ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Cuvee III Ερυθρό 2022 - Κτήμα Μέγα Σπήλαιο
€14,00
€12,20
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Ο απόλυτος συνδυασμός!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Κτήμα Μέγα Σπήλαιο Cuvee III Ερυθρό 2022 είναι το κρασί που σε κερδίζει αμέσως με τη φινέτσα του και την ισχυρή του προσωπικότητα. Ένας άριστος συνδυασμός των ποικιλιών  Μαυροδάφνη, Cabernet Sauvignon και Αγιωργίτικο, που πέρασε από νέα γαλλικά δρύινα βαρέλια και απέκτησε πολυπλοκότητα και απερίγραπτη δομή.

Οι ποικιλίες καλλιεργούνται στο ιστορικό Κτήμα Μέγα Σπήλαιο στην περιοχή Αιγιαλείας, στην περιοχή Άμπελος της επαρχίας Καλαβρύτων με το επιβλητικό φαράγγι του Βουραϊκού στα πόδια τους. Οι πρώτες αναφορές στον αμπελώνα και τα κρασιά του μοναστηριού οδηγούν στο 1550. Με το πέρασμα των αιώνων ο αριθμός των μοναχών μειώθηκε σημαντικά και ο αμπελώνας σταδιακά εγκαταλείφθηκε. Το 1999 αναμπελώθηκε με σύγχρονες τεχνικές αμπελοκαλλιέργειας. Η περιοχή έχει μακρά οινική παράδοση ενώ η ακριβής τοποθεσία και οι συνθήκες του εδάφους, δίνουν κρασιά με μοναδική προσωπικότητα και έντονα χαρακτηριστικά.

Το Κτήμα Μέγα Σπήλαιο Cuvee III Ερυθρό 2022 αποτελείται από Μαυροδάφνη 40 %, Cabernet Sauvignon 40% και Αγιωργίτικο 20% που μετά τη ζύμωση ωρίμασαν για 8 μήνες σε καινούργια δρύινα βαρέλια, δίνοντας στο κρασί το βάθος και την πολυπλοκότητα που το καθιστούν ιδιαίτερα ξεχωριστό. Μετά την εμφιάλωση αφήνεται να «ηρεμήσει» για κάποιο διάστημα στα κελάρια του κτήματος, πριν πάρει την θέση που του αξίζει στο κελάρι και την καρδιά σου!

Το Μέγα Σπήλαιο Cuvee III Ερυθρό 2022 είναι το τέλειο παράδειγμα της ισορροπίας του χρόνου και της άριστης οινοποίησης και σίγουρα αξίζει να του δώσεις το χρόνο του να ξεδιπλωθεί σωστά σε μια καράφα πριν το απολαύσεις. Θα το εκτιμήσει και αυτό και εσύ!

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΕΝΤΟΝΗ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Στο ποτήρι είναι βαθύ κόκκινο με ρουμπινί ανταύγειες. Η μύτη είναι γεμάτη, εκρηκτική σε αρώματα, με κυρίαρχα τα κόκκινα φρούτα όπως φραγκοστάφυλο, βατόμουρο και μαύρο κεράσι. Νότες από τρυφύλλι, αποξηραμένα βότανα, δέρμα, γλυκές νύξεις βανίλιας, σοκολάτας γάλακτος και μπαχαρικών όπως κανέλα και γαρίφαλο ενισχύουν την πολυπλοκότητα.

Στο στόμα, έχει γεμάτο σώμα, με καλοδομημένες, ώριμες τανίνες και μέτρια (+). Ώριμα φρούτα όπως βατόμουρο, φράουλα και βύσσινο, πλαισιώνονται από γλυκιά πιπεριά και μπαχαρικά. Οι νότες καπνού, κέδρου και βανίλιας συμπληρώνουν την εικόνα, δίνοντας μία αίσθηση ζεστασιάς και πολυπλοκότητας. Η επίγευση είναι μακρά και μπαχαρώδης.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2022
Αλκοόλ 14%
Προέλευση Καλάβρυτα
Ποικιλία Cabernet Sauvignon, Μαυροδάφνη, Αγιωργίτικο
Αρώματα Βατόμουρο, φραγκοστάφυλο, μαύρο κεράσι, τρυφύλλι, βοτανα, δερμα, βανίλια, σοκολάτα γάλακτος, κανέλα, γαρίφαλο
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 8 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16°C
Παλαίωση 4 χρόνια4
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

CUVEE III ΕΡΥΘΡΟ 2022 - ΚΤΗΜΑ ΜΕΓΑ ΣΠΗΛΑΙΟ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Δοκίμασέ το με κρέατα στη σχάρα, καθώς και με πλούσια πιάτα με σάλτσες ντομάτας, κρέατα σε μαρινάδες και πιάτα με μανιτάρια ή τρούφα

Roast beef με μπαχαρικά και σάλτσα κόκκινου κρασιού

  • 2 κουταλιές πιπέρι σε κόκκους
  • 2 κουταλιές σπόρους μουστάρδας λευκούς ή μαύρους
  • 2 κουταλιές σπόρους μάραθου
  • 1.5 κιλό φιλέτο βοδινού
  • 2 κουταλιές εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά μουστάρδα ολικής αλέσεως ή Αγγλικού τύπου (κατα προτίμηση χωρίς γλουτένη)
  • 3 χοντροκομμένα κόκκινα κρεμμύδια μαζί με τις φλούδες
  • Λίγο θυμάρι

Για τη σάλτσα:

  • 2 κουταλιές εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
  • 1.5 με 2 κουταλάκια κορν φλάουρ
  • 2 κύβους βοδινού
  • 3-4 κουταλιές ζελέ φραγκοστάφυλο
  • 400ml κόκκινο κρασί

 

  1. Δύο ημέρες πριν, αλέστε το πιπέρι και τους σπόρους χρησιμοποιώντας ένα γουδί. Αλοίψτε το φιλέτο με τη μουστάρδα και έπειτα κυλήστε το στο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σκεπάστε με μια ζελατίνα και τοποθετήστε το στο ψυγείο.
  2. Δύο ώρες πριν ξεκινήσετε το μαγείρεμα, βγάλτε το κρέας από το ψυγείο ώστε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  3. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180C. Τοποθετήστε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και τσιγαρίστε το κρέας μέχρι να αποκτήσει ένα όμορφο καφέ χρώμα. Χρησιμοποιείστε τα κρεμμύδια στη γάστρα σαν βάση στην οποία θα τοποθετήσετε το κρέας. Ψήστε για 20 λεπτά για μέτρια ψημένο ή 35 λεπτά για καλοψημένο βοδινό.
  4. Βγάλτε το βοδινό από τη γάστρα και τοποθετήστε το σε μια πιατέλα καλυμμένο με αλουμινόχαρτο για 30 λεπτά για να μην κρυώσει. Βάλτε τη γάστρα στην εστία και μαζί με τα κρεμμύδια και τους χυμούς του κρέατος, τοποθετήστε το κορν φλάουρ και τους κύβους βοδινού ψιλοκομμένους. Ανακατέψτε το ζελέ και σταδιακά ρίξτε το κρασί ανακατεύοντας. Σιγοβράστε μέχρι να ελαττωθεί λίγο η ποσότητα. Σουρώστε τη σάλτσα κρατώντας εκτός τα κρεμμύδια. Κόψτε σε φέτες το βοδινό, αρωματίστε το με το θυμάρι και σερβίρετε με τη σάλτσα του κόκκινου κρασιού.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}