ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Sufreiral 2020 - Cesar Marquez
Cesar Marquez

SUFREIRAL 2020 - CESAR MARQUEZ

  Ισπανία / Bierzo
€47,80
€43,00
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

95pts από Wine Advocate και μια Mencía που πρέπει να δοκιμάσεις!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;
Αν μέχρι σήμερα δεν είχες ακουστά την ποικιλία Mencía, είναι πάρα πολύ φυσιολογικό, αφού πρόκειται για μια ερυθρή ποικιλία σταφυλιού, που καλλιεργείται μόνο στην Ισπανία και την Πορτογαλία! Στην Πορτογαλία βέβαια, την αποκαλούν Jaen. Τώρα, αν τα Pinot Noir (γενικότερα) και τα Cabernet Franc της κοιλάδας του Λίγηρα (ειδικότερα), είναι απόλυτα του γούστου σου, εγγυόμαστε πως το Sufreiral του Cesar Marquez, θα το λατρέψεις!
 
Ο Cesar Marquez, είναι ένας νέος οινοποιός, που τα τελευταία χρόνια έχει απασχολήσει πολύ τους οινογράφους και κριτικούς οίνους, όχι μόνο της Ισπανίας, αλλά και της παγκόσμιας οινοποιητικής σκηνής. Καλλιεργεί τα αμπέλια του στη γραφική αμπελουργική ζώνη του Bierzo στο Valtuille de Abajo και δεν είναι καθόλου τυχαίος, αφού πήρε το βάπτισμα του πυρός στη βιοδυναμική καλλιέργεια, από το θείο του Raul Pérez, μια πολύ διάσημη φυσιογνωμία που έχει εμπνεύσει πολλούς νέους, αλλά και παλαιούς οινοποιούς παγκοσμίως!
 
Οι πρόγονοί τους, είχαν τις ρίζες τους βαθιά μέσα στην καλλιέργεια αμπελιών, αφού το περίφημο οικογενειακό οινοποιείο Castro Ventosa, χρονολογείται από το 1752. Ο Cesar όμως, μετά τις σπουδές και τα ταξίδια του στις πιο σημαντικές αμπελουργικές χώρες, θέλησε να κάνει κάτι αποκλειστικά δικό του και να εξασφαλίσει μια θέση ανάμεσα στους πρωτοπόρους Ισπανούς Vigneron του «νέου κύματος». Έτσι, το 2015, επέλεξε τα καλύτερα αμπελοτόπια, στις καλύτερες τοποθεσίες του Valtuille de Abajo και εφαρμόζοντας το σύστημα ταξινόμησης της Βουργουνδίας, αξιοποίησε τις δυνατότητες των πιο ηλικιωμένων αμπελιών, ηλικίας 80-120 ετών, των ποικιλιών Godello και Mencía. Οι στρεμματικές αποδόσεις παρέμειναν μικρές, και κάθε αμπελοτόπι οινοποιήθηκε ξεχωριστά, αναδεικνύοντας μοναδικά το κάθε διαφορετικό terroir , με αποτέλεσμα την παραγωγή κρασιών που απέσπασαν πρωτόγνωρες βαθμολογίες!
 
Το Sufreiral, προέρχεται από τον ομώνυμο αμπελώνα, υψομέτρου 620m και είναι ένα blend από 85% Mencia, 12% Alicante Bouschet και 3% λευκών τοπικών ποικιλιών, που προστέθηκαν για να ενισχύσουν ακόμα περισσότερο τον αρωματικό χαρακτήρα της ερυθρής ποικιλίας. Μετά τον χειρωνακτικό τρύγο, ένα 25% ολόκληρων τσαμπιών, πιέζεται μαζί με τα υπόλοιπα πολύ απαλά και η ζύμωσή του γίνεται σε ανοιχτά δοχεία για 60 ημέρες. Ο χυμός του ηρεμεί για 7 ημέρες και στη συνέχεια μεταφέρεται σε γαλλικά δρύινα βαρέλια, όπου παραμένει για 12 μήνες.
 
Πρέπει να σε ενημερώσουμε επίσης, πως ο αμπελώνας Sufreiral είναι από τους πιο περιζήτητους στην περιοχή, γιατί το ασβεστολιθικό του έδαφος, δίνει στα κρασιά πολύ απαλές νότες ορυκτότητας, ζουμερό κόκκινο και μαύρο φρούτο και μια αξιοζήλευτη κομψότητα. Με τέτοια σχέση ποιότητας-τιμής, πρέπει οπωσδήποτε να το κάνεις δώρο στον εαυτό σου!

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή
Έντονα αρωματικό με τα κόκκινο κεράσι, δαμάσκηνο, κράνμπερι, μύρτιλο και μαύρο μούρο να κυριαρχούν. Νότες ορυκτότητας και αρώματα από βανίλια, καπνό, βιολέτα, γαρίφαλο και πράσινο τσάι, δημουργούν ένα πολύ κομψό αποτέλεσμα.
 
Έχει μέτριο (+) σώμα με δροσερή οξύτητα και έντονη φρεσκάδα. Κομψές γεύσεις από μύρτιλο, μαύρο μούρο, μαρμελάδα κεράσι, γλυκάνισο, βανίλια και μια απαλή αίσθηση κιμωλίας, πολύ χαρακτηριστική του εδάφους της περιοχής. Η επίγευση είναι μακρά και απολαυστική.
Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2020
Αλκοόλ 12.5%
Προέλευση Bierzo, Ισπανία
Ποικιλία Mencia
Αρώματα Κεράσι, δαμάσκηνο, κράνμπερι, μύρτιλο μαύρο μούρο, ορυκτότητα, βανίλια, καπνό, βιολέτα, γαρίφαλο, πράσινο τσάι
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 12 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16°C
Παλαίωση 6+ χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Ναι

SUFREIRAL 2020 - CESAR MARQUEZ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Δοκίμασέ το με ραγού με μάγουλα μοσχαριού, Linguini  με λιαστές τομάτες και ελιές, παλαιωμένα κίτρινα τυριά.

Λιγκουίνι με φιλέτο μπαρμπουνιού, κάπαρη, πράσο, ντοματίνια και λεμόνι

  • 500 gr Λιγκουίνι
  • 4 μπαρμπούνια (600 gr)
  • 1 κλωνάρι σέλερι
  • 1 καρότο
  • 1 κρεμμύδι
  • 200 ml λευκό κρασί
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 1 πράσο
  • 60 gr κάπαρη
  • 250 gr  ντοματίνια βελανίδια
  • 60 ml χυμό λεμόνι
  • Ξύσμα από ένα λεμόνι
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • Αλάτι, πιπέρι

 

Καθαρίζουμε τα μπαρμπούνια από τα βράγχια, εντόσθια, λέπια και τα φιλετάρουμε. Κόβουμε το σέλερι, το καρότο και το κρεμμύδι σε χοντρά κομμάτια.

Βάζουμε το μισό ελαιόλαδο σε κατσαρόλα, το αφήνουμε να κάψει καλά και σοτάρουμε τα κόκκαλα από τα ψάρια. Προσθέτουμε τα χοντροκομμένα λαχανικά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Σβήνουμε με το μισό κρασί, αφήνουμε να βράσει για δύο λεπτά ώστε να φύγει το οινόπνευμα και προσθέτουμε 3 lt νερό να τα καλύψει. Βράζουμε για περίπου μισή ώρα σε μέτρια φωτιά.

Περνάμε τον ζωμό από σουρωτήρι, τον βάζουμε σε ένα τηγάνι 30 εκ. διαμέτρου και βράζουμε εκεί τα λιγκουίνι. Αν χρειαστεί προσθέτουμε σιγά σιγά λίγο νερό. Θα πρέπει τα ζυμαρικά να απορροφήσουν όλο τον ζωμό ώστε να μην χρειαστεί να τα σουρώσουμε και να χάσουμε το άμυλο τους.

Παράλληλα σε ένα άλλο αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε τα φιλέτα του μπαρμπουνιού αφού τα αλατοπιπερόσουμε. Ξεκινάμε από την μεριά της πέτσας πιέζοντας τα με μία σπάτουλα και μετά από την σάρκα. Η όλη διαδικασία κρατάει περίπου 2 λεπτά, ανάλογα με το πάχος του φιλέτου. Αποσύρουμε από το τηγάνι και συνεχίζουμε με τα ντοματίνια, που τα έχουμε κόψει στη μέση, σοτάροντας τα πολύ ελαφρά. Συνεχίζουμε με το πράσο που το έχουμε κόψει σε σπιρτόξυλα. Σε αυτό το στάδιο χρειάζεται προσοχή γιατί το πράσο καίγεται εύκολα.

Προσθέτουμε την κάπαρη, αφού την έχουμε ξαρμυρίσει και σβήνουμε με το υπόλοιπο κρασί και τον χυμό από το λεμόνι. Αφήνουμε να βράσει για ένα λεπτό, ενσωματώνουμε στην σάλτσα τα λιγκουίνι και ανακατεύουμε. Αποσύρουμε από την φωτιά, προσθέτουμε τον μαϊντανό, το ξύσμα και 2 κουταλιές έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε  καλά και σερβίρουμε.

 

Συνδυασμός με κρασί

Ψάρι, κάπαρη, σέλερι και ντοματίνια! Λευκό κρασί, με μέτρια+ οξύτητα, αρωματικό αλλά όχι υπερβολικά για να μην καλύψει τα αρώματα. Λίγη φυτικότητα δεν θα έβλαπτε χωρίς όμως να είναι απαραίτητη.

 

Βασίλης Βασιλείου
Chef Mono Restaurant
Παλαιολόγου Μπενιζέλου 4,
Πλάκα, Αθήνα

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}