ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Best Online Wine Shop 2019 & 2020
40k+ Happy Members
Free delivery
Free Returns
More than 1.000.000 bottles delivered
Satisfaction Guaranteed
5 + 1 Mademoiselle 2018 - Κτήμα Χαριτάτου
Κτήμα Χαριτάτου

5 + 1 MADEMOISELLE 2018 - ΚΤΗΜΑ ΧΑΡΙΤΑΤΟΥ

  Ελλάδα / Κεφαλονιά
€82,20
61.80
€61,80
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
6 Μποτίλιες
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1- 3 μέρες

Η Mademoiselle που πάει παντού!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Η Mademoiselle είναι και του αλωνιού και του σαλονιού. Και της παραλίας, και του βουνού. Και του μπαλκονιού, και του μπάρμπεκιου. Κοινώς η Mademoiselle πάει παντού και με τα πάντα. Άσε που μετά τα ροζ φλαμίνγκο, μάλλον οι περιπέτειές της ήταν οι πιο διάσημες φωτογραφίες του καλοκαιριού. 

Η προτροπή για τη δημιουργία της ήταν από γνωστό wine bar του Αθηναϊκού κέντρου. Κανείς όμως δεν περίμενε τη συνέχεια. Η Mademoiselle από το Κτήμα Χαριτάτου στην Κεφαλονιά είναι μια Μαυροδάφνη, θεόξηρη, στην πιο φρέσκια, δροσερή εκδοχή της. Και όταν λέμε δροσερή, το εννοούμε. Απευθείας από τη δεξαμενή, χωρίς πέρασμα από βαρέλι, η Mademoiselle του Κτήματος Χαριτάτου είναι ένα ανάλαφρο κόκκινο κρασί που είναι απολαυστικότατο και δροσερό. Απαλή, λεπτεπίλεπτη, με τρόπους, όπως θα έπρεπε να είναι άλλωστε μια Mademoiselle, πιθανά να είναι η καλύτερη παρέα μέχρι να «έρθει ο χειμώνας».

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΕΝΤΟΝΗ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Πορφυρό χρώμα με μπλε ανταύγειες στο ποτήρι.

Στη μύτη, μέτριας (+) αρωματικής έντασης με ζουμερό φρούτο όπως κεράσι, βύσσινο, βατόμουρο, φρέσκο σύκο, μύρτιλο και βανίλια. Η δάφνη, το μπαχάρι και το πράσινο πιπέρι εμφανίζονται σταδιακά δηλώνοντας πως αυτή είναι μια, φρέσκια μεν, αλλά τυπική μαυροδάφνη.

Στο στόμα είναι μετρίου όγκου, με τραγανή οξύτητα και απαλές τανίνες, όλα σε απόλυτη ισορροπία μεταξύ τους. Το φρούτο (βύσσινο, κεράσι, βατόμουρο) εδώ είναι ελαφρώς πιο άγουρο, αλλά είναι τυλιγμένο με καραμέλα γάλακτος και νύξεις κανέλας. Η έντονα φρουτώδης επίγευση διαρκεί για ώρα.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2018
Αλκοόλ 13 %
Προέλευση Κεφαλονιά
Ποικιλία Μαυροδάφνη
Αρώματα κεράσι, βύσσινο, βατόμουρο, σύκο, μύρτιλο, βανίλια, δάφνη, μπαχάρι, πράσινο πιπέρι
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 14ºC
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

5 + 1 MADEMOISELLE 2018 - ΚΤΗΜΑ ΧΑΡΙΤΑΤΟΥ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Απόλαυσέ τη μόνη της σαν απεριτίφ ή συνδύασέ τη με καλοκαιρινά bbq, συκώτι με καραμελωμένα κρεμύδια και κοτόπουλο γιουβέτσι.

Μακαρόνια με σύκο και προσούτο

 

  • 8 λεπτές φέτες προσούτο
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι (περίπου 1/2 μέτριο κρεμμύδι)
  • 2 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο
  • 1 κουταλιά της σούπας φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και αλάτι
  • 10 φρέσκα, ώριμα σύκα κομμένα στα τέσσερα
  • 1 κουταλιά της σούπας βαλσάμικο ξύδι
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • ζυμαρικά της επιλογής σου (για 2 άτομα)

 

Βάζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό να βράσει. Βράζει γρηγορότερα χωρίς αλάτι. Προσθέστε αλάτι όταν ήδη βράζει.

Παράλληλα και μέχρι το νερό των ζυμαρικών να πάρει βράση, ζεσταίνουμε σε ένα μικρό τηγάνι το λάδι σε μέτρια φωτιά μέχρι να κάψει και στη συνέχεια, τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσει και να γίνει διαφανές, περίπου 5 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε συχνά για περίπου 4 λεπτά.

Προσθέτουμε τα σύκα, το μπαλσάμικο, το πιπέρι και το ξύσμα λεμονιού, ανακατεύοντας απαλά για να αναμειχθούν και χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε έως ότου τα σύκα αρχίσουν να λιώνουν, περίπου 3 λεπτά.

Βράζουμε τα ζυμαρικά μέχρι να είναι "al dente" ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας και στη συνέχεια τα στραγγίζουμε και τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα αδειάζοντας το μείγμα με τα σύκα πάνω τους.

Σερβίρουμε τα ζυμαρικά και γαρνίρουμε κάθε πιάτο με προσούτο.

 

Γαβριήλ Νικολαϊδης
Food and Fashion Blogger
Συνδυασμός με κρασί
Πλούσια λευκά κρασιά και ζουμερά ροζέ. Μέτριες προς μαλακές τανίνες και μαρμελαδένια κυρίως φρούτα θα δουλέψουν καλύτερα στο ροζέ. Το φρούτο άλλωστε θέλει φρούτο!

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}