ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
60k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Mavro 2018 - Οινοποιείο Πετρακόπουλος
Οινοποιείο Πετρακόπουλος

MAVRO 2018 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΠΕΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

  Ελλάδα / Κεφαλονιά
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Με διθυραμβικές κριτικές!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;
To Mavro του Οινοποιείου Πετρακόπουλος είναι ένα εντυπωσιακό, νόστιμο κρασί από Μαυροδάφνη και αυτό που έβαλε για τα καλά την Κεφαλονιά στο ραντάρ του Decanter και οινοκριτικών παγκόσμιας κλάσης. Να σου θυμίσουμε πως η προηγούμενη χρονιά είχε βαθμολογηθεί με 95 αστρονομικούς βαθμούς από το Decanter και αν μας ρωτάς, φέτος στοχεύει στο 100άρι!

Η Κική Σιαμέλη είναι η οινολόγος του κτήματος και η φιλοσοφία της περιλαμβάνει τα εξής: ελάχιστες παρεμβάσεις, θειώδη κάτω από το όριο και γηγενείς ζύμες. Ο στόχος της είναι να δημιουργήσει κρασιά που να αντανακλούν το μοναδικό terroir της Κεφαλονιάς και που δοκιμάζοντας τα να μπορείς να πεις «αυτό είναι Πετρακόπουλος». Ένα τέτοιο κρασί συγκλονιστικής φινέτσας και έντασης, που μπορεί να αναμετρηθεί με κρασιά έξω από τη σφαίρα της Ελλάδας, είναι και το Mavro 2018. Για το Mavro 2018 από το Οινοποιείο Πετρακόπουλος επιλέγονται κλήματα ηλικίας άνω των 40 ετών από συγκεκριμένα αμπελοτόπια στην περιοχή της Παλικής και του Ελειού. Πολύ αυστηρή διαλογή του καρπού (το έχουμε δει με τα μάτια μας), μακρά εκχύλιση και ωρίμαση για τουλάχιστον 12 μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια, έκαναν το Mavro 2018 ένα κρασί πλούσιο σε αρώματα και γεύσεις, με την πικάντικη και βοτανική διάσταση της Μαυροδάφνης να πρωταγωνιστεί. Και να μη μιλήσουμε για την δυνατότητα παλαίωσης. Ξέχνα το κάπου δροσερά και σκοτεινά και θα δεις.

Αν δεν έχεις δοκιμάσει ποτέ μια εξαιρετική ξηρή Μαυροδάφνη, έφτασε η ώρα να το κάνεις. Αν δοκίμασες την προηγούμενη σοδειά, ξέρεις. Αν πάλι δεν έχεις την ποικιλία σε εκτίμηση, ακόμη καλύτερα, γιατί σε περιμένει μια τεράστια έκπληξη!

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή
Έχει αδιαπέραστο, βαθύ πορφυρό χρώμα που προδιαθέτει για τη συμπύκνωση. Πυκνό μαύρο κεράσι, κασσίς και βύσσινο συμπληρώνονται από νότες μαύρου τσαγιού, κανέλας, γαρύφαλλου, δάφνης, λεβάντας και σοκολάτας. Το στόμα μαγεύει με την συμπύκνωση αλλά και τη φινέτσα του. Η μέτρια, νόστιμη οξύτητα ισορροπεί μοναδικά με το γεμάτο σώμα και τις μέτριας έντασης αλλά μεταξένιας υφής τανίνες. 
Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2018
Αλκοόλ 13,5 %
Προέλευση Κεφαλονιά
Ποικιλία Μαυροδάφνη
Αρώματα μαύρο κεράσι, κασσίς, βύσσινο, μαύρο τσάι, κανέλα, γαρύφαλλο, σοκολάτα, μπέικον, καπνός πούρου
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 12 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16°C
Παλαίωση 5 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

MAVRO 2018 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΠΕΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με μοσχαράκι bourguignon, χοιρινό με δαμάσκηνα, burger με bbq sauce ή αγριογούρουνο με παπαρδέλες.

Roast beef με μπαχαρικά και σάλτσα κόκκινου κρασιού

  • 2 κουταλιές πιπέρι σε κόκκους
  • 2 κουταλιές σπόρους μουστάρδας λευκούς ή μαύρους
  • 2 κουταλιές σπόρους μάραθου
  • 1.5 κιλό φιλέτο βοδινού
  • 2 κουταλιές εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά μουστάρδα ολικής αλέσεως ή Αγγλικού τύπου (κατα προτίμηση χωρίς γλουτένη)
  • 3 χοντροκομμένα κόκκινα κρεμμύδια μαζί με τις φλούδες
  • Λίγο θυμάρι

Για τη σάλτσα:

  • 2 κουταλιές εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
  • 1.5 με 2 κουταλάκια κορν φλάουρ
  • 2 κύβους βοδινού
  • 3-4 κουταλιές ζελέ φραγκοστάφυλο
  • 400ml κόκκινο κρασί

 

  1. Δύο ημέρες πριν, αλέστε το πιπέρι και τους σπόρους χρησιμοποιώντας ένα γουδί. Αλοίψτε το φιλέτο με τη μουστάρδα και έπειτα κυλήστε το στο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σκεπάστε με μια ζελατίνα και τοποθετήστε το στο ψυγείο.
  2. Δύο ώρες πριν ξεκινήσετε το μαγείρεμα, βγάλτε το κρέας από το ψυγείο ώστε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  3. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180C. Τοποθετήστε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και τσιγαρίστε το κρέας μέχρι να αποκτήσει ένα όμορφο καφέ χρώμα. Χρησιμοποιείστε τα κρεμμύδια στη γάστρα σαν βάση στην οποία θα τοποθετήσετε το κρέας. Ψήστε για 20 λεπτά για μέτρια ψημένο ή 35 λεπτά για καλοψημένο βοδινό.
  4. Βγάλτε το βοδινό από τη γάστρα και τοποθετήστε το σε μια πιατέλα καλυμμένο με αλουμινόχαρτο για 30 λεπτά για να μην κρυώσει. Βάλτε τη γάστρα στην εστία και μαζί με τα κρεμμύδια και τους χυμούς του κρέατος, τοποθετήστε το κορν φλάουρ και τους κύβους βοδινού ψιλοκομμένους. Ανακατέψτε το ζελέ και σταδιακά ρίξτε το κρασί ανακατεύοντας. Σιγοβράστε μέχρι να ελαττωθεί λίγο η ποσότητα. Σουρώστε τη σάλτσα κρατώντας εκτός τα κρεμμύδια. Κόψτε σε φέτες το βοδινό, αρωματίστε το με το θυμάρι και σερβίρετε με τη σάλτσα του κόκκινου κρασιού.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}