ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2019, 2020, 2021 & 2022
50k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Malbec Vina Extrema Los Chacayes 2019 - Matias Riccitelli
Matias Riccitelli

MALBEC VINA EXTREMA LOS CHACAYES 2019 - MATIAS RICCITELLI

  Αργεντινή / Mendoza
€66,20
€58,50
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΙΑΣΤΕΙΣ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Συμπύκνωση, πολυπλοκότητά και 95pts από Tim Atkin!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Vinas Extremas - Vino de Los Chacayes Matias Riccitelli είναι ένα Malbec που τσακίζει κόκκαλα με τη συμπύκνωση και την πολυπλοκότητά του. Ενθουσίασε μάλιστα τόσο πολύ τον Tim Atkin που του έδωσε 95pts. Με τα μάτια κλειστά αυτό το κρασί θυμίζει παλαιό κόσμο και όχι νέο, γιατί έχει μια διαχρονική κομψότητα και μια αιθέρια δομή που θα μας έφερνε στο μυαλό περισσότερο Γαλλία. Όλα αυτά μάλλον οφείλονται στο τρελό υψόμετρο (1500) και στον ακόμα πιο τρελό οινοποιό πίσω από αυτό.

Λοιπόν άκου πως έχει η ιστορία. Ο Matias Riccitelli, γέννημα – θρέμμα του Cafayate, ζούσε από την αρχή της ζωής του μέσα στο κρασί. Δεν θα μπορούσε να γίνει αλλιώς εξάλλου αφού πατέρας του είναι ο θρύλος του Αργεντινού κρασιού, Jorge Riccitelli. Δούλεψε μαζί του αλλά ταξίδεψε όλο τον κόσμο για να ικανοποιήσει την περιέργειά του και να ανακαλύψει νέους δρόμους και μονοπάτια. Όταν αποφάσισε να επιστρέψει στην Αργεντινή έφτιαξε το δικό του οινοποιείο και εκεί κάνει κρασιά πολύ ιδιαίτερα, σε απόλυτη αρμονία με την γη και τον τόπο και με απαράμιλλη κομψότητα. Ένα από αυτά είναι το Vinas Extremas - Vino de Los Chacayes Matias Riccitelli. Τα σταφύλια προέρχονται από έναν αμπελώνα, στο υψηλότερο άκρο της Uco Valley, σε υψόμετρο 1500 μέτρων. Τα σταφύλια μαζεύονται με το χέρι και το κρασί ζυμώνει με γηγενείς ζύμες σε τσιμεντένιες δεξαμενές και έπειτα ωριμάζει σε γαλλικά δρύινα βαρέλια, διαφορετικών χρήσεων, για 16 μήνες. Το αποτέλεσμα έχει πυκνό μαύρο φρούτο, ανθικό χαρακτήρα και απίστευτη φινέτσα.

Οι φιάλες είναι ελάχιστες, λιγότερες από 30, απλά σε ενημερώνουμε!

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Το Vinas Extremas - Vino de Los Chacayes Matias Riccitelli έχει βαθύ μωβ χρώμα και μεθυστικά αρώματα μύρτιλου, δαμάσκηνου, μαύρου μούρου, ευκάλυπτου, βιολέτας, λεβάντας, κέδρου, δέρματος, βανίλιας, πιπεριού, αστεροειδή γλυκάνισου και σοκολάτας.

Στο στόμα είναι πυκνό και πλούσιο, με τονισμένη οξύτητα και μέτριες αλλά ώριμες τανίνες. Ώριμα μαύρα φρούτα μπλέκονται με νότες τσαγιού, πιπεριού, κακάο, λεβάντας, βανίλιας, μπαχαριού και βιολέτας.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2019
Αλκοόλ 14%
Προέλευση Mendoza, Αργεντινή
Ποικιλία Malbec
Αρώματα Μύρτιλο, δαμάσκηνο, μαύρο μούρο, ευκάλυπτο, βιολέτα, λεβάντα, κέδρο, δέρμα, βανίλια, πιπέρι, σοκολάτα
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 16 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16°C
Παλαίωση 8 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

MALBEC VINA EXTREMA LOS CHACAYES 2019 - MATIAS RICCITELLI

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Ταιριάζει με σιγομαγειρεμένο αρνίσιο κότσι με κόκκινο κρασί και βότανα, μάγουλα μοσχαρίσια bourguignon, στηθοπλευρές με five spice και hoisin sauce

Osso Bucco με gremolata και ριζότο Milanese

Για το Osso Bucco
• 4 χοντρές φέτες βοδινό μπούτι
• 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
• 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
• 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
• 4 καρότα, κομμένα σε χοντρές φέτες
• 1 κονσέρβα ντομάτες
• 1 λίτρο φρέσκο ζωμό κρέατος ( ή 1 κύβο ζωμό βοδινού διαλυμένο σε 1 λίτρο νερό)
• 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας 
• 1 φύλλο δάφνης


για το ριζότο 
• 75g βούτυρο
• 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
• 250g ρύζι για ριζότο
• 1 πρέζα σαφράν
• 850ml ζωμός κοτόπουλου
• 60g Παρμεζάνα, ψιλοτριμμένη


για την gremolata 
• ξύσμα από 1 λεμόνι
• καλή χούφτα ψιλοκομμένο μαϊντανό
• 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο τριμμένο



1. Για το osso bucco: Ζεσταίνουμε λίγο λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι. Αλείφουμε το κρέας με το αλεύρι, το βάζουμε στο τηγάνι μόλις αυτό κάψει και το αφήνουμε έως ότου ροδίσει και από τις δύο πλευρές. Το αφαιρούμε και προσθέτουμε στο τηγάνι το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα καρότα. Τα μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Βάλτε το μείγμα σε μια κατσαρόλα με καπάκι, προσθέστε τις ντομάτες, το ζωμό, τον πελτέ ντομάτας και τη δάφνη, και αφήστε το να βράσει για 10 λεπτά σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας συχνά. Μειώστε τη θερμότητα ώστε να σιγοβράζει, προσθέστε το κρέας, κλείστε την κατσαρόλα με το καπάκι και αφήστε το για 4 έως 5 ώρες ή μέχρι να γίνει το κρέας πολύ τρυφερό. Αλατοπιπερώστε και είναι έτοιμο. Αναμειγνύουμε τα συστατικά της gremolata και την κρατάμε για το σερβίρισμα.


2. Για το ριζότο: Λιώστε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και σοτάρετε το κρεμμύδι για 5 λεπτά. Προσθέστε το ρύζι και μαγειρέψτε για λίγα λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην κολλήσει στο τηγάνι. Προσθέστε το σαφράν στο ζωμό κοτόπουλο, ανακατέψτε το καλά και προσθέστε στο τηγάνι μια κουταλιά κάθε φορά. Ανακατεύετε συνεχώς, έως ότου πιει το ζωμό και προσθέστε την επόμενη κουταλιά. Μετά από 20 λεπτά, ελέγξτε αν έχει μαγειρευτεί το ρύζι - θα πρέπει να οι κόκκοι να εξακολουθούν να έχουν μια πολύ μικρή τραγανότητα. Μόλις είναι έτοιμο, προσθέστε την παρμεζάνα και άφθονα καρυκεύματα. 

Για να σερβίρετε, απλώστε την gremolata πάνω από το κρέας και προσθέστε το ριζότο στο πλάι.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}