Το Botilia.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση τους και την Πολιτική Cookies. Κλείσιμο

ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι
Λήξη Καλαθιού:

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια

ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΕΙΟ.
ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΕΒΑΖΕΣ ΜΕΡΙΚΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ;

Μαύρο Καλαβρυτινό Nature 2018 - Οινοποιείο Τετράμυθος
Οινοποιείο Τετράμυθος

ΜΑΥΡΟ ΚΑΛΑΒΡΥΤΙΝΟ NATURE 2018 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΤΕΤΡΑΜΥΘΟΣ

  Ελλάδα / Αιγιαλεία
10.60
€10,60

Διαθέσιμο μόνο για μέλη του botilia.gr

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ή ΕΙΣΟΔΟΣ

Φυσικό, μαλακό και φοβερά ζουμερό!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Μαύρο Καλαβρυτινό Nature από το οινοποιείο Τετράμυθος είναι το κρασί που εξαντλήθηκε εν ριπή οφθαλμού. Γιατί; Γιατί είναι η απόλυτη, αγνότερη έκφραση της ποικιλίας αφού δεν έχει πρόσθετα θειώδη! Αν δεν πρόλαβες να το δοκιμάσεις τώρα είναι η ευκαιρία σου γιατί ευτυχώς, μόλις κυκλοφόρησε η χρονιά του 2018.

Το Οινοποιείο του Τετράμυθου βρίσκεται στην ορεινή Αιγιαλεία και εδώ και χρόνια είναι γνωστό για τη σταθερά ανοδική πορεία του αλλά και την αφοσίωση του στις τοπικές ποικιλίες. Το Μαύρο Καλαβρυτινό είναι μια από αυτές και αν μέχρι στιγμής δεν την είχες ακούσει ήρθε η ώρα να τη μάθεις. Η ομάδα του Τετράμυθου δημιούργησε ένα κρασί ορόσημο από τη σπάνια αυτή ερυθρή ποικιλία. Η απουσία πρόσθετων θειωδών αλλά και των λοιπών παρεμβάσεων, η χρήση γηγενών ζυμών και η 12μηνη ζύμωση και παραμονή σε μεγάλες δρύινες δεξαμενές, συνθέτουν τη βάση για ένα Μαύρο Καλαβρυτινό στην πιο αγνή - terroir εκδοχή του. Ένα πραγματικά μεγάλο κρασί, απόλυτα ισορροπημένο και απίστευτα value for money, σε ελάχιστες φιάλες….

Απόλαυσε το δροσερό και βάλε δίπλα του ότι μπορείς να φανταστείς!

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΕΝΤΟΝΗ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Στο ποτήρι είναι μέτριο ρουμπινί.

Κεράσι, ζωικές νότες ψημένου κρέταος, βύσσινο και δαμάσκηνο ξεπηδούν από το ποτήρι και εντυπωσιάζουν. Μπαχαρένιες και βοτανικές νύξεις κανέλας, γλυκόριζας, ευκάλυπτου και δάφνης συναντώνται κάτω από ένα πέπλο καραμέλας βουτύρου.

Στο στόμα έχει μέτριο σώμα, ισορροπημένη οξύτητα και απαλές τανίνες. Ζουμερό, πλούσιο κόκκινο και μαύρο φρούτο ντυμένο με νότες κανέλας, βοτάνων και καφέ. Απολαυστική επίγευση που επιμένει.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2018
Αλκοόλ 12,5%
Προέλευση Αιγιαλεία
Ποικιλία Μαύρο Καλαβρυτινό
Αρώματα Κεράσι, φράουλα, βύσσινο, δαμάσκηνο, μύρτιλο, κανέλα, γλυκόριζα, βανίλια, καραμέλα βουτύρου.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 12 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 14ºC
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Ναι

ΜΑΥΡΟ ΚΑΛΑΒΡΥΤΙΝΟ NATURE 2018 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΤΕΤΡΑΜΥΘΟΣ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με ψητά κρεατικά με σάλτσα μπάρμπεκιου, roast beef με μπαχαρικά, κίτρινα τυριά ακόμα και με σοκολάτα.

Παραδοσιακά μακαρόνια με κεφτέδες

1 φέτα μαύρο ψωμί, κομμένο σε χοντρά κομμάτια

225 γρ κιμάς κόντρα

1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 μανιτάρι portobello, ψιλοκομμένο αφού αφαιρέσουμε το κοτσάνι

3 σκελίδες σκόρδο,  ψιλοκομμένο

3 κουταλιές της σούπας φρέσκα φύλλα μαϊντανού

Ασπράδι 1 μεγάλου αυγού

Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Φρέσκο τριμμένο μοσχοκάρυδο

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

700 γρ ολόκληρες αποφλοιωμένες ντομάτες σε χυμό, λυωμένες με το χέρι

120 ml ζωμό κρέατος

1 ματσάκι φρέσκο ​​βασιλικό

3 κλωναράκια φρέσκο ​​θυμάρι

225 γρ μακαρόνια

Παρμεζάνα, για το σερβίρισμα, προαιρετικά

 

Ψιλοκόβουμε το ψωμί σε χοντρά ψίχουλα. Τα τοποοθετούμε σε μια λεκάνη, προσθέτουμε τον κιμά, 3 κουταλιές της σούπας κρεμμύδι, το ψιλοκομμένο μανιτάρι, 1 κουταλιά της σούπας σκόρδο, το μαϊντανό, και το ασπράδι. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο. Πλάθουμε μέχρι όλα τα υλικά να δέσουν καλά σε ένα ομοιογενές μίγμα. Χωρίζουμε σε περίπου 20 στρογγυλά κεφτεδάκια και τα τοποθετούμε σε ένα πιάτο.

Σε ένα μέτριο τηγάνι, ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το υπόλοιπο σκόρδο και το κρεμμύδι. Μαγειρέψτε τα για περίπου 10 έως 12 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να μαλακώσουν. Ανακατεύουμε τις ντομάτες και το ζωμό. Προσθέστε τον βασιλικό και το θυμάρι σε κλωναράκια ώστε να μπορούν να αφαιρεθούν μετά. Αφήστε να σιγοβράσει, ανακατεύοντας περιστασιακά για 20 λεπτά. Προσθέστε τα κεφτεδάκια και αφήστε να σιγοβράσουν, χωρίς να ανακατεύετε για περίπου 10 λεπτά. Γυρίστε τα κεφτεδάκια και αφήστε τα για 10 ακόμη λεπτά.

Εν τω μεταξύ, μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου σε βραστό αλατισμένο νερό. Σερβίρετε τα μακαρόνια προσθέτοντας τη σάλτσα, τα κεφτεδάκια και όση παρμεζάνα επιθυμείτε. Πασπαλίστε με ψιλοκομμένο μαϊντανό για ντεκόρ.

 

Συνδυασμός με κρασί

Η κόκκινη σάλτσα και η πρωτεϊνη του κρέατος ταιριάζει απόλυτα με ένα πλούσιο Ξινόμαυρο, ένα Refosco ή μια Valpolicella. Η στιβαρή τανικότητα της ποικιλίας θα ισορροπήσει με τον κιμά ενώ η οξύτητά του και η αίσθηση ντομάτας θα συμπληρώσει όμορφα την κόκκινη σάλτσα. Από την άλλη το Refosco με την ένταση, την οξύτητα και τον γευστικό του πλούτο θα απογειώσει τη συνταγή της πατρίδας του 

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}