Το Botilia.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση τους και την Πολιτική Cookies. Κλείσιμο

ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι
Λήξη Καλαθιού:

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια

ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΕΙΟ.
ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΕΒΑΖΕΣ ΜΕΡΙΚΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ;

Οινοποιείο Μαρκοβίτη 2015 - Chateau Πήγασος
Οινοποιείο Μαρκοβίτης

ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΜΑΡΚΟΒΙΤΗ 2015 - CHATEAU ΠΗΓΑΣΟΣ

  Ελλάδα / Νάουσα
€12,60
10.50
€10,50

Διαθέσιμο μόνο για μέλη του botilia.gr

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ή ΕΙΣΟΔΟΣ

Η απόλυτη ισορροπία!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Είναι αδιαμφισβήτητα ένα από τα καλύτερα και ιστορικότερα Ξινόμαυρα που παράγονται στην περιοχή της Νάουσας. Μέχρι πρότινος το ήξερες σαν Chateau Pegasus. Πέρυσι άλλαξε σε Κτήμα Μαρκοβίτη, αλλά παρέμεινε το ίδιο υπέροχο. Η χρονιά του 2013 εξαντλήθηκε. Το Κτήμα Μαρκοβίτη 2015 τώρα επιστρέφει με μια εξαιρετική χρονιά και αλήθεια, υπάρχουν πολλοί λόγοι για να ενθουσιαστείς!

Ο νεαρός Μάρκος Μαρκοβίτης, επιστρέφοντας από τις οινολογικές σπουδές του στο LVWO Winsberg της Γερμανίας, συνεχίζει για 3η πλέον γενιά το ιστορικό οινοποιείο της Νάουσας. Μεγάλο πλεονέκτημα; Ένας μόνο ενιαίος αμπελώνας, για την ακρίβεια ο πρώτος βιολογικός στην Ελλάδα, εκτείνεται μπροστά στο οινοποιείο, φυτεμένος εδώ και δεκαετίες αποκλειστικά με Ξινόμαυρο.

Οι λόγοι αλλαγής της εμβληματικής ετικέτας Chateau Pegasus, καθαρά τεχνικοί και έχουν να κάνουν με την εξαγωγή του στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η όμορφη, λιτή και παραδοσιακά χωρίς καψύλλιο φιάλη, κρύβει μια Νάουσα φινετσάτη, χωρίς γωνίες, μια Νάουσα που βρίσκεται στο σταυροδρόμι της κλασσικής και της νέας οπτικής της περιοχής. Μια Νάουσα που είναι ακριβώς όπως θα έπρεπε να είναι.

12 μήνες σε δρύινα βαρέλια δεύτερης (κατά κύριο λόγο) χρήσης αλλά και σε παλιότερα, μαλακώνουν τις τανίνες, στρογγυλεύουν το στόμα και περίτεχνα δεν καλύπτουν τα πρωτογενή αρώματα της ποικιλίας, ραφινάροντάς τα με ένα ελαφρύ πέπλο μπαχαρικών. Όσο για τις δυνατότητες παλαίωσης του Markovitis Winery 2015; Όπως έχει δείξει η ιστορία, είναι ένα κρασί με τεράστιες δυνατότητες εξέλιξης στο χρόνο!

Αν στο Ξινόμαυρο αναζητάς την απόλυτη ισορροπία έντασης και φινέτσας, αυτό είναι το κρασί σου!

Όποιοι αντέχουν ας περιμένουν μια 5ετία. Οι υπόλοιποι ας το απολαύσουμε τώρα!

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑ

ΛΙΓΟ ΦΡΟΥΤΩΔΕΣ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Μέτριας έντασης ρουμπινί διαυγές χρώμα στο ποτήρι.

Στη μύτη τα κόκκινα φρούτα (φράουλα και κεράσι), το δέρμα, το κόκκινο πιπέρι και ο καπνός εντυπωσιάζουν εξαρχής. Όσο αναπνέει στο ποτήρι εξελίσσεται αρωματικά εκφράζοντας γλυκά μπαχάρια, κάρδαμο, γαρύφαλλο και κανέλα ενώ διακριτικές νότες λιαστής ντομάτας και πάστας ελιάς κάνουν σταδιακά την εμφάνισή τους θυμίζοντας την προέλευσή του. Κάστανο, μανιτάρι, βανίλια και νύξεις σοκολάτας ολοκληρώνουν το εντυπωσιακό και πολυδιάστατο σύνολο.

Στο στόμα μέτριου όγκου σώμα με μέτριας έντασης, στογγυλεμένες τανίνες και υπέροχα ισορροπημένη οξύτητα. Πικάντικα φρούτα κυριαρχούν και παραμένουν στον ουρανίσκο στην μακράς διάρκειας πιπεράτη επίγευση.

Τα τεχνικά
Χρώμα Kόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2015
Αλκοόλ 12,5 %
Προέλευση Νάουσα
Ποικιλία Ξινόμαυρο
Αρώματα δαμάσκηνο, δέρμα, κόκκινο πιπέρι, καπνός, κάρδαμο, γαρύφαλλο, κανέλα, λιαστή ντομάτα, πάστα ελιάς, κάστανο, μανιτάρι, βανίλια, σοκολάτα
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 12 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16°C
Παλαίωση 5 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΜΑΡΚΟΒΙΤΗ 2015 - CHATEAU ΠΗΓΑΣΟΣ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδυάστε το με πικάντικα κρεατικά, στιφάδο ή άλλα βαριά πιάτα ελληνικής κουζίνας.

Roast beef με μπαχαρικά και σάλτσα κόκκινου κρασιού

  • 2 κουταλιές πιπέρι σε κόκκους
  • 2 κουταλιές σπόρους μουστάρδας λευκούς ή μαύρους
  • 2 κουταλιές σπόρους μάραθου
  • 1.5 κιλό φιλέτο βοδινού
  • 2 κουταλιές εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά μουστάρδα ολικής αλέσεως ή Αγγλικού τύπου (κατα προτίμηση χωρίς γλουτένη)
  • 3 χοντροκομμένα κόκκινα κρεμμύδια μαζί με τις φλούδες
  • Λίγο θυμάρι

Για τη σάλτσα:

  • 2 κουταλιές εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
  • 1.5 με 2 κουταλάκια κορν φλάουρ
  • 2 κύβους βοδινού
  • 3-4 κουταλιές ζελέ φραγκοστάφυλο
  • 400ml κόκκινο κρασί

 

  1. Δύο ημέρες πριν, αλέστε το πιπέρι και τους σπόρους χρησιμοποιώντας ένα γουδί. Αλοίψτε το φιλέτο με τη μουστάρδα και έπειτα κυλήστε το στο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σκεπάστε με μια ζελατίνα και τοποθετήστε το στο ψυγείο.
  2. Δύο ώρες πριν ξεκινήσετε το μαγείρεμα, βγάλτε το κρέας από το ψυγείο ώστε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  3. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180C. Τοποθετήστε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και τσιγαρίστε το κρέας μέχρι να αποκτήσει ένα όμορφο καφέ χρώμα. Χρησιμοποιείστε τα κρεμμύδια στη γάστρα σαν βάση στην οποία θα τοποθετήσετε το κρέας. Ψήστε για 20 λεπτά για μέτρια ψημένο ή 35 λεπτά για καλοψημένο βοδινό.
  4. Βγάλτε το βοδινό από τη γάστρα και τοποθετήστε το σε μια πιατέλα καλυμμένο με αλουμινόχαρτο για 30 λεπτά για να μην κρυώσει. Βάλτε τη γάστρα στην εστία και μαζί με τα κρεμμύδια και τους χυμούς του κρέατος, τοποθετήστε το κορν φλάουρ και τους κύβους βοδινού ψιλοκομμένους. Ανακατέψτε το ζελέ και σταδιακά ρίξτε το κρασί ανακατεύοντας. Σιγοβράστε μέχρι να ελαττωθεί λίγο η ποσότητα. Σουρώστε τη σάλτσα κρατώντας εκτός τα κρεμμύδια. Κόψτε σε φέτες το βοδινό, αρωματίστε το με το θυμάρι και σερβίρετε με τη σάλτσα του κόκκινου κρασιού.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}