Το Botilia.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση τους και την Πολιτική Cookies. Κλείσιμο

ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι
Λήξη Καλαθιού:

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια

ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΕΙΟ.
ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΕΒΑΖΕΣ ΜΕΡΙΚΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ;

Μαυροδάφνη 2012 - Κτήμα Παπαργυρίου
Κτήμα Παπαργυρίου

ΜΑΥΡΟΔΑΦΝΗ 2012 - ΚΤΗΜΑ ΠΑΠΑΡΓΥΡΙΟΥ

  Ελλάδα / Κορινθία
24.80
€24,80

Διαθέσιμο μόνο για μέλη του botilia.gr

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ή ΕΙΣΟΔΟΣ

Τελευταίες Ιστορικές Φιάλες!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Αν το άκουσμα της πιο μυστήριας και ταχύτατα ανερχόμενης ελληνικής ποικιλίας στα χέρια ενός από τους πιο συνεπείς και ψαγμένους Έλληνες παραγωγούς σου προκαλεί ρίγη ενθουσιασμού και προσμονής, τότε δεν έχεις παρά να δοκιμάσεις τη Μαυροδάφνη 2012 του Κτήματος Παπαργυρίου.

Είσαι έτοιμος να δεις από που ξεκίνησαν όλα;

Ο Γιάννης Παπαργυρίου, εδώ και χρόνια πειραματίζεται με την «απαγορευμένη» ελληνική ποικιλία, τη Μαυροδάφνη. Απαγορευμένη γιατί η νομοθεσία απαγορεύει στα ξηρά κόκκινα κρασιά να αναγράφουν στην ετικέτα το όνομα της. H Μαυροδάφνη 2012 του Παπαργυρίου προέρχεται από το αμπελοτόπι Ράχα στη Λαλιώτη, το οποίο βρίσκεται σε υψόμετρο 240μ., παλαιώνει για 18 μήνες σε βαρέλια 500 λίτρων και εμφιαλώνεται αφιλτράριστη.  Όπως όλα τα κρασιά του Γιάννη έχει ζουμερό, έντονο χαρακτήρα και περιορισμένη διαθεσιμότητα. 

Έχε στο μυαλό σου πως η συγκεκριμένη σοδειά έδωσε συνολικά μόλις 650 φιάλες και αυτές είναι οι τελευταίες…

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Πληθωρικό όπως όλα τα κρασιά του Παπαργυρίου, γεμάτο από ώριμα βύσσινα και δαμάσκηνα. Ο πικάντικος χαρακτήρας της Μαυροδάφνης κάνει την εμφάνιση του με γενναίες δόσεις κανέλας, βανίλιας, μοσχοκάρυδου και πιπεριού.

Μέτριο σώμα και μεταξένιες τανίνες από το άγγιγμα του χρόνου, μαζί με κακάο, πούρο και δάφνη σε κάνουν να ανυπομονείς για την επόμενη γουλιά. 

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2012
Αλκοόλ 13%
Προέλευση Κορινθία
Ποικιλία Μαυροδάφνη
Αρώματα μαρμελάδα βύσσινο, βατόμουρο, δαμάσκηνo, κανέλα, βανίλια, μοσχοκάρυδο, πιπέρι, κακάο, βιολέτα, πούρο, δάφνη
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 18 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 14°C
Παλαίωση 8 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΜΑΥΡΟΔΑΦΝΗ 2012 - ΚΤΗΜΑ ΠΑΠΑΡΓΥΡΙΟΥ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με μοσχαράκι bourguignon, χοιρινό με δαμάσκηνα, burger με bbq sauce ή αγριογούρουνο με παπαρδέλες.

Αγριογούρουνο με vinsanto και άρωμα εσπεριδοειδών

1500 gr. αγριογούρουνο


Για την μαρινάδα
500 ml. κρασί βινσάντο
200 ml. κόκκινο κρασί
1½ κουταλιές της σούπας μέλι
3 κουταλιές της σούπας μπαλσάμικο
2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
1 κουταλιά της σούπας κόρν φλάουρ
2-3 φλούδες μανταρίνια, πορτοκάλια, γκρέiπ φρουτ, νεράτζια
1 κλωναράκι δενδρολίβανο
2-3 μοσχοκάρφια
4 κόκκους μπαχάρι
1 κουταλάκι του γλυκού διάφορα πιπέρια
Εστραγκόν
2 κρεμμύδια ξερά
80 gr. βούτυρο
Αλάτι

Η μαρινάδα:
Πλένουμε και καθαρίζουμε πάρα πολύ καλά το αγριογούρουνο, και αφαιρούμε τυχόν τρίχες.
Για να φτιάξουμε τη μαρινάδα, βάζουμε σε μία λεκάνη όλα τα υλικά της μαρινάδας και ανακατεύουμε καλά.
Τοποθετούμε μέσα τα κομμάτια του αγριογούρουνου.

Σκεπάζουμε και το αφήνουμε στο ψυγείο, να μαριναριστεί για 12 τουλάχιστον ώρες.

Το μαγείρεμα:
Αφαιρούμε το κρέας από την μαρινάδα και την κρατάμε στην άκρη.
Βάζουμε μία πλατιά κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, να ζεσταθεί και ρίχνουμε το κρέας για να το θωρακίσουμε.
Αρχικά δεν βάζουμε κάποια λιπαρή ουσία γιατί το κρέας θα βγάλει κάποια υγρά.

Μόλις τα υγρά εξατμιστούν προσθέτουμε το βούτυρο και σωτάρουμε το κρέας μέχρι να πάρει ομοιόμορφο καφετί χρώμα.
Προσθέτουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα ή πολτοποιημένα στο multi. Μόλις το κρεμμύδι πάρει ελαφρώς χρυσό χρώμα, σβήνουμε με την μαρινάδα.

Χαμηλώνουμε αρκετά την ένταση της φωτιάς.
Προσθέτουμε αλάτι και περίπου 2 φλυτζάνια ζεστό νερό και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα και να μαλακώσει το κρέας.
Σερβίρουμε με καστανό ρύζι, στο οποίο προσθέτουμε κουκουνάρι και σταφίδα.

 

Εύα Μονόχαρη

Food Blogger

 

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}