ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 5 Έτη
70k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.800.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Malbec 2022 - Catena Zapata
Catena Zapata

MALBEC 2022 - CATENA ZAPATA

  Αργεντινή / Mendoza
€21,60
€18,20
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Ένα Malbec-εγγύηση, από το διασημότερο οινοποιείο της Αργεντινής!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

To Catena Malbec 2022 Catena Zapata είναι ένα Malbec από το πιο δημοφιλές wine brand για το 2020, σύμφωνα με το Drinks International. Παράλληλα είναι ένα ζουμερό, πλούσιο και εξαιρετικά καλοφτιαγμένο Malbec από τον maitre του είδους που φημίζεται για την μικρή τιμή, τη μεγάλη ποιότητα και τη σταθερότητά του όλα αυτά τα χρόνια. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί πως σε εξετάσεις με τυφλές δοκιμές όπως στο Court of Master Sommeliers και στο Master of Wine το συναντάμε συχνά σαν ένα από τα πιο τυπικά και αναγνωρίσιμα δείγματα της ποικιλίας.

Το οινοποιείο Catena Zapata ιδρύθηκε το 1902 από τον Nicola Catena και ξεχώρισε για τον τρόπο με τον οποίο ανέδειξε τα εξαιρετικά terroir των πολύ μεγάλων υψομέτρων, στους πρόποδες των Άνδεων, στη Mendoza. Χάρη σε αυτόν, τα κρασιά της Αργεντινής και η ποικιλία Malbec, μπήκαν στον παγκόσμιο οινικό χάρτη με πολύ πρωτοποριακό τρόπο! Σήμερα το οινοποιείο διοικεί η 4η γενιά της οικογένειας και με τη φιλοσοφία των «High Altitude Vineyards», έγινε τεράστιο όνομα στην Αργεντίνικη αμπελουργία και από τους μεγαλύτερους ιδιοκτήτες αμπελώνων της περιοχής.

Το Catena Malbec 2022 Catena Zapata είναι χαρμάνι όχι σταφυλιών, αλλά αμπελιών! Προέρχεται από τους αμπελώνες Lunlunta, El Cepillo και Gualtallary, σε υψόμετρο να φτάνει τα 1500 μέτρα, ενώ η σύσταση του εδάφους και η άριστες συνθήκες καλλιέργειας μας δίνουν σταφύλια ποιότητας επιπέδου Grand Cru! Οι χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν, ωριμάζουν τα Malbec άριστα, ενώ η ζύμωση με άγριες ζύμες για και η εκχύλιση για 19-20 ημέρες ενισχύει τη δομή και τον χαρακτήρα του κρασιού. Το κρασί ωριμάζει για 12 μήνες σε δρύινα βαρέλια (1ης, 2ης και 3ης χρήσης) και αυτό του δίνει πολυπλοκότητα, διατηρώντας τον ζουμερό φρουτένιο χαρακτήρα!

Όλα τα παραπάνω γίνονται με τις ευλογίες της Laura Catena και του επικεφαλή οινοποιού, Alejandro Vigil και εσύ όπως και εμείς, θα τους είσαι ευγνώμων!

Μην περιμένεις άλλο, βάλε ένα ποτήρι και απόλαυσέ το με αρνίσια παιδάκια ή μπριζόλες στη σχάρα!

ΧΡΩΜΑ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΕΝΤΟΝΗ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Το Catena Malbec 2022 έχει βαθύ ρουμπινί χρώμα με μωβ ανταύγειες.  Στη μύτη έχει έντονα αρώματα μαύρων φρούτων όπως δαμάσκηνο, blueberry μύρτιλο και μαύρο κεράσι. Μετά από λίγο διακρίνονται αρώματα καπνού, σοκολάτας και βανίλιας, με πολύ απαλές νότες πιπεράτης λεβάντας!

Στο στόμα είναι γεμάτο, με μέτριες αλλά βελούδινες ταννίνες και τραγανή οξύτητα. Ώριμα μαύρα φρούτα κυρίως δαμάσκηνα και βατόμουρα μπλέκονται με νότες καπνού, βανίλιας, λεβάντας και μαύρης σοκολάτας.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2022
Αλκοόλ 13.5%
Προέλευση Mendoza, Αργεντινή
Ποικιλία Malbec
Αρώματα Δαμάσκηνο, blueberries, μύρτιλο, βύσσινο, μαύρο κεράσι, καπνός, σοκολάτα, βανίλια, λεβάντα
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 12 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16°C
Παλαίωση 8+ χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

MALBEC 2022 - CATENA ZAPATA

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με rib eye medium rare, burger με καραμελωμένα κρεμύδια και μπέικον, ή spare ribs με bbq sauce.

Roast beef με μπαχαρικά και σάλτσα κόκκινου κρασιού

  • 2 κουταλιές πιπέρι σε κόκκους
  • 2 κουταλιές σπόρους μουστάρδας λευκούς ή μαύρους
  • 2 κουταλιές σπόρους μάραθου
  • 1.5 κιλό φιλέτο βοδινού
  • 2 κουταλιές εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά μουστάρδα ολικής αλέσεως ή Αγγλικού τύπου (κατα προτίμηση χωρίς γλουτένη)
  • 3 χοντροκομμένα κόκκινα κρεμμύδια μαζί με τις φλούδες
  • Λίγο θυμάρι

Για τη σάλτσα:

  • 2 κουταλιές εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
  • 1.5 με 2 κουταλάκια κορν φλάουρ
  • 2 κύβους βοδινού
  • 3-4 κουταλιές ζελέ φραγκοστάφυλο
  • 400ml κόκκινο κρασί

 

  1. Δύο ημέρες πριν, αλέστε το πιπέρι και τους σπόρους χρησιμοποιώντας ένα γουδί. Αλοίψτε το φιλέτο με τη μουστάρδα και έπειτα κυλήστε το στο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σκεπάστε με μια ζελατίνα και τοποθετήστε το στο ψυγείο.
  2. Δύο ώρες πριν ξεκινήσετε το μαγείρεμα, βγάλτε το κρέας από το ψυγείο ώστε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  3. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180C. Τοποθετήστε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και τσιγαρίστε το κρέας μέχρι να αποκτήσει ένα όμορφο καφέ χρώμα. Χρησιμοποιείστε τα κρεμμύδια στη γάστρα σαν βάση στην οποία θα τοποθετήσετε το κρέας. Ψήστε για 20 λεπτά για μέτρια ψημένο ή 35 λεπτά για καλοψημένο βοδινό.
  4. Βγάλτε το βοδινό από τη γάστρα και τοποθετήστε το σε μια πιατέλα καλυμμένο με αλουμινόχαρτο για 30 λεπτά για να μην κρυώσει. Βάλτε τη γάστρα στην εστία και μαζί με τα κρεμμύδια και τους χυμούς του κρέατος, τοποθετήστε το κορν φλάουρ και τους κύβους βοδινού ψιλοκομμένους. Ανακατέψτε το ζελέ και σταδιακά ρίξτε το κρασί ανακατεύοντας. Σιγοβράστε μέχρι να ελαττωθεί λίγο η ποσότητα. Σουρώστε τη σάλτσα κρατώντας εκτός τα κρεμμύδια. Κόψτε σε φέτες το βοδινό, αρωματίστε το με το θυμάρι και σερβίρετε με τη σάλτσα του κόκκινου κρασιού.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}