ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Marsannay Cuvee Saint Urbain 2020 - Domaine Jean Fournier
Domaine Jean Fournier

MARSANNAY CUVEE SAINT URBAIN 2020 - DOMAINE JEAN FOURNIER

  Γαλλία / Burgundy
€49,10
€42,90
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Μια ασύλληπτα νόστιμη και αιθέρια Βουργουνδία!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Marsannay Cuvee Saint Urbain Domaine Jean Fournier είναι μια ασύλληπτα νόστιμη και αιθέρια Βουργουνδία. To πλούσιο κόκκινο φρούτο της, ο λουλουδάτος χαρακτήρας και οι δαντελωτές τανίνες της μας κατέκτησαν από την πρώτη γουλιά!

To Domaine Jean Fournier είναι από τα παλαιότερα οικήματα του Marsannay, με ιστορία από τον 17ο αιώνα. Το οινοποιείο ιδρύθηκε το 1962 από τον Jean Fournier ενώ αυτή τη στιγμή στο τιμόνι βρίσκεται ο γιος του, Laurent. Από το 2008, τα 16 εκτάρια τους καλλιεργούνται βιολογικά και η λογική του Laurent συνοψίζεται σε όσο το δυνατόν λιγότερες παρεμβάσεις. Για αυτόν ακριβώς το λόγο τα κρασιά του φημίζονται για την εκφραστικότητα και την καθαρότητα τους. Μέσα στις εκτάσεις γης που διαθέτουν υπάρχουν και αρκετά παλιά κλήματα που είναι υπεύθυνα για κάποια από τα καλύτερα τους κρασιά. Ένα από αυτά είναι το Marsannay Cuvee Saint Urbain Domaine Jean Fournier. Τα σταφύλια προέρχονται από αμπέλια που φυτεύτηκαν από το 1921-1945. Ο τρύγος γίνεται αποκλειστικά με το χέρι και το κρασί ζυμώνει με γηγενείς ζύμες. Κατά την οινοποίηση χρησιμοποιούνται 25% ολόκληρα τσαμπιά για να δώσουν έξτρα πολυπλοκότητα και να βοηθήσουν στην κομψή έκφραση του φρούτου και στις μεταξένιες τανίνες του κρασιού. Το κρασί ωριμάζει για 12 μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια, το 25% καινούργια. Το κρασί εμφιαλώνεται αφιλτράριστο και μπορείς να το ξεχάσεις άνετα για μια δεκαετία στο κελάρι σου.

Κάνε μια φιάλη Marsannay Cuvee Saint Urbain Domaine Jean Fournier δική σου τώρα!

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Το Marsannay Cuvee Saint Urbain Domaine Jean Fournier έχει μέτριο ρουμπινί χρώμα και εντυπωσιακά αρώματα φράουλας, κερασιού, σμέουρου, κόκκινου φραγκοστάφυλου, βιολέτας, μαύρου τσαγιού, λεβάντας, βανίλιας και μοσχοκάρυδου.

Στο στόμα έχει μέτριο σώμα, μέτρια (+) οξύτητα και μεταξένιες τανίνες. Ζουμερά κόκκινα φρούτα μπλέκονται με νότες μωβ λουλουδιών, βρεγμένων φύλλων, βοτάνων, πιπεριού και γραφίτη.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2020
Αλκοόλ 13%
Προέλευση Βουργουνδία, Γαλλία
Ποικιλία Pinot Noir
Αρώματα Φράουλα, κεράσι, σμέουρο, κόκκινο φραγκοστάφυλο, βιολέτα, μαύρο τσάι, λεβάντα, βανίλια, μοσχοκάρυδο
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 12 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16°C
Παλαίωση 10+ χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Ναι

MARSANNAY CUVEE SAINT URBAIN 2020 - DOMAINE JEAN FOURNIER

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με φιλέτο πάπιας με σάλτσα από κόκκινα φρούτα, tagliata μοσχαρίσια με παρμεζάνα και τρούφα, ριζότο με μανιτάρια και brie

Λαζάνια στο φούρνο με μανιτάρια και προσούτο

  • 20gr βούτυρο
  • 2 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 750gr μανιτάρια Portobelloκομμένα στη μέση
  • 15gr αποξηραμένα μανιτάρια porcini εμποτισμένα σε 150ml βραστό νερό
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκα φύλλα θυμαριού
  • 200gr λεπτές φέτες προσούτο
  • 200gr τριμμένη μοτσαρέλα
  • 8 φύλλα φρέσκα λαζάνια
  • 2 κουταλιές της σούπας τριμμένη φρυγανιά
  • 2 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα

Για την μπεσαμέλ :

  • 100gr βούτυρο
  • 100gr αλεύρι
  • 850ml  ημι-αποβουτυρωμένο γάλα ζεστό
  • 3 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα

 

 

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ° C. Λιώστε το βούτυρο σε ένα τηγάνι και τσιγαρίστε τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε για λίγα λεπτά ακόμη.  Προσθέστε τα μανιτάρια portobello, τα porciniαφού τα στραγγίσετε και το θυμάρι. Μαγειρέψτε για 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τις προτιμήσεις σας .

Για την μπεσαμέλ, λιώστε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο και προσθέστε σταδιακά το αλεύρι ανακατεύοντας καλά. Αφήνουμε το μίγμα να βράσει για λίγα λεπτά και στη συνέχεια, προσθέτουμε το γάλα , ανακατεύοντας μέχρι να πήξει . Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Τέλος προσθέτουμε την παρμεζάνα .

Σε ένα ταψί πυρέξ απλώστε το ένα τρίτο από τα μανιτάρια , το προσούτο και τη μοτσαρέλα. Πάνω τους απλώστε μια στρώση λαζάνια και το ένα τρίτο της μπεσαμέλ . Επαναλάβετε, τελειώνοντας με μια στρώση σάλτσας. Απλώστε τη φρυγανιά και την παρμεζάνα από πάνω και ψήστε στο φούρνο για 45 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.

 

 

Συνδυασμός με κρασί

Μια πεντανόστιμη συνταγή που θα αναδειχθεί ακόμη περισσότερο αν συνδυαστεί με ένα Λημνιό ή ένα Merlot, κρασιά που δεν είναι τόσο φρουτώδη, δεν έχουν επιθετικές τανίνες και θα σταθούν επάξια δίπλα στο αλμυρό προσούτο. Η ισορροπημένη οξύτητά τους θα ισορροπήσει την κρεμώδη υφή της μπεσαμέλ αναδεικνύοντας τις γεύσεις.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}