Το Botilia.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση τους και την Πολιτική Cookies. Κλείσιμο

ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι
Λήξη Καλαθιού:

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια

ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΕΙΟ.
ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΕΒΑΖΕΣ ΜΕΡΙΚΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ;

Mavro 2016 - Οινοποιείο Τ-Οίνος
€47,80
40.80
€40,80

Διαθέσιμο μόνο για μέλη του botilia.gr

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ή ΕΙΣΟΔΟΣ

Είναι Μυθικό και γι'αυτό φιγουράρει στις καλύτερες λίστες του κόσμου!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Mavro από το Μαυροτράγανο και από το βαθύ, αδιαφανές σχεδόν μαύρο χρώμα του. Το Mavro του Οινοποιείου Τ-Οίνος είναι ένα premium Μαυροτράγανο που θέτει τον πήχη πολύ ψηλά ακόμα και για τα σαντορινιά αδερφάκια του.

Το οινοποιείο ιδρύθηκε το 2002 στο Φαλατάδο της Τήνου. Ασύρτικο, Μαλαγουζιά, Μαυροτράγανο και Αυγουστιάτης φυτεύονται για πρώτη φορά στο νησί. Ο πρώτος τρύγος έγινε το 2008 και όλα έδειχναν από τότε τη λαμπρή πορεία που θα ακολουθήσει. Το Μαυροτράγανο προέρχεται από τα δύο terroirs των αμπελώνων του Clos Stegasta και του Αγίου Δημητρίου. Έπειτα ζυμώνει σε δρύινες δεξαμενές και ακολουθεί μηλογαλακτική και ωρίμαση σε δρύινα βαρέλια 500 λίτρων για περίπου 2 χρόνια. Το αποτέλεσμα το κατατάσσει με ευκολία στα 10 καλύτερα ελληνικά κόκκινα κρασιά που κυκλοφορούν εκεί έξω. 

Εσύ, θα το χάσεις; 

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΕΝΤΟΝΗ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Χρώμα και αρώματα έντονα και πληθωρικά. Βιολέτα, βανίλια, πιπέρι, κακάο, βύσσινο, κεράσι, μύρτιλο και δρυς σου τρυπάνε τη μύτη. Η υφή του μοναδική και εντυπωσιακή σαν ακριβό βελούδο.

Πλούσιο σώμα και γενναίες δόσεις ώριμων τανινών γεμίζουν το στόμα σε κάθε γουλιά.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2016
Αλκοόλ 15%
Προέλευση Τήνος
Ποικιλία Μαυροτράγανο
Αρώματα Βιολέτα, βανίλια, πιπέρι, κακάο, βύσσινο, κεράσι, μύρτιλο, δρυς
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 24 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 18°C
Παλαίωση 10+ χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

MAVRO 2016 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ Τ-ΟΙΝΟΣ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με rib eye στα κάρβουνα, μοσχαράκι bourguignon ή παπαρδέλλες με αγριογούρουνο ραγού.

Αγριογούρουνο στη γάστρα με ταλιατέλες

  • 1 κιλό αγριογούρουνο
  • 1 καρότο χοντροκομμένο
  • 1 σέλινο χοντροκομμένο
  • 1/2 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα ντιζόν
  • 3 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
  • 5 σπυριά μπαχάρι
  • 1 φύλλο δάφνης
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 200 γρ. ελαιόλαδο
  • 250 ml κόκκινο κρασί (κατά προτίμηση ξινόμαυρο)
  • 500 γρ ταλιατέλες

 

 

Κόβουμε το αγριογούρουνο σε μερίδες. Σε μια λεκάνη τοποθετούμε όλα τα υλικά εκτός από το λάδι και τις ταλιατέλες. Μαρινάρουμε για τουλάχιστον 12 ώρες.

Όταν είμαστε έτοιμοι για το μαγείρεμα, αφαιρούμε το αγριογούρουνο από τη μαρινάτα, το στραγγίζουμε για να φύγουν τα πολλά υγρά και το σοτάρουμε με το λάδι έως ότου πάρει σκούρο χρώμα. Προσθέτουμε τη μαρινάδα και χαμηλώνουμε τη φωτιά για να σιγοβράσει για 30 λεπτά.

Τα μεταφέρουμε όλα στη γάστρα και την τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150°C. Ανακατεύουμε τακτικά για να μην κολλήσει και ελέγχουμε τα υγρά. Εάν χρειαστεί να συμπληρώσουμε, προσθέτουμε λίγο ζωμό λαχανικών.  

Βράζουμε τις ταλιατέλες σύμφωνα με τις οδηγίες. Κατά προτίμηση τις κάνουμε al dente.

Σερβίρουμε γαρνίροντας με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό στο πιάτο.

 

Συνδυασμός με κρασί
Δύσκολα θα σου προτείναμε κάτι άλλο από ξινόμαυρο. Άντε, μια Γουμένισσα... Έντονες γεύσεις, ζουμερές και πικάντικες, ζητούν ένα κρασί με ένταση, τανίνες και οξύτητα. Σοβαρό πέρασμα από βαρέλι θα συνεισφέρει την απαραίτητη πολυπλοκότητα.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}