Το οινοποιείο Catena Zapata, με τη σειρά La Marchigiana, εξυμνεί τον παραδοσιακό τρόπο οινοποίησης και είναι αφιερωμένη στις μεθόδους που κληρονόμησε από τους προγόνους του ο Nicola Catena. Αν έχεις δοκιμάσει καμιά 10αριά αργεντίνικα Malbec και τώρα σκέφτεσαι, σιγά ένα ακόμα, πρέπει να μας πιστέψεις πως εδώ μιλάμε για κάτι διαφορετικό. Το ιδανικό πάντρεμα Νέου και Παλαιού Κόσμου, σε ένα μοναδικό Malbec που πρέπει σίγουρα να δοκιμάσεις!
Η ιστορία του οινοποιείου πάει πίσω στο 1898, όταν ο Nicola Catena από το Le Marche της Ιταλίας, εγκαταστάθηκε στη Mendoza της Αργεντινής με σκοπό να μεγαλουργήσει και τα κατάφερε. Το 1902 ίδρυσε το Catena Zapata και ξεχώρισε για τον τρόπο που ανέδειξε τα εξαιρετικά terroir των πολύ μεγάλων υψομέτρων, στους πρόποδες των Άνδεων. Εκεί ανακάλυψε πως η μέση θερμοκρασία και οι περιβαλλοντικές συνθήκες, δημιουργούσαν την τέλεια ωρίμανση των σταφυλιών, ενώ καλλιεργούσε κάθε αμπελοτεμάχιο ξεχωριστά, με σκοπό την πλήρη ανάδειξη της αυθεντικής έκφρασης του φρούτου.
Στο project La Marchigiana συνδυάζει τον παραδοσιακό χειρωνακτικό τρύγο και τη φυσική οινοποίηση, του Marche, με τη ζύμωση μέσα σε πήλινα δοχεία με γηγενείς ζύμες, που εφάρμοζαν στο Cuyo της Αργεντινής. Το Malbec προέρχεται από τους αμπελώνες Gualtallary, όπου καλλιεργείται με βιολογικές και βιοδυναμικές πρακτικές και μετά τη ζύμωση, που διαρκεί 14 ημέρες, παραμένει για 4 μήνες μέσα στους αμφορείς και εμφιαλώνεται χωρίς θειώδη. Το αποτέλεσμα; Καθαρό ζουμερό φρούτο, δομή, πολυπλοκότητα και απολαυστική φρεσκάδα!
Δοκίμασέ το όσο ακόμα προλαβαίνεις!