ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Μαυρούδι Wild Ferment 2020 - Οινοποιείο Οικογένειας Γκιρλέμη
Οινοποιείο Οικογένειας Γκιρλέμη

ΜΑΥΡΟΥΔΙ WILD FERMENT 2020 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΓΚΙΡΛΕΜΗ

  Ελλάδα
€17,50
€15,30
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Ένα Μαυρούδι που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Μαυρούδι Wild Ferment από το οινοποιείο Γκιρλέμη, είναι ένα μονοποικιλιακό ερυθρό κρασί που μας κέρδισε με τη βελούδινη υφή του και το πληθωρικό του φρούτο. Το βαρελάκι δεν κρύβεται και εκδηλώνεται στην πιο κομψή και νόστιμη version του, ενώ εδώ η ποικιλία μιλάει από μόνη της!

Το 2004 ήταν η χρονιά που η οικογένεια Γκιρλέμη έκανε τον πρώτο γύρο στην τεράστια οινική σφαίρα, με την αγορά των πρώτων αμπελώνων στην περιοχή Πολυδένρι της Δομοκού. Τα 350 ιδιόκτητα αμπέλια, με τη βοήθεια μιας ομάδας από έμπειρους αμπελουργούς και οινολόγους και μετά από συνεχείς μελέτες και πειραματισμούς, φυτεύτηκαν τελικά από τις πιο κατάλληλες ελληνικές και διεθνείς ποικιλίες που κατάφερε να αναδείξει ένα ιδιαίτερο και μέχρι στιγμής αχαρτογράφητο terroir. Η ποικιλία Μαυρούδι ήταν από τις πρώτες που φυτεύτηκαν, αλλά το 2010 ήταν η χρονιά να δώσει εξαιρετικό σταφύλι, άξιο οινοποίησης. Από τότε συνεχώς η ποιότητά του εξελίσσετε και τώρα πια έχει φτάσει στο σημείο να δώσει ένα πολύ απολαυστικό κρασί. Μετά την κρυοεκχύλιση τα αρώματα απογειώνονται και αφού ολοκληρωθεί η ζύμωση με γηγενείς ζύμες, το κρασί παραμένει 6 μήνες σε δρύινα γαλλικά βαρέλια.

Το Μαυρούδι βγάζει ασπροπρόσωπη την οικογένεια Γκιρλέμη, που πήρε τη σωστή απόφαση να εξελίξει αρχικά ένα απλό χόμπι, τελικά στην παραγωγή φοβερά συμπυκνωμένων και βελούδινων κρασιών! Δεν είναι πάρα πολύ πιθανό να το κάνεις, αλλά αν το ξεχάσεις και 3-5 χρονάκια στο συντηρητή σου, η αναμονή σίγουρα θα σε ανταμείψει!

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Έχει βαθύ πορφυρό χρώμα με βυσσινί ανταύγειες. Έντονα αρώματα από βύσσινο, δαμάσκηνο, κεράσι, μαύρο μούρο, μαρμελάδας κράνμπερι και σταφίδα. Απαλές νότες καπνού, βανίλιας και σοκολάτας συμπληρώνουν το ιδιαίτερο και απολαυστικό σύνολο.

Στο στόμα έχει μέτριο (+) σώμα, τραγανή οξύτητα και μαλακές τανίνες. Μύρτιλο, μαύρο κεράσι και δαμάσκηνο μπλέκονται με νύξεις κακάο και πράσινου τσαγιού.

Τα τεχνικά
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2020
Αλκοόλ 14%
Προέλευση Δομοκός
Αρώματα Βύσσινο, δαμάσκηνο, κεράσι, μαύρο μούρο, μαρμελάδα κράνμπερι, σταφίδα, καπνός, βανίλια, σοκολάτα
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 6 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 18°C
Παλαίωση 4 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΜΑΥΡΟΥΔΙ WILD FERMENT 2020 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΓΚΙΡΛΕΜΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Δοκίμασέ το με ποικιλία από λουκάνικα, αλλαντικά και παλαιωμένα τυριά, κοτόπουλο κοκκινιστό, χοιρινό με δαμάσκηνα, αλλά και pasta amatriciana.

Roast beef με πουρέ γλυκοπατάτας και σάλτσα ψητού

Για το μοσχαρίσιο φιλέτο (Roast Beef)
1200 γρ. φιλέτο μοσχαρίσιο
1 σκελίδα σκόρδο
10 γρ. αποξηραμένα μανιτάρια
30 γρ. βούτυρο
20 γρ. ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας κόκκους πιπεριών
Φύλλα από 1 κλωναράκι δενδρολίβανο
Φύλλα από 2-3 κλωναράκια θυμάρι
Θαλασσινό αλάτι

Για τον πουρέ γλυκοπατάτας
1000 γρ. κόκκινες γλυκοπατάτες
100 ml. κρέμα γάλακτος
50 ml. γάλα
40 γρ. βούτυρο
3-4 φυλλαράκια φασκόμηλο
½ κουταλάκι του γλυκού λευκό πιπέρι
Θαλασσινό αλάτι

Για την σάλτσα ψητού
300 ml. ζωμό κρέατος
10 γρ. αποξηραμένα μανιτάρια
1 γεμάτο κουταλάκι του γλυκού αλεύρι
20 γρ. μαύρη μαλακή ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας σάλτσα Worcestershire
25 γρ. βούτυρο
1 μεγάλο πορτοκάλι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τον πουρέ γλυκοπατάτας
Ψήνουμε τις γλυκοπατάτες τυλίγοντάς τις σε λαδόκολλα και ψήνοντας στους 200ο C για όσο χρειαστεί (περίπου 1 ώρα).

Δοκιμάζουμε με ένα πιρούνι για να δούμε αν έχουν ψηθεί, κατόπιν τις ξεφλουδίζουμε, τις λιώνουμε και τις κρατάμε ζεστές.

Βράζουμε το γάλα και την κρέμα μαζί με τα φύλλα του φασκόμηλού σε χαμηλή φωτιά, αφαιρούμε τα φύλλα και προσθέτουμε τις γλυκοπατάτες. Κατόπιν αλατοπιπερώνουμε, δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση.

Ανακατεύουμε και αφού αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο.


Για το φιλέτο μοσχάρι (Roast Beef)
Δένουμε το φιλέτο με σπάγκο ή ζητάμε από το χασάπη να μας το φτιάξει.

Αλέθουμε στο multi τ΄αποξηραμένα μανιτάρια, τα πιπέρια, τα βότανα και λίγο αλάτι. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ο C και σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει και σωτάρουμε το φιλέτο σε πολύ δυνατή φωτιά.

Όταν πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές το τοποθετούμε σε σχάρα ψησίματος και από κάτω βάζουμε ένα ταψί.
Αλείφουμε το φιλέτο με βούτυρο και απλώνουμε παντού το μείγμα που ετοιμάσαμε με τα μυρωδικά και τα μανιτάρια.

Ψήνουμε το φιλέτο στο χαμηλότερο ράφι του φούρνου για περίπου 50 λεπτά στους 200ο C, για ένα μέτριο ψήσιμο. Ενώ αν θέλουμε το φιλέτο καλοψημένο συνεχίζουμε για περίπου 15 λεπτά ακόμη. Για rare το ψήνουμε μόνο 35 λεπτά.

Μόλις βγάλουμε το φιλέτο από το φούρνο το τυλίγουμε καλά με αλουμινόχαρτο αφήνοντάς το να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 40 λεπτά πριν το σερβίρουμε.


Για τη σάλτσα ψητού (gravy)
Μέσα στο ζωμό μουλιάζουμε τα μανιτάρια για όσο περισσότερο χρόνο μπορούμε.

Σε κατσαρόλα με χοντρό πάτο τοποθετούμε το βούτυρο και μόλις λιώσει προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πάρει κεχριμπαρένιο χρώμα και χαμηλώνουμε τη φωτιά στο ελάχιστο.

Προσθέτουμε το ζωμό, αφού αφαιρέσουμε τα μανιτάρια και όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να δέσει η σάλτσα, δοκιμάζουμε και αν χρειαστεί διορθώνουμε το αλάτι.

Σερβίρουμε το roast beef κομμένο σε φέτες, με τον πουρέ γλυκοπατάτας και τη σάλτσα.

Σημειώσεις για τη συνταγή
– Φροντίζουμε ο ζωμός να είναι περασμένος από σίτα και αν είναι σπιτικός να έχει αφαιρεθεί το λίπος του
– Αν δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε σάλτσα ψητού ραντίζουμε το φιλέτο με λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

 

Εύα Μονόχαρη

Food Blogger

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}