ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Malbec 2020 - Catena Zapata Nicasia Vineyard
Catena Zapata

MALBEC 2020 - CATENA ZAPATA NICASIA VINEYARD

  Αργεντινή / Mendoza
€90,10
€74,50
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Ένας ύμνος στο Malbec με 96 βαθμούς από τον Robert Parker!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Catena Zapata Nicasia Vineyard Malbec του 2020 είναι ένας ύμνος στο Malbec, που ξεχωρίζει για την εντυπωσιακή συμπύκνωση φρούτου, την πολυπλοκότητα και την ποιότητά του. Κάθε χρόνο λαμβάνει εντυπωσιακές βαθμολογίες και συγκεκριμένα, η χρονιά του 2020 έχει λάβει 96 βαθμούς από τον Robert Parker, 94 βαθμούς από το Wine Enthusiast και τον Tim Atkin MW. Το καλύτερο από όλα όμως είναι πως με το που το βάλεις στο ποτήρι σου και το δοκιμάσεις θα σκεφτείς και εσύ, όπως κι εμείς, πως για αυτό το κρασί θα πλήρωνες άνετα τα διπλά. Ναι είναι και τόσο καλό και τόσο value for money.   

Το κρασί προέρχεται από την κοιλάδα Uco στη Μεντόζα της Αργεντινής, μια περιοχή γνωστή για την παραγωγή υψηλής ποιότητας Malbec, λόγω του μοναδικού κλίματος και του εδάφους της. Ένα ακόμα σημαντικό κομμάτι, το οποίο μάλιστα ανέδειξε ο Catena, είναι τα μεγάλα υψόμετρο της περιοχής που ευθύνονται για κρασιά με πυκνό φρούτο, έντονο αρωματικό προφίλ αλλά και ζωντανή οξύτητα. 

Συγκεκριμένα, το Catena Zapata Nicasia Vineyard Malbec του 2020 προέρχεται από τον αμπέλωνα Nicasia, στα 1.095 μ.  της κοιλάδας Uco, από αμπέλια που φυτεύτηκαν το 1996. Έπειτα χρησιμοποιείται κρυοεκχύλιση για να πάρουν χρώμα και αρώματα χωρίς ταννίνες και  στη συνέχεια, ο χυμός ζυμώνει για περίπου 18-22 ημέρες. Ο χρόνος και η θερμοκρασία της εκχύλισης κατά και μετά τη ζύμωση δίνουν στο κρασί αδιαπέραστο βιολετί χρώμα και πλούσιες ταννίνες για μακρόχρονη παλαίωση. Τέλος το κρασί ωριμάζει για 16-21 μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια. Το αποτέλεσμα είναι ένα premium και πλούσιο Malbec, ικανό να εξελιχθεί μοναδικά στο χρόνο προσφέροντας μεγάλες συγκινήσεις. 

Κάνε δυο φιάλες Catena Zapata Nicasia Vineyard Malbec 2020 δικές σου, μια για τώρα και μια για το 2033!  

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΕΝΤΟΝΗ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Έχει σκούρο βιολετί χρώμα και σύνθετα αρώματα ώριμων μαύρων και κόκκινων μούρων, κερασιού, δαμάσκηνου, πλαισιωμένα από μια πινελιά γαλλικής δρυός. Νότες μωβ λουλουδιών, γραφίτη και σοκολάτας συμπληρώνουν το εντυπωσιακό μπουκέτο.

Στο στόμα είναι εκφραστικό, με νότες μύρτιλου, βατόμουρου, μπαχαρικών, δρυός και μεσογειακών βοτάνων. Έχει γεμάτο σώμα, ζωηρή οξύτητα και πλούσιες αλλά ώριμες ταννίνες. 

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2020
Αλκοόλ 13.5%
Προέλευση Mendoza, Αργεντινή
Ποικιλία Malbec
Αρώματα ώριμα μαύρα και κόκκινα μούρα, κεράσι, δαμάσκηνο, μωβ λουλούδια, γραφίτης, σοκολάτα
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 16-21 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16°C
Παλαίωση 8+ χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

MALBEC 2020 - CATENA ZAPATA NICASIA VINEYARD

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασε το με wagyu burger με παλαιωμένο cheddar και καραμελωμένο κρεμμύδι, picanha με σάλτσα chimichurri και μοσχαρίσιο σουβλάκι μαριναρισμένο με σόγια και μέλι.  

Roast beef με μπαχαρικά και σάλτσα κόκκινου κρασιού

  • 2 κουταλιές πιπέρι σε κόκκους
  • 2 κουταλιές σπόρους μουστάρδας λευκούς ή μαύρους
  • 2 κουταλιές σπόρους μάραθου
  • 1.5 κιλό φιλέτο βοδινού
  • 2 κουταλιές εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά μουστάρδα ολικής αλέσεως ή Αγγλικού τύπου (κατα προτίμηση χωρίς γλουτένη)
  • 3 χοντροκομμένα κόκκινα κρεμμύδια μαζί με τις φλούδες
  • Λίγο θυμάρι

Για τη σάλτσα:

  • 2 κουταλιές εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
  • 1.5 με 2 κουταλάκια κορν φλάουρ
  • 2 κύβους βοδινού
  • 3-4 κουταλιές ζελέ φραγκοστάφυλο
  • 400ml κόκκινο κρασί

 

  1. Δύο ημέρες πριν, αλέστε το πιπέρι και τους σπόρους χρησιμοποιώντας ένα γουδί. Αλοίψτε το φιλέτο με τη μουστάρδα και έπειτα κυλήστε το στο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σκεπάστε με μια ζελατίνα και τοποθετήστε το στο ψυγείο.
  2. Δύο ώρες πριν ξεκινήσετε το μαγείρεμα, βγάλτε το κρέας από το ψυγείο ώστε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  3. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180C. Τοποθετήστε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και τσιγαρίστε το κρέας μέχρι να αποκτήσει ένα όμορφο καφέ χρώμα. Χρησιμοποιείστε τα κρεμμύδια στη γάστρα σαν βάση στην οποία θα τοποθετήσετε το κρέας. Ψήστε για 20 λεπτά για μέτρια ψημένο ή 35 λεπτά για καλοψημένο βοδινό.
  4. Βγάλτε το βοδινό από τη γάστρα και τοποθετήστε το σε μια πιατέλα καλυμμένο με αλουμινόχαρτο για 30 λεπτά για να μην κρυώσει. Βάλτε τη γάστρα στην εστία και μαζί με τα κρεμμύδια και τους χυμούς του κρέατος, τοποθετήστε το κορν φλάουρ και τους κύβους βοδινού ψιλοκομμένους. Ανακατέψτε το ζελέ και σταδιακά ρίξτε το κρασί ανακατεύοντας. Σιγοβράστε μέχρι να ελαττωθεί λίγο η ποσότητα. Σουρώστε τη σάλτσα κρατώντας εκτός τα κρεμμύδια. Κόψτε σε φέτες το βοδινό, αρωματίστε το με το θυμάρι και σερβίρετε με τη σάλτσα του κόκκινου κρασιού.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}