ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Malbec "La Marchigiana" 2022 - Catena Zapata
Catena Zapata

MALBEC "LA MARCHIGIANA" 2022 - CATENA ZAPATA

  Αργεντινή / Mendoza
€23,90
€21,10
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Τέτοιο Malbec δεν έχεις ξαναδοκιμάσει!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το οινοποιείο Catena Zapata, με τη σειρά La Marchigiana, εξυμνεί τον παραδοσιακό τρόπο οινοποίησης και είναι αφιερωμένη στις μεθόδους που κληρονόμησε από τους προγόνους του ο Nicola Catena. Αν έχεις δοκιμάσει καμιά 10αριά αργεντίνικα Malbec και τώρα σκέφτεσαι, σιγά ένα ακόμα, πρέπει να μας πιστέψεις πως εδώ μιλάμε για κάτι διαφορετικό. Το ιδανικό πάντρεμα Νέου και Παλαιού Κόσμου, σε ένα μοναδικό Malbec που πρέπει σίγουρα να δοκιμάσεις!

Η ιστορία του οινοποιείου πάει πίσω στο 1898, όταν ο Nicola Catena από το Le Marche της Ιταλίας, εγκαταστάθηκε στη Mendoza της Αργεντινής με σκοπό να μεγαλουργήσει και τα κατάφερε. Το 1902 ίδρυσε το Catena Zapata και ξεχώρισε για τον τρόπο που ανέδειξε τα εξαιρετικά terroir των πολύ μεγάλων υψομέτρων, στους πρόποδες των Άνδεων. Εκεί ανακάλυψε πως η μέση θερμοκρασία και οι περιβαλλοντικές συνθήκες, δημιουργούσαν την τέλεια ωρίμανση των σταφυλιών, ενώ καλλιεργούσε κάθε αμπελοτεμάχιο ξεχωριστά, με σκοπό την πλήρη ανάδειξη της αυθεντικής έκφρασης του φρούτου.

Στο project La Marchigiana συνδυάζει τον παραδοσιακό χειρωνακτικό τρύγο και τη φυσική οινοποίηση, του Marche, με τη ζύμωση μέσα σε πήλινα δοχεία με γηγενείς ζύμες, που εφάρμοζαν στο Cuyo της Αργεντινής. Το Malbec προέρχεται από τους αμπελώνες Gualtallary, όπου καλλιεργείται με βιολογικές και βιοδυναμικές πρακτικές και μετά τη ζύμωση, που διαρκεί 14 ημέρες, παραμένει για 4 μήνες μέσα στους αμφορείς και εμφιαλώνεται χωρίς θειώδη. Το αποτέλεσμα; Καθαρό ζουμερό φρούτο, δομή, πολυπλοκότητα και απολαυστική φρεσκάδα!

Δοκίμασέ το όσο ακόμα προλαβαίνεις!

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Στο ποτήρι είναι βαθύ πορφυρό. Έντονα φρουτώδης και πολύπλοκος χαρακτήρας. Μαύρο κεράσι, δαμάσκηνο, βύσσινο, μύρτιλο, βατόμουρο, μοσχοκάρυδο, γλυκάνισος, και βιολέτα, με νύξεις μαύρης σοκολάτας, κόκκων καφέ, βρεγμένης γης και βανίλιας.

Πλούσιο στο στόμα με λεπτόκοκκες καλά δουλεμένες τανίνες και ισορροπημένη οξύτητα. Βύσσινο, μύρτιλο, μούρο και μαρμελάδα δαμάσκηνο, κυριαρχούν, ενώ ξεδιπλώνονται λεβάντα, βανίλια, γήινες νότες, κακάο και καπνό. Η επίγευση είναι φρουτώδης και μακρά.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2022
Αλκοόλ 14.5%
Προέλευση Mendoza, Αργεντινή
Ποικιλία Malbec
Αρώματα Κεράσι, δαμάσκηνο, βύσσινο, μύρτιλο, βατόμουρο, μοσχοκάρυδο, γλυκάνισος, βιολέτα, μαύρη σοκολάτα, καφές, βρεγμένη γη, βανίλια
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16°C
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

MALBEC "LA MARCHIGIANA" 2022 - CATENA ZAPATA

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με μοσχαρίσια πιπεράτη μπριζόλα, με ένα ζουμερό Burger, σπαγγέτι μπολονέζ, ποικιλία από λουκάνικα και φιλέτο βοδινού με σάλτσα μπλε τυριού.

Κερκυραϊκή Παστιτσάδα με Κόκορα

  • 1 κιλό κόκορα, κομμένο σε μερίδες

  • 500 gr. Μακαρόνια (ιδανικά no. 2)

  • 1 σκελίδα σκόρδο

  • 2 μεγάλα κρεμμύδια 

  • 2 κουταλιές της σούπας Ξίδι από λευκό κρασί

  • 200 ml. κόκκινο κρασί

  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη

  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο

  • 2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας

  • 150 gr. σάλτσα ντομάτας

  • 2 φύλλα δάφνης

  • 1 ξυλάκι κανέλας

  • 3-4 κόκκους μπαχάρι

  • Ελαιόλαδο

  • Φρεσκοτριμένο μαύρο πιπέρι

  • Αλάτι

 

Πλένουμε τον κόκορα και τον στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι, ροδίζουμε καλά τα κομμάτια του κόκορα από όλες τις πλευρές και τα μεταφέρουμε σε μια πλατιά, βαθιά κατσαρόλα.

Στο τηγάνι (με το ελαιόλαδο) που χρησιμοποιήσαμε πριν, προσθέτουμε το βούτυρο, το σκόρδο και τα κρεμμύδια αφού τα ψιλοκόψουμε. Τα σωτάρουμε μέχρι να μαραθούν, και σβήνουμε με το ξίδι. Στη συνέχεια περιχύνουμε το κρέας στην κατσαρόλα.

Την τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά και περιχύνουμε με το κρασί. Αφήνουμε μερικά λεπτά να εξατμιστεί και κατόπιν προσθέτουμε τα μπαχαρικά, την ζάχαρη και αλατοπιπερο. Τέλος προσθέτουμε τον τοματοπελτέ διαλυμένο σε ένα φλυτζάνι καυτό νερό.

Χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να δέσει η σάλτσα.

Ελέγχουμε τακτικά ώστε να έχει αρκετή σάλτσα η παστιτσάδα και αν χρειαστεί προσθέτουμε επιπλέον ζεστό νερό.

Όταν ο κόκορας μαλακώσει, βράζουμε τα μακαρόνια σε άλλη κατσαρόλα.

Αφαιρούμε το κρέας από την κατσαρόλα και τοποθετούμε σε πιατέλα σερβιρίσματος. Ρίχνουμε τα μακαρόνια στην σάλτσα και ανακατεύουμε καλά για να τραβήξουν το ζουμί.

Σερβίρουμε τα μακαρόνια με το κρέας και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα και τριμμένο τυρί.

 

Εύα Μονοχάρη
Food blogger

Συνδυασμός με κρασί

Κόκορας, Κέρκυρα και σάλτσα ντομάτας. Αυτά είναι τα συστατικά που παίζουν τον σημαντικότερο ρόλο στην επιλογή του κρασιού μας. Νέας γενιάς μονοποικιλιακά ξινόμαυρα ή απαλά blends με βάση το merlot θα ταιριάξουν τέλεια δίπλα στην παστιτσάδα.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}