λίγο πριν φύγει για το εξωτερικό. 

Θα ξεκινήσουμε να σου μιλάμε για τη Λημνιώνα λέγοντας πως πρέπει οπωσδήποτε να τη δοκιμάσεις για 2 τουλάχιστον λόγους. Ο πρώτος είναι πως μιλάμε για την πιο κομψή και ταχύτατα ανερχόμενη ελληνική ερυθρή ποικιλία. Η Λημνιώνα είναι μια ντίβα και δεν κάνει τη χάρη σε όλους καθώς είναι απίστευτα απαιτητική και δύσκολη ποικιλία. Αν όμως είσαι ο Λαυρέντης Χάρτμαν (Laurens Hartman), τότε ξέρεις ακριβώς τον τρόπο που πρέπει να δουλέψεις μαζί της για να βγάλεις τον καλύτερο της εαυτό. Και αυτός είναι ο δεύτερος λόγος που πρέπει να δοκιμάσεις αυτό το κρασί. O Λαυρέντης είναι ένας απίστευτα ταλαντούχος οινοποιός, αφιερωμένος στη βιοδυναμική καλλιέργεια και στις τοπικές ποικιλίες. Δεν έχουμε πιει ούτε ένα κρασί από τα χέρια του, που να μην είναι τουλάχιστον τέλειο αλλά με τη Λημνιώνα πραγματικά μιλάμε για τελείως άλλο επίπεδο. Η συνταγή είναι γνωστή. Άψογο φρούτο, γηγενείς ζύμες και παλαίωση σε γαλλικά βαρέλια 4ης χρήσης για 18 μήνες.

Δοκίμασε το τώρα ή μετάνιωσε το αργότερα!

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΕΝΤΟΝΗ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ (+)

Δοκιμή

Θα προσπαθήσουμε να το περιγράψουμε όσο καλύτερα γίνεται, αλλά η αλήθεια είναι πως είναι πραγματικά ασύλληπτο.

Βαθύ βιολετί χρώμα και μεθυστικά αρώματα βιολέτας, νυχτολούλουδου, βατόμουρο, κερασιού, ροδιού, μύρτιλου και μαρμελάδας φράουλας. Νότες βανίλιας, βοτάνων και καπνού συμπληρώνουν το εντυπωσιακό μπουκέτο.

Βελούδινο στο στόμα και με οξύτητα τραγανή σαν να δαγκώνεις φρέσκα και ζουμερά μούρα. 

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2017
Αλκοόλ 13,5%
Προέλευση Αμύνταιο
Ποικιλία Λημνιώνα
Αρώματα βιολέτα, νυχτολούλουδο, βατόμουρο, κεράσι, ρόδι, μύρτιλο, μαρμελάδα φράουλας, βανίλια, βότανα, καπνός
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 18 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16°C
Παλαίωση 8 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΛΗΜΝΙΩΝΑ 2017 - ΚΤΗΜΑ ΚΑΡΑΝΙΚΑ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με αγριογούρουνο κρασάτο, μοσχαράκι κοκκινιστό ή bbq.

Τραγανή πάπια στο φούρνο

  • 1 πάπια με την πέτσα βάρους περίπου 3 κιλών
  • 1 κιλό πατάτες, ξεφλουδισμένες, κομμένες σε μεγάλα κομμάτια και καλά ξεπλυμένες
  • 4 κρεμμύδια, χοντροκομμένα
  • 50grλίπος πάπιας
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κουταλιά της σούπας φασκόμηλο ψιλοκομμένο
  • ξύσμα 2 λεμονιών

 

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 220° C . Τρίβουμε με αλάτι ολόκληρη την πάπια και πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι και πιπέρι μέσα στην κοιλότητα. Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν και στη συνέχεια στραγγίζουμε καλά και τις λιώνουμε. Τηγανίζουμε τα κρεμμύδια στο λίπος πάπιας μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτουμε το σκόρδο στον πουρέ πατάτας και ανακατεύουμε μαζί με το φασκόμηλο, το ξύσμα λεμονιού και το πιπέρι. Τοποθετούμε το μείγμα μέσα στην κοιλότητα της πάπιας. Βάλτε την πάπια σε ένα ευρύχωρο ταψί σε μεσαία σκάλα του φούρνου. Ψήστε για 30 λεπτά.
  2. Χαμηλώστε τη θερμοκρασία στους 180 C ή 160 C στον αέρα. Αφήστε την πάπια για ακόμα 2 ½ ώρες στο φούρνο. 
  3. Όταν η πάπια έχει ψηθεί, τη βγάζουμε από το φούρνο και την αφήνουμε για 15 λεπτά πριν την κόψουμε. 
Προτείνουμε να τη σερβίρετε με κόκκινο λάχανο και πατάτες φούρνου.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}