Το Botilia.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση τους και την Πολιτική Cookies. Κλείσιμο

ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι
Λήξη Καλαθιού:

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια

ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΕΙΟ.
ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΕΒΑΖΕΣ ΜΕΡΙΚΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ;

Syrah 2011 - Κτήμα Μέγα Σπήλαιο
Κτήμα Μέγα Σπήλαιο

SYRAH 2011 - ΚΤΗΜΑ ΜΕΓΑ ΣΠΗΛΑΙΟ

  Ελλάδα / Καλάβρυτα
€14,70
12.90
€12,90

Διαθέσιμο μόνο για μέλη του botilia.gr

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ή ΕΙΣΟΔΟΣ

Ένα μεγάλο Syrah με ιστορία!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

To Κτήμα Μέγα Σπήλαιο Syrah 2011 είναι σίγουρα ένα κρασί που δεν το αγχώνει ο χρόνος. Μετά τη ζύμωση, μέρος του παρέμεινε για 22- 26 μήνες σε καινούρια γαλλικά και το υπόλοιπο σε αμερικάνικα βαρέλια, αποκτώντας τον χαρακτήρα και των δύο διαφορετικών τύπων δρυός. Στη συνέχεια εμφιαλώθηκε με ελαφρύ φιλτράρισμα και παρέμεινε 2 ακόμη χρόνια στη φιάλη στα κελάρια του Κτήματος πριν να είναι έτοιμο για να ενθουσιάσει όποιον το δοκιμάσει απροετοίμαστος.

Η ποικιλία Syrah καλλιεργείται στον αμπελώνα του ιστορικού Μοναστηριού του Μεγάλου Σπηλαίου στην περιοχή Άμπελος της επαρχίας Καλαβρύτων με το όνομα της περιοχής να προδίδει την ιστορική σχέση της με το κρασί. Η ιστορία του ξεκινά το 1550, αλλά ανασυστάθηκε το 1999 και από νωρίς έδειξε ότι η επιλογή της περιοχής κάθε άλλο παρά τυχαία ήταν.

Και επειδή το Μέγα Σπήλαιο Syrah 2011 έκανε υπομονή τόσα χρόνια, δώσε του μια ώρα ακόμη σε καράφα. Θα του αρέσει.

Απόλαυσέ το τώρα ή δώσε του μια δεκαετία ακόμη.

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΑ ΦΡΟΥΤΩΔΕΣ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Βαθύ κόκκινο χρώμα εντυπωσιάζει στο ποτήρι.

Στη μύτη πλούσια αρώματα ώριμων κόκκινων φρούτων συναντούν τον όμορφα ενταγμένο μπαχαρένιο χαρακτήρα του βαρελιού που δεν τα υπερκαλύπτει. Βατόμουρο, φράουλα και βύσσινο συνδυάζονται με μαύρο πιπέρι, καπνό και τσίλι σε φόντο γήινων και ζωικών αρωμάτων. Σοκολάτα, ζαμπόν και ξηροί καρποί ολοκληρώνουν το εντυπωσιακό αρωματικό σύνολο.

Στο στόμα βελούδινο, με τις μέτριας έντασης στρογγυλεμένες τανίνες του να ισορροπούν όμορφα με την οξύτητά του. Η πικάντικη αίσθηση είναι εντονότερη με το μαύρο πιπέρι και τον καπνό να συνοδεύουν το βύσσινο και το βατόμουρο χαρίζοντας εντυπωσιακό τελείωμα στη μακράς διάρκειας επίγευση.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2011
Αλκοόλ 14 %
Προέλευση Καλάβρυτα
Ποικιλία Syrah
Αρώματα βατόμουρο, φράουλα, βύσσινο, μαύρο πιπέρι, βανίλια, καπνός, τσίλι, χώμα, δέρμα, σοκολάτα
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 22 - 26 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16°C - 18°C
Παλαίωση 8 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

SYRAH 2011 - ΚΤΗΜΑ ΜΕΓΑ ΣΠΗΛΑΙΟ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με ψητά κρεατικά στα κάρβουνα, κοκκινιστά πιάτα της ελληνικής κουζίνας, κυνήγι, τυριά με έντονη γεύση αλλά και γλυκά με πικρή σοκολάτα.

Roast beef με μπαχαρικά και σάλτσα κόκκινου κρασιού

  • 2 κουταλιές πιπέρι σε κόκκους
  • 2 κουταλιές σπόρους μουστάρδας λευκούς ή μαύρους
  • 2 κουταλιές σπόρους μάραθου
  • 1.5 κιλό φιλέτο βοδινού
  • 2 κουταλιές εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά μουστάρδα ολικής αλέσεως ή Αγγλικού τύπου (κατα προτίμηση χωρίς γλουτένη)
  • 3 χοντροκομμένα κόκκινα κρεμμύδια μαζί με τις φλούδες
  • Λίγο θυμάρι

Για τη σάλτσα:

  • 2 κουταλιές εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
  • 1.5 με 2 κουταλάκια κορν φλάουρ
  • 2 κύβους βοδινού
  • 3-4 κουταλιές ζελέ φραγκοστάφυλο
  • 400ml κόκκινο κρασί

 

  1. Δύο ημέρες πριν, αλέστε το πιπέρι και τους σπόρους χρησιμοποιώντας ένα γουδί. Αλοίψτε το φιλέτο με τη μουστάρδα και έπειτα κυλήστε το στο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σκεπάστε με μια ζελατίνα και τοποθετήστε το στο ψυγείο.
  2. Δύο ώρες πριν ξεκινήσετε το μαγείρεμα, βγάλτε το κρέας από το ψυγείο ώστε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  3. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180C. Τοποθετήστε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και τσιγαρίστε το κρέας μέχρι να αποκτήσει ένα όμορφο καφέ χρώμα. Χρησιμοποιείστε τα κρεμμύδια στη γάστρα σαν βάση στην οποία θα τοποθετήσετε το κρέας. Ψήστε για 20 λεπτά για μέτρια ψημένο ή 35 λεπτά για καλοψημένο βοδινό.
  4. Βγάλτε το βοδινό από τη γάστρα και τοποθετήστε το σε μια πιατέλα καλυμμένο με αλουμινόχαρτο για 30 λεπτά για να μην κρυώσει. Βάλτε τη γάστρα στην εστία και μαζί με τα κρεμμύδια και τους χυμούς του κρέατος, τοποθετήστε το κορν φλάουρ και τους κύβους βοδινού ψιλοκομμένους. Ανακατέψτε το ζελέ και σταδιακά ρίξτε το κρασί ανακατεύοντας. Σιγοβράστε μέχρι να ελαττωθεί λίγο η ποσότητα. Σουρώστε τη σάλτσα κρατώντας εκτός τα κρεμμύδια. Κόψτε σε φέτες το βοδινό, αρωματίστε το με το θυμάρι και σερβίρετε με τη σάλτσα του κόκκινου κρασιού.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}