Το Botilia.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση τους και την Πολιτική Cookies. Κλείσιμο

ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι
Λήξη Καλαθιού:

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια

ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΕΙΟ.
ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΕΒΑΖΕΣ ΜΕΡΙΚΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ;

Mademoiselle Haritatou 2017 - Κτήμα Χαριτάτου
Κτήμα Χαριτάτου

MADEMOISELLE HARITATOU 2017 - ΚΤΗΜΑ ΧΑΡΙΤΑΤΟΥ

  Ελλάδα / Κεφαλονιά
€13,70
11.70
€11,70

Διαθέσιμο μόνο για μέλη του botilia.gr

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ή ΕΙΣΟΔΟΣ

Η Mademoiselle που πάει παντού!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Η Mademoiselle είναι και του αλωνιού και του σαλονιού. Και της παραλίας, και του βουνού. Και του μπαλκονιού, και του μπάρμπεκιου. Κοινώς η Mademoiselle πάει παντού και με τα πάντα. Άσε που μετά τα ροζ φλαμίνγκο, μάλλον οι περιπέτειές της ήταν οι πιο διάσημες φωτογραφίες του καλοκαιριού. Τουλάχιστον στον δικό μου κύκλο… 

Η προτροπή για τη δημιουργία της ήταν από γνωστό wine bar του Αθηναϊκού κέντρου. Κανείς όμως δεν περίμενε τη συνέχεια. Η Mademoiselle του Κτήματος Χαριτάτου από την Κεφαλονιά είναι μια Μαυροδάφνη, θεόξηρη, στην πιο φρέσκια, δροσερή εκδοχή της. Και όταν λέμε δροσερή, το εννοούμε. Απευθείας από τη δεξαμενή, χωρίς πέρασμα από βαρέλι, η Mademoiselle Haritatou του Κτήματος Χαριτάτου είναι ένα ανάλαφρο κόκκινο κρασί που είναι απολαυστικότατο και δροσερό. Απαλή, λεπτεπίλεπτη, με τρόπους, όπως θα έπρεπε να είναι άλλωστε μια Mademoiselle, πιθανά να είναι η καλύτερη παρέα μέχρι να «έρθει ο χειμώνας».

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑ

ΠΟΛΥ ΦΡΟΥΤΩΔΕΣ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Πορφυρό χρώμα με μπλε ανταύγειες στο ποτήρι.

Στη μύτη, μέτριας (+) αρωματικής έντασης με ζουμερό φρούτο όπως κεράσι, βύσσινο, βατόμουρο, φρέσκο σύκο, μύρτιλο και βανίλια. Η δάφνη, το μπαχάρι και το πράσινο πιπέρι εμφανίζονται σταδιακά δηλώνοντας πως αυτή είναι μια, φρέσκια μεν, αλλά τυπική μαυροδάφνη.

Στο στόμα είναι μετρίου όγκου, με τραγανή οξύτητα και απαλές τανίνες, όλα σε απόλυτη ισορροπία μεταξύ τους. Το φρούτο (βύσσινο, κεράσι, βατόμουρο) εδώ είναι ελαφρώς πιο άγουρο, αλλά είναι τυλιγμένο με καραμέλα γάλακτος και νύξεις κανέλας. Η έντονα φρουτώδης επίγευση διαρκεί για ώρα.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2017
Αλκοόλ 13 %
Προέλευση Κεφαλονιά
Ποικιλία Μαυροδάφνη
Αρώματα κεράσι, βύσσινο, βατόμουρο, σύκο, μύρτιλο, βανίλια, δάφνη, μπαχάρι, πράσινο πιπέρι
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 14ºC
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

MADEMOISELLE HARITATOU 2017 - ΚΤΗΜΑ ΧΑΡΙΤΑΤΟΥ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Απόλαυσέ τη μόνη της σαν απεριτίφ ή συνδύασέ τη με καλοκαιρινά bbq, συκώτι με καραμελωμένα κρεμύδια και κοτόπουλο γιουβέτσι.

Μακαρόνια με σύκο και προσούτο


  • 8 λεπτές φέτες προσούτο
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι (περίπου 1/2 μέτριο κρεμμύδι)
  • 2 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο
  • 1 κουταλιά της σούπας φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και αλάτι
  • 10 φρέσκα, ώριμα σύκα κομμένα στα τέσσερα
  • 1 κουταλιά της σούπας βαλσάμικο ξύδι
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • ζυμαρικά της επιλογής σου (για 2 άτομα)

 

Βάζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό να βράσει. Βράζει γρηγορότερα χωρίς αλάτι. Προσθέστε αλάτι όταν ήδη βράζει.

Παράλληλα και μέχρι το νερό των ζυμαρικών να πάρει βράση, ζεσταίνουμε σε ένα μικρό τηγάνι το λάδι σε μέτρια φωτιά μέχρι να κάψει και στη συνέχεια, τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσει και να γίνει διαφανές, περίπου 5 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε συχνά για περίπου 4 λεπτά.

Προσθέτουμε τα σύκα, το μπαλσάμικο, το πιπέρι και το ξύσμα λεμονιού, ανακατεύοντας απαλά για να αναμειχθούν και χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε έως ότου τα σύκα αρχίσουν να λιώνουν, περίπου 3 λεπτά.

Βράζουμε τα ζυμαρικά μέχρι να είναι "al dente" ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας και στη συνέχεια τα στραγγίζουμε και τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα αδειάζοντας το μείγμα με τα σύκα πάνω τους.

Σερβίρουμε τα ζυμαρικά και γαρνίρουμε κάθε πιάτο με προσούτο.

 

Γαβριήλ Νικολαϊδης
Food and Fashion Blogger
Συνδυασμός με κρασί
Πλούσια λευκά κρασιά και ζουμερά ροζέ. Μέτριες προς μαλακές τανίνες και μαρμελαδένια κυρίως φρούτα θα δουλέψουν καλύτερα στο ροζέ. Το φρούτο άλλωστε θέλει φρούτο!

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}