Το Botilia.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση τους και την Πολιτική Cookies. Κλείσιμο

ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι
Λήξη Καλαθιού:

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια

ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΕΙΟ.
ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΕΒΑΖΕΣ ΜΕΡΙΚΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ;

Mavro 2017 - Οινοποιείο Πετρακόπουλος
Οινοποιείο Πετρακόπουλος

MAVRO 2017 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΠΕΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

  Ελλάδα / Κεφαλονιά
€23,70
20.30
€20,30

Διαθέσιμο μόνο για μέλη του botilia.gr

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ή ΕΙΣΟΔΟΣ

Με διθυραμβικές κριτικές!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Η τρέλα καλά κρατεί! Και δεν μιλάμε μόνο για τη διάσημη Κεφαλονίτικη τρέλα...

Είναι χωρίς αμφιβολία μια από τις πιο ενδεικτικές ιστορίες γραφειοκρατίας και παράνοιας στο ελληνικό κρασί. Μια ποικιλία που βρέθηκε στον λάθος τόπο τη λάθος ώρα, το πληρώνει για μια ζωή. Μια ποικιλία γνωστή από την αρχαιότητα που όμως απαγορεύεται να αναγραφεί στην ετικέτα. Σου ακούγεται λογικό; Οι πρώτες προσπάθειες συνάσπισης των παραγωγών που την καλλιεργούν έχουν ήδη ξεκινήσει. Από εδώ και πέρα, ο χρόνος θα δείξει.

Ότι και να γίνει, η μανία της Μαυροδάφνης έχει ξεκινήσει και δεν υπάρχει γυρισμός. Ούτε η γραφειοκρατία μπορεί πια να τη σταματήσει! Γιατί; Γιατί είναι μια από τις πιο υποσχόμενες ελληνικές ποικιλίες και στα χέρια των κατάλληλων ανθρώπων ήδη δίνει και θα δώσει κρασιά που θα γράψουν ιστορία. Ξηρά διαμάντια! Με τις κριτικές των κρασιών της εντός και εκτός συνόρων να είναι διθυραμβικές, όλα δείχνουν ότι θα είναι ο άξιος συνοδοιπόρος του Ξινόμαυρου στην πορεία παγκόσμιας αναγνώρισης του ελληνικού αμπελώνα.

Και το Mavro 2017 του Οινοποιείου Πετρακόπουλος από τον Θηράμονα Κεφαλονιάς, είναι αυτή τη στιγμή αναμφίβολα ένα από τα καλύτερα ξηρά κρασιά από Μαυροδάφνη που μπορούν να βρεθούν στο ποτήρι σου. Αν στην εξίσωση προσθέσεις το πόσο δύσκολο είναι να το βρεις με την μικρή ποσότητά του να πρέπει να καλύψει τις ανάγκες Ελλάδας και εξωτερικού, καταλαβαίνεις ότι είναι από τις ευκαιρίες που δεν χάνονται. 

Για το Mavro 2017 από το Οινοποιείο Πετρακόπουλος επιλέγονται κλήματα ηλικίας άνω των 40 ετών από συγκεκριμένα αμπελοτόπια στην περιοχή της Παλικής και του Ελειού. Πολύ αυστηρή διαλογή του καρπού (το έχουμε δει με τα μάτια μας), μακρά εκχύλιση με πολλαπλές διαβροχές και ωρίμανση τουλάχιστον 12 μηνών σε γαλλικά δρύινα βαρέλια, έκαναν το Mavro 2017 ένα κρασί πλούσιο σε αρώματα και γεύσεις που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει σε φινέτσα και ισορροπία από παγκόσμιας κλάσης ετικέτες. Και να μη μιλήσουμε για την δυνατότητα παλαίωσης. Ξέχνα το κάπου δροσερά και σκοτεινά και θα δεις.

Αν δεν έχεις δοκιμάσει ποτέ μια εξαιρετική ξηρή Μαυροδάφνη, έφτασε η ώρα να το κάνεις. Αν δοκίμασες την προηγούμενη σοδειά, ξέρεις. Αν πάλι δεν έχεις την ποικιλία σε εκτίμηση, ακόμη καλύτερα. Σε περιμένει μια τεράστια έκπληξη!

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Στο ποτήρι αδιαπέραστο, βαθύ ρουμπινί που προδιαθέτει για τη συμπύκνωση.

Μέτριας (+) αρωματικής έντασης μύτη, με τα μαύρα φρούτα να κυριαρχούν. Πυκνό μαύρο κεράσι, κασσίς και βύσσινο συμπληρώνονται από νότες μαύρου τσαγιού, κανέλας, γαρύφαλλου και σοκολάτας. Σταδιακά ζωικές νύξεις μπέικον και καπνού πούρου κάνουν την εμφάνισή τους ολοκληρώνοντας το βελούδινο αρωματικό σύνολο. Προσπάθησε να αφήσεις λίγο στη φιάλη για αύριο. Αξίζει.

Το στόμα μαγεύει με την συμπύκνωση αλλά και τη φινέτσα του. Η μέτρια, νόστιμη οξύτητα ισορροπεί μοναδικά με το γεμάτο σώμα και τις μέτριας έντασης αλλά μεταξένιας υφής τανίνες. Μαύρο κεράσι, βύσσινο, κέδρος, βανίλια, καφές και γλυκός καπνός συμπληρώνονται μοναδικά από mineral νότες.  Επίγευση εξαιρετικά μακράς διάρκειας που αφήνει κακάο και πικρή σοκολάτα στο στόμα για ώρα.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2017
Αλκοόλ 13,5 %
Προέλευση Κεφαλονιά
Ποικιλία Μαυροδάφνη
Αρώματα μαύρο κεράσι, κασσίς, βύσσινο, μαύρο τσάι, κανέλα, γαρύφαλλο, σοκολάτα, μπέικον, καπνός πούρου
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 12 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 14°C
Παλαίωση 5 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

MAVRO 2017 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΠΕΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με μοσχαράκι bourguignon, χοιρινό με δαμάσκηνα, burger με bbq sauce ή αγριογούρουνο με παπαρδέλες.

Roast beef με μπαχαρικά και σάλτσα κόκκινου κρασιού

  • 2 κουταλιές πιπέρι σε κόκκους
  • 2 κουταλιές σπόρους μουστάρδας λευκούς ή μαύρους
  • 2 κουταλιές σπόρους μάραθου
  • 1.5 κιλό φιλέτο βοδινού
  • 2 κουταλιές εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά μουστάρδα ολικής αλέσεως ή Αγγλικού τύπου (κατα προτίμηση χωρίς γλουτένη)
  • 3 χοντροκομμένα κόκκινα κρεμμύδια μαζί με τις φλούδες
  • Λίγο θυμάρι

Για τη σάλτσα:

  • 2 κουταλιές εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
  • 1.5 με 2 κουταλάκια κορν φλάουρ
  • 2 κύβους βοδινού
  • 3-4 κουταλιές ζελέ φραγκοστάφυλο
  • 400ml κόκκινο κρασί

 

  1. Δύο ημέρες πριν, αλέστε το πιπέρι και τους σπόρους χρησιμοποιώντας ένα γουδί. Αλοίψτε το φιλέτο με τη μουστάρδα και έπειτα κυλήστε το στο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σκεπάστε με μια ζελατίνα και τοποθετήστε το στο ψυγείο.
  2. Δύο ώρες πριν ξεκινήσετε το μαγείρεμα, βγάλτε το κρέας από το ψυγείο ώστε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  3. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180C. Τοποθετήστε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και τσιγαρίστε το κρέας μέχρι να αποκτήσει ένα όμορφο καφέ χρώμα. Χρησιμοποιείστε τα κρεμμύδια στη γάστρα σαν βάση στην οποία θα τοποθετήσετε το κρέας. Ψήστε για 20 λεπτά για μέτρια ψημένο ή 35 λεπτά για καλοψημένο βοδινό.
  4. Βγάλτε το βοδινό από τη γάστρα και τοποθετήστε το σε μια πιατέλα καλυμμένο με αλουμινόχαρτο για 30 λεπτά για να μην κρυώσει. Βάλτε τη γάστρα στην εστία και μαζί με τα κρεμμύδια και τους χυμούς του κρέατος, τοποθετήστε το κορν φλάουρ και τους κύβους βοδινού ψιλοκομμένους. Ανακατέψτε το ζελέ και σταδιακά ρίξτε το κρασί ανακατεύοντας. Σιγοβράστε μέχρι να ελαττωθεί λίγο η ποσότητα. Σουρώστε τη σάλτσα κρατώντας εκτός τα κρεμμύδια. Κόψτε σε φέτες το βοδινό, αρωματίστε το με το θυμάρι και σερβίρετε με τη σάλτσα του κόκκινου κρασιού.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}