ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 5 Έτη
70k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.800.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Rioja Grand Reserva 2016 - Marqués de Murrieta
Marqués de Murrieta

RIOJA GRAND RESERVA 2016 - MARQUÉS DE MURRIETA

  Ισπανία / Rioja
€76,40
€66,70
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Η ψυχή της Rioja με 96pts από Suckling!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Σε έναν κόσμο όπου το κρασί συχνά ακολουθεί τις τάσεις, το Marqués de Murrieta Rioja Gran Reserva 2016 επιλέγει να τιμήσει την παράδοση με τρόπο που μοιάζει σχεδόν επαναστατικός. Παράλληλα, θεωρείται από τις πιο εμβληματικές Rioja εκεί έξω, με σταθερά υψηλές βαθμολογίες. Για τη χρονιά του 2016 έχουμε 96pts από James Suckling και Tim Atkin MW, 94pts από Robert Parker και 93pts από Wine Spectator.

Το Marqués de Murrieta είναι ένα από τα παλαιότερα και πιο ιστορικά οινοποιεία της Ισπανίας, με έτος ίδρυσης το 1852. O ιδρυτής του ο Luciano de Murrieta έμαθε τις τεχνικές της οινοποίησης στα μεγάλα châteaux του Bordeaux, όπου διαπίστωσε πως το βαρέλι είναι απαραίτητο για τη δημιουργία εξαιρετικών κρασιών, με δυναμικό παλαίωσης. Επιστρέφοντας στη Rioja λοιπόν ήταν ο πρώτος που χρησιμοποίησε δρύινα βαρέλια για την ωρίμαση των κρασιών του, επηρεάζοντας το στυλ των κρασιών της περιοχής.

Η Rioja Gran Reserva 2016 Marques de Murrieta γεννήθηκε στους αμπελώνες του Ygay Estate, στην καρδιά της Rioja Alta, σε υψόμετρο 320–485 μέτρων. Εκεί, σε ασβεστοαργιλώδη εδάφη, καλλιεργούνται με απόλυτο σεβασμό οι ποικιλίες Tempranillo (82%), Garnacha (9%), Mazuelo (7%) και Graciano (2%). Κάθε ποικιλία οινοποιείται ξεχωριστά, με προσεκτική εκχύλιση και ζύμωση σε ανοξείδωτες δεξαμενές. Το κρασί παλαιώνει για 26 μήνες σε αμερικανικά δρύινα βαρέλια και στη συνέχεια για αρκετά χρόνια στη φιάλη, πριν κυκλοφορήσει. Είναι ένα κρασί φόρος τιμής στο παραδοσιακό στυλ της Rioja κλείνοντας το μάτι στο μοντέρνο.

Το Rioja Gran Reserva 2016 Marques de Murrieta είναι ήδη απολαυστικό, αλλά έχει τη δομή και την πολυπλοκότητα για να εξελιχθεί υπέροχα για τις επόμενα 15–30 χρόνια.

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Το 2016 ήταν μια φρέσκια και ισορροπημένη χρονιά, και αυτό αποτυπώνεται πλήρως στο ποτήρι. Το κρασί ξεδιπλώνει ένα πολύπλοκο μπουκέτο από μαύρα φρούτα (βατόμουρο, δαμάσκηνο, κεράσι), ξηρούς καρπούς, βότανα, μπαχαρικά, σοκολάτα, καρύδα, δέρμα, καπνό και βρεγμένα φύλλα φθινοπώρου.

Στο στόμα είναι γεμάτο, δομημένο, με φίνες ταννίνες, τραγανή οξύτητα και μια μακριά, εξελισσόμενη επίγευση που αφήνει νότες από μαύρη σοκολάτα, γλυκόριζα και αποξηραμένα άνθη.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2016
Αλκοόλ 13,5%
Προέλευση Rioja, Ισπανία
Ποικιλία Tempranillo, Mazuelo, Graciano, Garnacha
Αρώματα βατόμουρο, δαμάσκηνο, κεράσι, ξηροί καρποί, βότανα, μπαχαρικά, σοκολάτα, καρύδα, δέρμα, καπνός, βρεγμένα φύλλα φθινοπώρου
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 26 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16⁰C
Παλαίωση 10+ χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

RIOJA GRAND RESERVA 2016 - MARQUÉS DE MURRIETA

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασε το με πάπια με σάλτσα κόκκινου κρασιού, μοσχαρίσια μάγουλα με μανιτάρια και δεντρολίβανο ή ώριμα τυριά.

Μοσχαράκι κατσαρόλας με κόκκινο κρασί

1 κιλό μοσχάρι  χωρίς κόκκαλο κομμένο σε μπουκιές

4 κ.σ. αλεύρι

1 & 1/2 κ.γ. αλάτι

1 κ.γ. πάπρικα

1/2 κ.γ. πιπέρι

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κούπα ξηρό κόκκινο κρασί

1 κύβο ζωμό μοσχάρι

1/2 κ.γ. ξερό θυμάρι

1 φύλλο δάφνη

1 συσκευασία μικρά φρέσκα μανιτάρια ολόκληρα

1 συσκεαυασία baby carrots

 

Σκουπίστε με χαρτί κουζίνας το κρέας για να απορροφήσει την υπερβολική υγρασία. Ανακατέψτε σε ένα μπολ 3 κουταλιές σούπας αλεύρι, 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, την πάπρικα και το πιπέρι και αλευρώστε το κρέας με το μίγμα αλευριού.

Σωτάρετε το κρέας σε καυτό λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας συχνά, 4-6 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει. Αφαιρέστε το κρέας από την κατσαρόλα. Προσθέστε το κόκκινο κρασί, ανακατεύοντας καλά ώστε να ενσωματωθούν τα υπολοίματα του κρέατος από τον πάτο της κατσαρόλας.

Τοποθετήτε ξανά το κρέας στην κατσαρόλα και προσθέστε το ζωμό, το θυμάρι, τη δάφνη, και 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι.

Μόλις πάρει βράση, σκεπάζετετε την κατσαρόλα , χαμηλώνετε τη φωτιά στο μισό και αφήνετε το κρέας να μαγειρευτεί για μία ώρα περίπου ανακατεύοντας κατά διαστήματα.

Μπορείτε να συνοδέψετε το κρέας σας με άγριο ρύζι.

Καλή σας όρεξη.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}