Το El Picaro από το Bodegas Matsu είναι ένα αλλιώτικο Tempranillo, που στην περιοχή του Toro λέγεται Tinta de Toro. Γιατί διαφορετικό; Γιατί το Toro είναι μια περιοχή που σχεδόν γλίτωσε από τη φυλλοξήρα λόγω του εδάφους και του κλίματός του και ξέρεις τι σημαίνει αυτό; Παλιά αμπέλια που κάνουν υπερ-συμπυκνωμένα και επικά κρασιά!
Το "Matsu" είναι μια Γιαπωνέζικη έκφραση που σημαίνει "ελπίζω και περιμένω" και συνοψίζει τον τρόπο καλλιέργειας τους, που βασίζεται εξ'ολοκλήρου στην αειφορία. Συνοπτικά, αυτό σημαίνει πως παρεμβαίνουν στο αμπέλι μόνο όταν αυτό κρίνεται απόλυτα απαραίτητο και έτσι προστατεύουν τη γη και το περιβάλλον από παραπανίσια χρήση χημικών και φυτοφαρμάκων. Το El Picaro αποτελείται από Tempranillo που προέρχεται από αμπέλια ηλικίας 90 ετών. Ο πολύτιμος χυμός ζυμώνει σε τσιμεντένιες δεξαμενές και έπειτα ακολουθεί μηλογαλακτική ζύμωση και ωρίμαση σε γαλλικά δρύινα βαρέλια. Το αποτέλεσμα είναι άκρως εντυπωσιακό και εκφραστικό.
Απόλαυσέ το με ζουμερά κρεατικά και καλή παρέα!