ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Malbec 2021 - Catena Zapata
Catena Zapata

MALBEC 2021 - CATENA ZAPATA

  Αργεντινή / Mendoza
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Το Malbec από τους Grand Cru αμπελώνες, που εξαφανίζεται αμέσως μόλις κυκλοφορήσει!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Θέλεις να δοκιμάσεις ένα Malbec από το πιο δημοφιλές brand κρασιού του κόσμου για το 2020, σύμφωνα με την Drinks International; Ναι, θέλεις!

Το οινοποιείο Catena Zapata ιδρύθηκε το 1902 από τον Nicola Catena και ξεχώρισε για τον τρόπο με τον οποίο ανέδειξε τα εξαιρετικά terroir των πολύ μεγάλων υψομέτρων, στους πρόποδες των Άνδεων, στη Mendoza. Χάρη σε αυτόν, τα κρασιά της Αργεντινής και η ποικιλία Malbec, μπήκαν στον παγκόσμιο οινικό χάρτη με πολύ πρωτοποριακό τρόπο! Σήμερα το οινοποιείο διοικεί η 4η γενιά της οικογένειας και με τη φιλοσοφία των «High Altitude Vineyards», έγινε τεράστιο όνομα στην Αργεντίνικη αμπελουργία και από τους μεγαλύτερους ιδιοκτήτες αμπελώνων της περιοχής.

Το Catena Malbec, είναι χαρμάνι όχι σταφυλιών, αλλά αμπελιών! Προέρχεται από τους αμπελώνες Lunlunta, El Cepillo και Gualtallary, σε υψόμετρο να φτάνει τα 1500 μέτρα, ενώ η σύσταση του εδάφους και η άριστη καλλιέργειά τους, τους τοποθετεί πια στην κατηγορία Grand Cru! Οι χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν, ωριμάζουν τα Malbec άριστα, ενώ ο τμηματικός τρύγος και η 5ήμερη παραμονή των σταφυλιών σε χαμηλές θερμοκρασίες, δίνουν στο κρασί αρώματα μεθυστικά! Η ζύμωση με άγριες ζύμες για 12 ημέρες και η εκχύλιση για 19-20 ημέρες ενισχύει τη δομή του. Το κρασί παραμένει για 12 μήνες σε βαρέλια (1ης, 2ης και 3ης χρήσης) που επιλεγμένα για το συγκεκριμένο αμπελώνα και τρύγο και αυτό του δίνει πολυπλοκότητα και ζουμερό φρουτένιο χαρακτήρα!

Όλα τα παραπάνω γίνονται με τις ευλογίες της Laura Catena και του επικεφαλή οινοποιού, Alejandro Vigil και εσύ όπως και εμείς, θα τους είσαι ευγνώμων!

Μην περιμένεις άλλο, βάλε ένα ποτήρι και απόλαυσέ το με αρνίσια παιδάκια ή μπριζόλες στη σχάρα! Έχεις ατομική ευθύνη να το κρατήσεις για τα επόμενα 10 χρόνια. Έχουμε πληροφορίες πως θα είναι εξαιρετικό και στα είκοσι. Τυχαία νομίζεις το οινοποιείο σαρώνει τα βραβεία; Καθόλου τυχαία και όταν το πιείς θα καταλάβεις…

Είπαμε ότι όταν αυτό το Malbec κυκλοφορήσει όποιος πρόλαβε, πρόλαβε? Ναι το είπαμε. Ε, τι περιμένεις;!

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Το Catena Malbec Zapata έχει βαθύ ρουμπινί χρώμα με μωβ ανταύγειες.  Στη μύτη είναι έντονα αρώματα μαύρων φρούτων, δαμάσκηνο, blueberries, μύρτιλο, βύσσινο, μαύρο κεράσι. Μετά από λίγο διακρίνονται αρώματα καπνού, σοκολάτας και βανίλιας, με πολύ απαλές νότες πιπεράτης λεβάντας!

Στο στόμα είναι γεμάτο, με πολλές αλλά μεταξωτές ταννίνες και μέτρια προς χαμηλή οξύτητα. Ώριμα μαύρα φρούτα κυρίως δαμάσκηνα και βατόμουρα, με νότες καπνού, βανίλιας. Απαλά αρώματα λεβάντας και μαύρης σοκολάτας στην επίγευση.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2021
Αλκοόλ 13.5%
Προέλευση Mendoza, Αργεντινή
Ποικιλία Malbec
Αρώματα Δαμάσκηνο, blueberries, μύρτιλο, βύσσινο, μαύρο κεράσι, καπνός, σοκολάτα, βανίλια, λεβάντα
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 12 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16°C
Παλαίωση 8+ χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

MALBEC 2021 - CATENA ZAPATA

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με rib eye medium rare, ένα φιλέτο μοσχαρίσιο με σάλτσα κόκκινων φρούτων, burger με καραμελωμένα κρεμύδια και μπέικον, ή spare ribs με bbq sauce.

Roast beef με μπαχαρικά και σάλτσα κόκκινου κρασιού

  • 2 κουταλιές πιπέρι σε κόκκους
  • 2 κουταλιές σπόρους μουστάρδας λευκούς ή μαύρους
  • 2 κουταλιές σπόρους μάραθου
  • 1.5 κιλό φιλέτο βοδινού
  • 2 κουταλιές εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά μουστάρδα ολικής αλέσεως ή Αγγλικού τύπου (κατα προτίμηση χωρίς γλουτένη)
  • 3 χοντροκομμένα κόκκινα κρεμμύδια μαζί με τις φλούδες
  • Λίγο θυμάρι

Για τη σάλτσα:

  • 2 κουταλιές εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
  • 1.5 με 2 κουταλάκια κορν φλάουρ
  • 2 κύβους βοδινού
  • 3-4 κουταλιές ζελέ φραγκοστάφυλο
  • 400ml κόκκινο κρασί

 

  1. Δύο ημέρες πριν, αλέστε το πιπέρι και τους σπόρους χρησιμοποιώντας ένα γουδί. Αλοίψτε το φιλέτο με τη μουστάρδα και έπειτα κυλήστε το στο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σκεπάστε με μια ζελατίνα και τοποθετήστε το στο ψυγείο.
  2. Δύο ώρες πριν ξεκινήσετε το μαγείρεμα, βγάλτε το κρέας από το ψυγείο ώστε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  3. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180C. Τοποθετήστε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και τσιγαρίστε το κρέας μέχρι να αποκτήσει ένα όμορφο καφέ χρώμα. Χρησιμοποιείστε τα κρεμμύδια στη γάστρα σαν βάση στην οποία θα τοποθετήσετε το κρέας. Ψήστε για 20 λεπτά για μέτρια ψημένο ή 35 λεπτά για καλοψημένο βοδινό.
  4. Βγάλτε το βοδινό από τη γάστρα και τοποθετήστε το σε μια πιατέλα καλυμμένο με αλουμινόχαρτο για 30 λεπτά για να μην κρυώσει. Βάλτε τη γάστρα στην εστία και μαζί με τα κρεμμύδια και τους χυμούς του κρέατος, τοποθετήστε το κορν φλάουρ και τους κύβους βοδινού ψιλοκομμένους. Ανακατέψτε το ζελέ και σταδιακά ρίξτε το κρασί ανακατεύοντας. Σιγοβράστε μέχρι να ελαττωθεί λίγο η ποσότητα. Σουρώστε τη σάλτσα κρατώντας εκτός τα κρεμμύδια. Κόψτε σε φέτες το βοδινό, αρωματίστε το με το θυμάρι και σερβίρετε με τη σάλτσα του κόκκινου κρασιού.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}