Το Botilia.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση τους και την Πολιτική Cookies. Κλείσιμο

ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι
Λήξη Καλαθιού:

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια

ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΕΙΟ.
ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΕΒΑΖΕΣ ΜΕΡΙΚΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ;

M Fine Mavroudi of Thrace 2015 - Ανατολικός Αμπελώνας
Ανατολικός Αμπελώνας

M FINE MAVROUDI OF THRACE 2015 - ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΣ ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

  Ελλάδα / Ξάνθη
€30,30
24.70
€24,70

Διαθέσιμο μόνο για μέλη του botilia.gr

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ή ΕΙΣΟΔΟΣ

Ένα από τα πολύ μεγάλα Ελληνικά κόκκινα!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Οι δύο φανταστικοί τύποι από την Ξάνθη επιστρέφουν με το Fine Mavroudi 2015, το μεγάλο κρασί τους, αυτό που σε κάθε δοκιμή κάνει την ομάδα του botilia.gr να πηδάει από τις καρέκλες της. Τα αδέρφια Νικολαΐδη μοιράζουν συγκινήσεις με το νέο Fine Mavroudi 2015, ένα κρασί που πλέον δεν γνωρίζει σύνορα αφού έχει βρει τον δρόμο του στις μεγαλύτερες αγορές του κόσμου και σε κάποιες από τις πλέον ενημερωμένες λίστες.

Για τη σοδειά του 2015, το Fine Mavroudi του Ανατολικού Αμπελώνα επιστρέφει με το Μαυρούδι, την ποικιλία που ο μύθος λέει πως είναι αυτή με την οποία ο Οδυσσέας μέθυσε τον Πολύφημο.

Το αποτέλεσμα είναι οι μεγάλες διακρίσεις στους παγκόσμιους διαγωνισμούς να έχουν αρχίσει να συρρέουν ήδη.

Βάλε από τη μία τη σύνθεση του άγονου, αμμώδους εδάφους και το πολύ πετρώδες υπέδαφος της περιοχής Χοιρόδασος όπου βρίσκονται τα ξερικά αμπελοτόπια από τα οποία προέρχεται το Fine Mavroudi 2015 της Ανατολικός Vineyards, και από την άλλη την σχεδόν εμμονική πίστη τους στην βιολογική καλλιέργεια, καταλαβαίνεις ότι η στρεμματική απόδοση είναι απίστευτα χαμηλή. Τι σημαίνει αυτό; Προετοιμάσου για απογειωτική συμπύκνωση γεύσης και αρωμάτων σε ένα κρασί απόλυτα φινετσάτο, χωρίς γωνίες.

Με την προζυμωτική κρυοεκχύλιση και τη ζύμωση να πραγματοποιούνται σε ανοιχτά δρύινα βαρέλια 225 lt με χρήση μόνο γηγενών, αυτόχθονων ζυμών καταλαβαίνεις ότι τα πράγματα αποκτούν ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Μετά από 18μηνη ωρίμανση με τις οινολάσπες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια και χωρίς καμιά οινοποιητική παρέμβαση, εμφιαλώθηκε χωρίς φιλτράρισμα κλείνοντας μαγικά αρώματα και γεύσεις μέσα στην όμορφη φιάλη του.

Θα ρωτήσεις πότε το πίνουμε. Τώρα είναι ήδη φινετσάτο και στρογγυλό. Αν όμως έχεις χώρο στην κάβα σου, καλές συνθήκες και υπομονή, αυτό θα εξακολουθήσει να εξελίσσεται όμορφα για τουλάχιστον 10 χρόνια ακόμη.

Περίμενε και θα δεις...

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΑ ΦΡΟΥΤΩΔΕΣ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Βαθύ, opaque πορφυρό, σχεδόν μαύρο χρώμα στο ποτήρι.

Η μύτη είναι έντονη και μαγνητική! Το φρούτο κυριαρχεί και είναι πυκνό, ζουμερό, μαύρο αλλά και κόκκινο.  Βύσσινο, βατόμουρο, κασσίς και αγριοκέρασο ακολουθούνται από νότες πιπεριού, κέδρου, πευκόμελου, μπαχαριού και μοσχοκάρυδου. Το γήινο στοιχείο υπάρχει και εκδηλώνεται με αρώματα νωπού χώματος, βρεγμένων φύλλων αλλά και δέρματος.

Στόμα γεμάτο, σε ένα κρασί που σχεδόν το μασάς, με διαπεραστική οξύτητα και μέτριες (+) αλλά πολύ ζουμερές  τανίνες. Φρούτο, φρούτο, φρούτο και πάλι φρούτο. Και κεράσι, και βύσσινο, και μούρο, και δαμάσκηνο, και κασσίς. Κακάο, δρυς, καπνός, μαντζουράνα, δεντρολίβανο, βανίλια, πιπέρι και καφές προσθέτουν πολυπλοκότητα στο σύνολο. Μακράγήινηεπίγευσηπουθαπάρειςμαζίσου.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2015
Αλκοόλ 14 %
Προέλευση Άβδηρα, Ξάνθη
Ποικιλία Μαυρούδι
Αρώματα μαύρο κεράσι, βύσσινο, μαύρα μούρα, βανίλια, κάρδαμο, κανέλα, μαύρο πιπέρι, καπνός, σοκολάτα, δέρμα
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 18 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16ºC - 18ºC
Παλαίωση 15 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Ναι

M FINE MAVROUDI OF THRACE 2015 - ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΣ ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με κοκκινιστά κρέατα, ψητά στη σχάρα ή κυνήγια.

Μοσχαράκι Bourguignon

 

  • 1 κιλό άπαχο μοσχαρίσιο κρέας, κομμένο σε κύβους των 5 εκατοστών
  • 1 ποτήρι κόκκινο κρασί κατά προτίμηση pinot noir ή cabernet. Μην ξεχνάτε ότι με αυτό μπορείτε να συνοδεύσετε το πιάτο σας στο σερβίρισμα.
  • 30 γρ αλεύρι
  • 100 γρ καπνιστό άπαχο μπέικον, ψιλοκομμένο
  • 3 κουταλιές βούτυρο
  • 4 καρότα, καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
  • 4 ξερά κρεμμύδια, καθαρισμένα και κομμένα στα τέσερα
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο σκόρδο
  • 500 ml ζωμός βοδινού
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 3 κλωναράκια θυμάρι
  • 3 κλωναράκια μαϊντανό
  • ½ κιλό μανιτάρια porto bello
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Φέτες χωριάτικου ψωμιού για το σερβίρισμα

Σε μια λεκάνη, μαρινάρετε το κρέας με το κόκκινο κρασί. Καλύψτε το με αλουμινόχαρτο και βάλτε το στο ψυγείο για τη διάρκεια της νύχτας. Το επόμενο πρωί, αφαιρέστε το κρέας από το κόκκινο κρασί και στεγνώστε το.
Μην πετάξετε το κρασί.

Αλοίφουμε το κρέας με το αλεύρι. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το μπέικον και αμέσως μετά το βούτυρο για να αναμειχθεί στο λίπος του μπέικον και να λιώσει.
Προσθέστε το κρέας και γυρίστε το για να ροδίσει σε όλες τις πλευρές. Αφαιρέστε το κρέας και τοποθετήστε το σε ένα πιάτο.


Προσθέστε τα καρότα, τα κρεμμύδια και το σκόρδο και μαγειρέψτε μέχρι τα κρεμμύδια να γίνουν ημιδιαφανή, περίπου 5 λεπτά. Προσθέστε και πάλι το κρέας στην κατσαρόλα, το κόκκινο κρασί, τον ζωμό βοδινού, τη δάφνη, το θυμάρι και τον μαϊντανό.

Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για 2 ώρες σε χαμηλή φωτιά, μέχρι το κρέας να γίνει πολύ τρυφερό. Προσθέστε τα μανιτάρια και μαγειρέψτε για άλλα 15 λεπτά. Κατά διαστήματα δοκιμάζουμε προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τα γούστα μας.

Πρόταση σερβιρίσματος: Φρυγανίστε φέτες χωριάτικου ψωμιού από καρβέλι, τρίψτε τις με μια σκελίδα καθαρισμένο σκόρδο και από τις δύο πλευρές. Σερβίρετε το μοσχαράκι πάνω στη φέτα ψωμιού και πασπαλίστε με μαϊντανό.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}