ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 5 Έτη
70k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.800.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Los Castaños 2022 - Bendito Destino
€105,10
€91,70
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Η μυστική τέχνη του blending, με 94pts από το Wine Advocate!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Los Castanos 2022 απο το Bendito Destino, είναι ένα συναρπαστικό κόκκινο κρασί από την Ισπανία και τον Έλληνα sommelier Terry Kandylis, που αναβίωσε γηραιά αμπέλια τοπικών ποικιλιών, αναδεικνύοντας το δυναμικό αλλά και την σπουδαιότητά τους. Έχει πάρει ήδη 94pts από το Wine Advocate, πράγμα αναμενόμενο γιατί πρώτον, είναι κρασάρα και δεύτερον, κάνει ήδη μεγάλη καριέρα στις λίστες των καλύτερων εστιατορίων και wine bars παγκοσμίως! Εμφιαλώθηκε σε μόλις 2590 φιάλες οπότε δοκίμασέ το όσο ακόμα προλαβαίνεις.

Το Bendito Destino είναι ένα από τα πιο τολμηρά οινικά project της Ισπανίας, που ξεκίνησε το 2020 από τον Έλληνα και βραβευμένο sommelier Terry Kandylis. Στα παλιά και εγκαταλελειμμένα αμπέλια γύρω από το χωριό Canalejas de Peñafiel, της Ribera del Duero, ο Terry αναγνώρισε τις δυνατότητες του τόπου και την ευκαιρία να εφαρμόσει όλες τις γνώσεις του, για να αναβιώσει αμπελώνες ηλικίας άνω των 80 και 100 ετών και να δημιουργήσει τα δικά του μοναδικά κρασιά. Το project ονομάστηκε «Bendito Destino - Ευλογημένη Μοίρα», γιατί εκείνο το ταξίδι που ξεκίνησε να κάνει στα Κανάρια Νησιά έμελλε πραγματικά να αλλάξει τη ζωή του και να τον καταστήσει σήμερα έναν από τους πιο δημιουργικούς οινοποιούς της νέας γενιάς της Ισπανίας. Υπό την καθοδήγηση του Secundino, του γηραιότερου αμπελουργού του Canalejas de Penafiel, γεννημένου το 1932, απέκτησε μερικούς από τους παλαιότερους αμπελώνες της περιοχής και εφαρμόζοντας τεχνικές βιώσιμης οινοποιίας, ανέδειξε την αριστεία της ισπανικής οινικής παράδοσης. Επιπλέον, Castaños» είναι το παρατσούκλι των κατοίκων του Canalejas de Peñafiel, και δόθηκε στο κρασί ως φόρος τιμής στις παλαιότερες γενιές.

Το Los Castanos 2022, είναι ένα blend των ποικιλιών Tempranillo, Garnacha, Bobal, Albillo, Malvasía και Pirulés που καλλιεργούνται στα πιο σημαντικά αμπελοτόπια του οινοποιείου, La Cabaña και El Olmar. Το La Cabaña έχει βόρειο προσανατολισμό και τα σταφύλια ωριμάζουν αργότερα, ενώ στο El Olmar τα σταφύλια ωριμάζουν και μαζεύονται νωρίτερα. Στη ζύμωση, συμμετέχει ένα 35% ολόκληρων τσαμπιών, που ενισχύει την αρωματική ένταση του φρούτου στο κρασί. Μέρος του blend οινοποιήθηκε σαν ένα σκουρόχρωμο ροζέ (clarete) για καλύτερη διαχείριση των ταννινών και τη διασφάλιση της φινέτσας, ενώ το υπόλοιπο παρέμεινε για 15 ημέρες σε επαφή με τα στέμφυλα. Στη συνέχεια αναμείχθηκαν και ωρίμασαν μέσα σε δρύινα βαρέλια François Frères 500 λίτρων για 24 μήνες, για να καταλήξουν σε ένα κρασί με ισορροπημένες ταννίνες, έντονη φρεσκάδα και απαράμιλλη κομψότητα.

Το Los Castanos 2022 από Bendito Destino είναι ένα υπόδειγμα της τέχνης του blending, σε ένα κρασί που μόνο λίγοι οινοποιοί μπορούν να πετύχουν και επίσης λίγοι θα καταφέρουν να δοκιμάσουν.

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Πλούσια αρώματα από ώριμο σμέουρο, φράουλα, δαμάσκηνο, μαύρο κεράσι και καβουρδισμένα μπαχαρικά όπως αστεροειδή γλυκάνισο, κανέλα και μπαχάρι, συνδυάζονται με νότες κακάο, γλυκόριζας, βανίλιας και λεβάντας.

Στο στόμα έχει γεμάτο σώμα, ισορροπημένη οξύτητα και καλογυαλισμένες ταννίνες. Πυκνό μαύρο μούρο, μαρμελάδα φράουλα, κεράσι, μόκα και μύρτιλου, πλαισιώνονται από νότες βανίλιας, γραφίτη και αποξηραμένων βοτάνων.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2022
Αλκοόλ 13,5%
Προέλευση Ribera del Duero, Ισπανία
Ποικιλία Tempranillo, Garnacha, Bobal, Albillo, Malvasía, Pirulés
Αρώματα σμέουρο, φράουλα, δαμάσκηνο, μαύρο κεράσι, καβουρδισμένα μπαχαρικά όπως αστεροειδή γλυκάνισος, κανέλα, μπαχάρι, κακάο, γλυκόριζα, βανίλια, λεβάντα
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 24 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 15–18 °C
Παλαίωση 5 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

LOS CASTAÑOS 2022 - BENDITO DESTINO

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Απόλαυσέ το με μοσχάρι ραγού, sirloin steak και παλαιωμένα τυριά.

Roast beef με μπαχαρικά και σάλτσα κόκκινου κρασιού

  • 2 κουταλιές πιπέρι σε κόκκους
  • 2 κουταλιές σπόρους μουστάρδας λευκούς ή μαύρους
  • 2 κουταλιές σπόρους μάραθου
  • 1.5 κιλό φιλέτο βοδινού
  • 2 κουταλιές εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά μουστάρδα ολικής αλέσεως ή Αγγλικού τύπου (κατα προτίμηση χωρίς γλουτένη)
  • 3 χοντροκομμένα κόκκινα κρεμμύδια μαζί με τις φλούδες
  • Λίγο θυμάρι

Για τη σάλτσα:

  • 2 κουταλιές εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
  • 1.5 με 2 κουταλάκια κορν φλάουρ
  • 2 κύβους βοδινού
  • 3-4 κουταλιές ζελέ φραγκοστάφυλο
  • 400ml κόκκινο κρασί

 

  1. Δύο ημέρες πριν, αλέστε το πιπέρι και τους σπόρους χρησιμοποιώντας ένα γουδί. Αλοίψτε το φιλέτο με τη μουστάρδα και έπειτα κυλήστε το στο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σκεπάστε με μια ζελατίνα και τοποθετήστε το στο ψυγείο.
  2. Δύο ώρες πριν ξεκινήσετε το μαγείρεμα, βγάλτε το κρέας από το ψυγείο ώστε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  3. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180C. Τοποθετήστε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και τσιγαρίστε το κρέας μέχρι να αποκτήσει ένα όμορφο καφέ χρώμα. Χρησιμοποιείστε τα κρεμμύδια στη γάστρα σαν βάση στην οποία θα τοποθετήσετε το κρέας. Ψήστε για 20 λεπτά για μέτρια ψημένο ή 35 λεπτά για καλοψημένο βοδινό.
  4. Βγάλτε το βοδινό από τη γάστρα και τοποθετήστε το σε μια πιατέλα καλυμμένο με αλουμινόχαρτο για 30 λεπτά για να μην κρυώσει. Βάλτε τη γάστρα στην εστία και μαζί με τα κρεμμύδια και τους χυμούς του κρέατος, τοποθετήστε το κορν φλάουρ και τους κύβους βοδινού ψιλοκομμένους. Ανακατέψτε το ζελέ και σταδιακά ρίξτε το κρασί ανακατεύοντας. Σιγοβράστε μέχρι να ελαττωθεί λίγο η ποσότητα. Σουρώστε τη σάλτσα κρατώντας εκτός τα κρεμμύδια. Κόψτε σε φέτες το βοδινό, αρωματίστε το με το θυμάρι και σερβίρετε με τη σάλτσα του κόκκινου κρασιού.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}